Takımyıldız

MAÇLARI yıldız oyuncular kazanabilir ancak görkemli ve iddialı bir futbol için “Takımyıldız” olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Dün skorun büyük bölümünü 30 dakikada (13-43 arası) depoya kaldıran Galatasaray, mükemmel oyununu ise takım halinde 90 dakikaya yaydı.
Bu sezon ligde 2 golden fazlasını sadece Kayseri’de bir kez 4, bir kez 3 gol atarak görebilen sarı-kırmızılı ekip iştahla hücum ettiği Bursaspor ağlarını 66 dakikada 5 kez havalandırdı.
Sneijder’ın yarım saatte “şapkadan tavşan çıkardığı”, Melo’nun geçen hafta bıraktığı yerden devam edip 2 de asist ürettiği, Eboue’nin hem gol, hem asist yaptığı maç kuşkusuz sezonun şimdiye kadarki en harika performansıydı.

DEVAMI GELİR Mİ PEKİ?

Rakibinin tökezlediği haftada gelen bu görkemli galibiyete Galatasaray’ın çok ihtiyaç duyduğunu söylemeye bile gerek yok.
Güçlü bir rakibe karşı elde edilen 6-0’lık galibiyet ve yüksek oyun kalitesi umutları kuşkusuz tazeletecek. Ancak G.Saray’ın bu galibiyeti manalı kılmasının yolu bu seviyeden geri atmamasından geçiyor. Eğer “senede bir gün” kontenjanından oynadılarsa eyvah; yok, eğer bu bir “Biz aslında buyuz!” mesajıysa düğün/bayram demektir!

Haberin Devamı

GİZLİ KAHRAMANLAR

Parlayan yıldızlar elbette Sneijder, Melo, Eboue, Sabri, Drogba. Ama bir de gizli kahramanlara bakalım. Mesela “rakibin atak oluşturma ihtimaline” bile izin vermeyen, erken uyarı sistemi gibi çalışan Semih.
Mesela çok koşanlar kulübünden Ceyhun, mesela az iş düşmesine rağmen konsantrasyonunu hiç bozmayan Muslera.
Mesela sakin güç olarak müthiş katkı sağlayarak benim gibi hayranlarının yüzünü güldüren ve bir de gol bulan Selçuk...

TAÇSIZ KRAL RUHU

Metin Oktay’ın doğum gününde bu kadar güzel goller seyretmek tesadüf olabilir mi?
Bence Taçsız Kral, büyük Galatasaraylı Metin Oktay’ın ruhu dün gece oradaydı, sahadaydı; başka türlü açıklamak istemem.
Rahat uyu Metin Oktay...

Yazarın Tüm Yazıları