Sula’nın Zamane Evi futbolculara sponsor

Madam Hrisula’nın Larisa’da 4 milyon Euro’ya açtığı genelev, futbol takımı Vukefalas’a sponsor oldu. Galibiyet primi nasıl ödenecek dersiniz?

Haberin Devamı

Yunanistan, malum üç yıldır ekonomik krizle boğuşuyor. On binlerce dükkan ve işyeri kapandı. İşsizlik oranı yüzde 25’i, işsizler ordusu 1 milyonu geçti. ‘Kriz aynı zamanda fırsattır’ tezi, en azından bugüne kadar bu diyar için geçerli değil. Kimse, hiçbir şeye yatırım yapmıyor. Bankalar kredi musluklarını kapatmadı, adeta mühürledi. Böylesi bir ortamda 4 milyon Euro’luk yatırım her babayiğidin harcı değil.
Atina’dan 350, Selanik’tense 150 kilometre mesafedeki Larisa şehrinde orta yaş üstü bir kadın, krize inat 4 milyon Euro harcayıp yeni bir ‘işyeri’ açınca elbet dikkatleri üzerine çekti.
Ortayaş üstü dedim çünkü yaşını bilen yok. Soyadını da. Onu herkes ‘Madam Hrisula’ diye tanıyor.

AÇILIŞTA İZDİHAM

İki torun sahibi ‘Madam Hrisula’ Larisa’nın Amfithea ilçesinde, yerleşim bölgesinden uzak, odaları bol, tek katlı iki ev inşa ettirdi önce. Bahçeyi çiçeklerle doldurdu. Evlerin içini fantezileri pes dedirtecek yatak odalarıyla döşetti. Tablolarla, halılalarla süsledi. Jakuziler, rengarenk banyolar, lazerler, spotlar ve ışık oyunlarıyla donattı. Küçük bir ‘erotizm müzesi’ de yaptı. Sonrasında Yunanistan’dan tutun da dünyanın dört bir yanından güzel ‘sermaye’ler getirtti ve geçen 13 Temmuz’da kendi deyişiyle Avrupa’nın en lüks genelevini açtı.
Açılışı, ekonomik kriz döneminde çevirdiği porno kaset milyonlar satan, asker sevgilisiyle askeri müzenin garajında uygunsuz halde yakalanınca, müze müdürü generalin görevden alınmasına neden olan ‘skandal yaratık’ Julia Aleksandratu yaptı. Törene tam 3 bin kişi katıldı, izdiham yaşandı, 50 kasa viski tüketildi.
Genelevine ‘Sula’nın Zamane Evi’ adını verdi Madam Hrisula. Reklam şart tabii. Larisa’nın caddelerindeki bilboard’lar “Saat 03.00 ‘e kadar açığız” diye yazıyordu.
Madam Hrisula “Kızlarımı eski zaman o…ları gibi istiyorum. Süslü, boyalı... Yaptıkları işin uzaktan görünmemesi gerek. O…’luğu içlerinde gizlemeleri gerek. Eğer farklı olmayacaklarsa, müşteri niye gelsin? Adam sevgilisiyle beraber olur” diyor.
Kızlarıyla arkadaş-sırdaş. Kızlar ona ‘Nona’ yani ‘vaftiz anası’ diye hitap ediyor.
Öyle korumayla mafyayla işi yok. Devletle de başı dertte değil. Her şey yasal. Kızların vesikaları tamam. Sigorta primleri zamanında ödeniyor. Müşteriye de yüzde 23 KDV’li fiş kesiliyor.

Haberin Devamı

KAPIDA KUYRUK VAR

Haberin Devamı

‘Vizite’ ücretini önce 40 Euro yaptı. Baktı ki fazla ilgi yok, 30’a indirdi. Söylenenlere bakılırsa sabahtan akşama kadar iki evin kapılarında kuyruk var.
Geçenlerde yeniden gündeme geldi ‘Madam Hrisula’. Larisa’da amatör futbol takımı Vukefalas’a sponsor oldu. Takımın futbolcuları 7 Ekim’de başlayacak Tesalya bölgesi amatör liginde üzerinde ‘Zamane Evi Sula’ yazan formalarla top koşturacak.
Vukefalas Başkanı Yiannis Bociolas, sponsorluk anlaşması için aldıkları parayı açıklamadı ama “Futbolcular galibiyet priminin ne olacağını sordular. Sula’nın zamane evine ücretsiz ziyaret” dedi. Yok daha neler!

 

Yazarın Tüm Yazıları