Tablo gene aynı

F.BAHÇE, iki ruhlu bir takım. Geçen hafta Konya sınavındaki tablo dün de Kasımpaşa önünde sahnelendi. İlk yarıda çok kötü bir F.Bahçe vardı sahada. 6 geri pası yaptı, Kasımpaşa’nın ise geri pası iki.

Bu kadar aciz mi olur bir takım oyun kurmakta. Attıkları ilk korner, ilk yarının uzatma dakikalarında. Koca devrede Kezman’ın iki şutu var sadece. Onun dışında akını bile yok. Çöpe giden bir ilk yarı oynadı F.Bahçe. Böyle bir takım olur mu? Seyirci de protesto ediyor. Eder tabiki, böyle bir takımı görmek istemiyor F.Bahçe seyircisi.

Semih diye bir golcün var. İleride Kezman’ı tek başına bırakıyorsun. Adam, topu ayağına alıp rakip savunma oyuncularının arasında boğuşuyor. Yine de elinden geleni yapıyor. Sok Semih’i oyuna o da rahatlasın, Alex de topu araya atacak adam bulsun. Ama Zico yine inat ediyor. Konya maçında olduğu gibi Semih dün gene ikinci yarıda oyuna giriyor, Zico’yu da maçı da kurtarıyor. Fenerbahçe’ye 3 puan getiren isimlerden biri oluyor her zamanki gibi.

Deivid gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Topa o elini uzatmaması lazımdı. Akıllı bir futbolcu bunu yapmaz. Üstelik stresli bir maç da değildi. Jübile maçı gibi çok rahat bir karşılaşmada cezalı oldu. Beşiktaş derbisinde yok. Fenerbahçe için büyük kayıp. Çünkü Deivid, hem Aurelio’yu rahatlatıyordu, hem de oyun kurup, topla hücuma kalkıp gol atıyordu. Derbide mumla aranacağı kesin.

İnadından vazgeçmeli

İkinci yarıda farklı bir Fenerbahçe vardı. En azından rakibe bastırdılar. Pozisyon hazırladılar, kale önünde çoğaldılar. Bu takım 45 dakikayı ısınmakla mı geçiriyor? Çok mu güveniyorlar kendilerine? O tribüne gelen seyirci bir şeyler görmek istiyor. Oynarsın ve mücadele edersin. O zaman keyif de verirsin. Skor ne olursa olsun, futbolun hakkını yerine getirirsin. Kendi sahasında tek santforla, küme düşme adayı bir takıma karşı Fenerbahçe bu kadar kötü oynamamalı. Zico, artık inat etmemeli. Bu tutumundan vazgeçmeli. Kezman’ın yanında Semih mutlaka oynamalı.

Maldonado diye üst düzey bir oyuncu aldılar. Üstelik Zico aldırdı, adamı kulübeye mahkum etti. Son dakikalarda oyuna sokuyor. Bu adamı kazanmak istiyorsan oynatacaksın. Ama Zico, onu soğutmak ve köreltmek için her yolu deniyor.

Fenerbahçe, günü kurtardı. İkinci yarıda biraz silkindi o da Kasımpaşa’ya yetti.
Yazarın Tüm Yazıları