Süper Devler

Ne kadar özlemişiz 12 dev adamı... Bundan önce Bulgaristan ve İsviçre maçlarında istediğimiz gibi görememiştik onları.

Ama dün gece Ukrayna karşısında öyle bir başlangıç yaptılar ki, her biri gerçekten devdi. Aydın Örs'ün istediği ilk şart olan savunma tüm etkisiyle sahada yapılınca Ukrayna'nın kımıldayacak hali kalmamıştı.

HARİKA KEREM

Uzun zamandır eleştirilen ama İsviçre maçıyla gerçek yüzünü göstermeye başlayan Kerem dün 12 dev adamın beyniydi sanki. Takımı mükemmel yönetirken skorada katkı yapıyordu. Kerem böyle oynayınca milli takımın da suskun kalması elbet beklenemezdi. Enfes savunmaya iyi hücum organizasyonu da eklenip fast break sayıları da peş peşe gelince Ukrayna ilk çeyrekte teslim bayrağını çekiverdi.

İki ay öncesinin devleri olarak sahne alan ay yıldızlı ekibimizde dün iki yıldızımız Hidayet ve Mirsad yoktu ama diğerleri onu hiç aratmadı. İbrahim klasını konuşturup sayıları peş peşe atarken, Mehmet Okur ve Hüseyin çember altının etkili isimleriydiler. İkinci yarıda Asım'ın da süper performansını göz ardı etmeyelim. Uzun bir sakatlık süresinden sonra müthiş bir dönüş yapan Harun da dün gecenin ışıldayan bir başka deviydi.

Anlaşıldı ki, bizim takımımız zorlu rakipleri seviyor. Bulgaristan ve İsviçre karşısında bekleneni veremeyenler daha dişli Ukrayna'yı ciddiye alınca gerçek yüzlerini ortaya koydular ve bir takım gibi oynamanın ödülünü de muhteşem bir zaferle süslediler.

13. ADAMI UNUTMAYALIM

Hepsine helal olsun, hepsine yürekten kocaman bir alkış. Biliyoruz ve inanıyoruz ki, onlar böyle oynadıkça basketbolunumuz çok daha yukarılara tırmanacak. Sahada ölümüne savaşıp takımı zafere götüren oyuncular kadar onları böylesine hazırlayıp motive eden teknik kadroya da yürekten teşekkür edelim. Bu arada tabiiki, Abdi İpekçi'yi bir bayram yerine çeviren tribündeki 13. adamın süper desteğini de unutmayalım.
Yazarın Tüm Yazıları