Sufi dansı atölyesi

Dancentrum Dans Portalı 12-14 Temmuz tarihlerinde, Viyana’da yaşayan koreograf/dansçı Ziya Azazi eğitmenliğinde Çağdaş Dans/Sufi Dansı Atölyesi düzenliyor.

2007 Dünya Mevlana Yılı’nda, tembel yaz günlerinize biraz huzur ve hareket katmak için iyi bir alternatif...

Batı ile Doğu’nun, çağdaş dans ile klasik ve törensel sufi dansının sentezi niteliğinde bir atölyeden bahsediyorum. Nasıl bir şey olduğunu gözünüzde canlandırın istiyorum.

Klasik derviş dönüşü, doğaçlama tekniklerle zenginleştirilecek. Derslerin ilk bölümündeki ısınma süreci, esneme ve değişik seviyelerde doğaçlamadan oluşacak. İkinci bölümde ise değişik formlarda dönme denemelerine geçilecek. Yatay ve dikey düzlemlerde basit hareket serileri oluşturmaya, ardından da bu serileri tekrar ederek katılımcıların fiziksel ve ruhsal sınırlarını zorlamaya gayret edilecek. Katılımcılar atölye esnasında Ziya Azazi’nin özel etekleri ile dans edecek.

Ziya Azazi, bu atölye çalışmasını Amsterdam, Hamburg, İstanbul, Paris, Torino, Viyana, Bogota, Caracas ve San Paulo’daki çeşitli etkinliklerde yürütüyor. Atölye, başlangıç seviyesindeki tüm katılımcılara yönelik olup, katılımcılarda dans geçmişi olması gerekmiyor.

Katılım ücreti: Kişi başı 170 YTL

Mekan: Shaman Kültür Merkezi (Mısır Apartmanı 5’inci kat için görüşmeler devam ediyor, kesinleşirse atölye Mısır Apartmanı’nda gerçekleşecek)

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için: (0212) 249 10 03-04 / 0532 598 72 98 / www.dancentrum.com / dance@dancentrum.com

Ziya Azazi kimdir

1969 yılında Antakya’da doğan Ziya Azazi, İTÜ Maden Mühendisliği ve jimnastik eğitimini tamamladı. 1990-1994 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatroları’nda modern dansçı, balet ve koreograf olarak çalıştı.
Yazarın Tüm Yazıları