Sultanahmet’e Cezayir anıtı dikelim

FRANSIZLAR, Paris’ten sonra Lyon’da bir Ermeni soykırımı anıtı dikmeye çalışıyorlar. Bizim burada ve orada yaptığımız protestolar sadece bu anıtı dikenleri sevindirmektedir.

Yapmamız gereken Büyükşehir Belediyesi’nin Sultanahmet’e, Fransızların Cezayir’de yaptığı soykırımı simgeleyen ufak bir anıt inşa etmesidir. Bu da aynı Paris’te olduğu gibi İstanbul’da yaşayan Cezayirlilerin belediyeye başvurusu üzerine olmalıdır!

’Kurtlar Vadisi-Irak’ filminin Amerika üzerinde yarattığı etkilere bir bakın lütfen. Baktık bir tane Lyon’a mı Ermeni anıtı dikiliyor hemen, Türkiye’nin en turistik bölgelerine, mesela Antalya’ya hemen bir anıt dikelim, bakalım neler oluyor.

Asla turizmi etkilemez, nasıl Paris’e giden Türkler bu anıta gidip bakıyorlarsa, Fransızlar da gelip anıtlara merakla bakarlar.

Lütfen onurlu ve kendine güvenen bir ülke olduğumuzu gösterelim.

Tolga MÜFTÜOĞLU

GÜNÜN SÖZÜ

"Türkler ve Müslümanlar için en güzel şiirlerini yazan Puşkin adına İstanbul’da üniversite kurulmalıdır. Ben bunun için girişimlere başladım."

(Eski milletvekili ve bakan Bülent Akarcalı)

Washington’un bahanesi

’SYRIANA’
filmi üzerine... Geçenlerde yazdığınız yazıya katılmıyorum. Washington uzun zamandan beri Türkiye’yi yüksek riskli olarak göstermekte ve Türkiye’ye seyahat edecek olanları da uyarmaktadır. Bu nedenle 11 Eylül’den beri baldızımın Amerikalı eşini Türkiye’de ağırlayamıyor ve Amerikalıların Türkiye korkusu (!) ile dalga geçiyordum.

Bu sene ağırlayabildim (gene uyarılmış!). ’Kurtlar Vadisi-Irak’ filmi benzeri birçok filmi Amerika’nın kendisi de çekmektedir. Ben bu filmi seyretmedim ama ’Syriana’yı seyrettim. Bir Amerikan filmi, Amerikan yönetiminden Arapların nefret etmesine bu kadar yardımcı olabilir. HAMAS konusunda bir şey diyebilmek mümkün değil. Ama sıradan Amerikalı için Türkiye’ye seyahat açısından her sene bir bahane bulunmaktadır. En azından Washington buluyor. Bora CENGİZ

Patronun müthiş vaadi (2)

"PATRONUN müthiş vaadi" (3.2.2006) başlıklı yazımız dikkat çekmişti. O tarihten beri konuya ilişkin yaptığımız araştırmada, yazımızda sözü edilen ’batık banka’ sahibi ile görüştüğü bir okurumuz tarafından bize bildirilen hukukçunun emekli bir yargı mensubu olduğu öğrenildi. Bu konuya duyarlık gösteren Yargıtay da bunu doğruladı. Yargıtay’a göre "bu kişinin görevi sona erdiği için hakkında disiplin soruşturması yapılmasına imkan bulunamadı."

Yargıtay’a, konu hakkında gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür ederiz.

Başbakan insafsız

BAŞBAKAN Erdoğan’ın partisinin Fatih ilçe kongresindeki konuşmasına tepkiler:

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "İnsanların eşlerinin başı açıkmış, başı örtükmüş... Buna göre bir insan bir yere atanır mı? Böyle saçmalık olur mu?" diyen Başbakan’ın sözlerinin, "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" şeklindeki özdeyişi doğrulayan çarpıcı bir örnek oluşturduğunu belirterek "Ayrımcılığı en acımasızca ve en insafsızca yapan Başbakan’ın ta kendisi ve hükümetidir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Başbakan’ın 3 yılda rekor şekilde 75 bin derslik yaptığını söylediğini, ancak 14.12.2005’teki bütçe konuşmasında bu rakamı 70 bin telaffuz ettiğini belirterek "Geçen üç ay için 5 bin derslikli okulu nasıl yaptınız? En son açıkladığınız 75 bin derslik hangi il, ilçe ve köylerdedir. Kongrelerinizde ve Meclis’te farklı mı konuşuyorsunuz?" diye soruyor.

OKURUMUZ Reşit Çağın (Foça): "Sayın Başbakan ’Kitabımızda erken seçim yazmıyor. Her seçimin faturası vardır. Biz bunu niçin millete ödetelim?’ diyor. Bu mantığa göre hiç seçime gidilmesin, iktidar öbür boyu değişmesin, bizler de fatura ödeyelim öyle mi? Dört seçmenden birinin oyuyla seçildiği halde 82 yıllık laik Cumhuriyet’in temellerini sarsan, Cumhurbaşkanı, TSK, yargı ve yükseköğrenim kurumlarıyla adeta güreşen, kadrolaşmadan başka bir şey düşünmeyen, yargı kararlarına uymayan bir iktidar, toplumu, inanç, kimlik gibi son derece hassas konularda bilgisizce ve sorumsuzca meşgul eden, geren, karıştıran tehlikeli bir zihniyet değil mi?"

Biliyor musunuz

’ADNAN Hoca’nın Halkalı’da ’Yaradılış Müzesi’ sergisi açılışına katılanlarla ilgili çıkan haberler üzerine Küçükçekmece Kaymakamı Osman Ebiloğlu’nun, "Ben Belediye Başkanının daveti üzerine gittim" dediğini, Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın ise "Benim de bir şeyden haberim yok, Başkan Yardımcım Recep Bey’in isteğiyle gittim" demesinin, Kaymakamlık ve Belediye kulislerde gülüşmelere yolaçtığını... BEYLİKDÜZÜ’ndeki bir hastane inşaatı nedeniyle bitişiğindeki ’Beylikdüzü Plaza’da çatlaklar meydana geldiğinin ileri sürülerek bir süredir gazetelere yollanan e-mailler üzerine Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’nın "Olay abartılıyor" dediğini... CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Dr. Ali Şeker’in "Basın Danışmanı Devrim Çetin’i, bir törende İstiklal Marşı okutmasına tahammül edemeyerek işten atan Tepecik’in AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Okutan’ı ve bu kararı onaylayan Belediye Başkanı Rafet Yıldız’ı kınıyorum" dediğini... İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, Talat Paşa Harekatı ve Alman Meclisi’nin aldığı sözde Ermeni soykırım tasarısını protesto yürüyüşünde "Bir tarihte Kennedy, Berlin’de konuşmasına ’Ben Berlinliyim’ diye başlamıştı. Ben dost olarak size gerçekdışı bir beyanda bulunmam. ’Biz burada hepimiz bir Talat Paşa’yız" dediğini...

Mesaj Panosu

HİSARÜSTÜ
’ndeki, Türkan Şoray İlköğretim Okulu’nun etrafında üç baz istasyonu var. Okulda 600 çocuk eğitim görüyor. 60-80 bin YTL alıp bunları binalarına taktıranlar, çocukları ve kendilerini hiç düşünmüyorlar mı? Mahalle sakinleri

SUNA-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü’nün düzenlediği Prof. M. Hamdi Sayar’ın sunacağı ’Toroslar’dan Akdeniz’e; Kilikya Eskiçağ Tarihi Araştırmalarına Yeni Katkılar’ konulu konferans 25 Mart Cumartesi günü Antalya Kaleiçi’nde. 0242-243 42 74 akmed@akmed.org.tr

Böyle ticaret olmaz

BEN Samsun’
da oluklu mukavva kutu imalatı yapan Onur Ambalaj’ın sahibiyim.

İşlerim için Çorum’daki Çınar Oto’dan Ford transit alımı için anahtar teslim anlaştık. Aracı, Kırşehir’deki Er Motor teslim edecekti. Kredisini ve peşin parasını çözümledik. Aracı 15 gün sonra gönderdiler; şimdi ruhsatsız ve plakasız olarak kapımızda bekliyor. İki firma arasındaki ihtilaf yüzünden fatura gönderilmiyor. İşlerimi kiralık araçla yürütmeye çalışıyorum.

Soruyorum, bu kişiler meydanı boş mu buldular? Ford firması bunları hiç denetlemez mi?

Turgut KIRPIK SAMSUN
Yazarın Tüm Yazıları