Sular yükselince

BİR Kamboçya atasözü ‘Sular yükseldiğinde balıklar karıncaları yer.. Sular çekildiğinde ise karıncalar balıkları..’ der..

Suların yükselmesi, bazen okulda karşınıza çıkar, bazen yaptığınız işte, bazen de bir futbol maçında..

Fenerbahçe, PSV maçına çıkarken her yönüyle iştahı kabarmış bir balık gibiydi.. Tribünlerin yazdığı dev, ‘No fear’ yani ‘Korku yok’ pankartıyla bu anlayışını rakibine de deklare etmişti.. Çıktı, oynadı, kazandı.. Sahadaki bütün futbolcular taktik disipline uydu.. Oyuna yüreğini koydu.. Sonuç Avrupa’da bile ses getirdi..

Dün gece Süper Lig’de Fenerbahçe’nin PSV’ye yaptığını, Fenerbahçe’ye yapmak için sahaya çıkmış bir takım vardı.. Seyircisiyle, hocasıyla, futbolcuyla, yönetimiyle bu maça kazanmak için hazırlanmıştı.. Bunu ilk yarıda ortaya koyduğu müthiş futbolla da kanıtladı..

Neydi Fenerbahçe’yi ve Daum’u kroki duruma düşüren? Sadece rakibi küçümsemek değil tabii ki.. Aykut Kocaman’ın müthiş futbol zekasına yenik düşüyordu Daum.. Rakibi asla kendi ceza alanı çevresinde kabul etmedi Kocaman.. Orta sahada sürekli pres yaptı. Fenerbahçe’nin zayıf bölgesi sol kanadın arkasına sürekli top indirdi. Savunmanın göbeğindeki Önder-Luciano ikilisi, havadan çok etkiliydi ama yerden ne kadar ağır kaldıklarını biliyordu Kocaman.. Ceyhun’u oraya soktu ve ilk gol geldi..

İkinci gol sol kanattaki açığı iyice gözler önüne seriyor Fenerbahçeli oyuncular el kol hareketleriyle birbirini suçluyordu..

Daum'un müdahalesi

İkinci yarıda Daum, oyuna müdahale etti. Etmek de zorundaydı.. Önce Serkan’ı ardından Selçuk’u çıkarıp, iki hücum adamını sahaya sürdü. Mehmet, iyi ortalar yaptı. Olcan, ne kadar etkili olduğunu rakibi sıkıştırarak gösterdi..

Bu dakikadan sonra Konyaspor anlamsız yere kendi yarı alanına kapanmaya ve Fenerbahçe’nin işini kolaylaştırmaya başladı. İlk yarıda kaleyi bile tutturamayan sarı-lacivertli forvet ikinci yarı üst üste pozisyonlara girmeye başladı.

Ancak suların yükselmesini sağlayan sadece Konyaspor’un oyun anlayışı değildi.. Anelka ilk golde kaleciye öylesine açık bir faul yaptı ve hakem görmedi ki bütün Konyasporlu futbolcuların ruh hali bozuldu.. Hala önde olduğunu unuttu evsahibi ekip.. Hakemle ve rakip oyuncularla uğraşmaya başladı. Önce beraberlik golünü yedi. Ardından tam anlamıyla dağıldı..

Fenerbahçe yorgunluğa, 2-0 geriye düşmesine ve rakibin kalitesine karşın bu maçı da kazanmayı başardı. Ancak suların yükselmesini sağlayan ilk gol olmasa ne olurdu bunu düşünmek gerek..

Hakem Türkalp, maçın altında tam anlamıyla ezildi. Kartlarda çifte standart uyguladı. İlk goldeki faulü atladı. Yardımcısının santraya koşmamasına aldırmadı. Anelka’nın biçilmesine ‘devam’ dedi.. Kısacası karıncaları, balıklara yem etti..
Yazarın Tüm Yazıları