Fener atarsa yener

Babalar liginin (Euroleague) son şampiyonu Fenerbahçe, annemizin liginin namağlup lideri Tofaş karşısında ki kalibre sınavında Bursa’da 88 sayı atarak, bir devre başa baş oynadıktan sonra son çeyrekte farklı kazandı.

Haberin Devamı

Sahaya Nunnanly ve son maçın son topunu yanlış kullanan Sloukas’sız çıkmayı yeğledi. Dixon’u baş role soyundurdu Obradovic. Melih’in boş attığı üçlüklerden sonra potaya yüklenmeyi kafaya koymuş Tofaş maç tedirginliğini atarak dengeyi kurdu.85 ortalamalar üzerinde oynayan iki takımda sayı üretmekte büyük güçlükler yaşarken kısa beşlerle oynama yoluna gittiler. İlk çeyrek sert savunma etkisiyle düşük skorda kafa kafaya geçildi.

Sıcak el arayışı..
Sıcak eli bulmak için dokuz oyunculuk rotasyonla oynayan Fenerbahçe tempoyu arttırırken kenardan gelerek 13 sayıyla çeyreğe imza atan Datome ve Guduric’den sahanın iki tarafında büyük katkı alırken Tofaş top kayıplarıyla momentum kaybetti. Tofaş, Muhsin ve Kadji ile pota altını kullanmakta ısrar ederek oyundan kopmadı. Geçiş oyunlarıyla topu açık sahaya taşıyan Fenerbahçe tempoyu yükseltirken Tofaş Mejia’yı yeterince kullanamadı ama Barış’ın ekmeğini taştan çıkarmasıyla odaya maça ortak konumda gitti.

Haberin Devamı

Atan kazanacak belli oldu..
Başladığı beşiyle vazgeçmediği Melih sokmaya başlayınca, pota altını kullanarak Fenerbahçe atıp kaçmaya başladı. Çakmaya başlayan Mejia ve Kadji sayılarıyla Tofaş 12-0’lık seriyle atak yaparak maçı kora kora getirince Obradovic klasik krizden çıkış ‘atıcılardan oluşan 4 kısa kartını’ oynadı. Tofaş son çeyreğe girilirken oyun dinginliğini kaybedince Fenerbahçe vites arttırarak skora akla attırdı. Alan savunması da Fener sıcak ellerine çözüm olmayınca Kanarya, sert savunmasıyla bulduğu toplarla, Wannamaker asistleriyle, yağmur olup yağarak deneyimini konuşturdu. Tofaş’ın son geri dönüş atağına da skor bulma gurusu Fenerbahçe keski nişancıları izin vermediler. Fark açılınca rahatlayan misafir takım istediği maç sonu kıvamını buldu. Son çeyrekte 20 küsur farklara çıkan maç bu hafta ki Kızılyıldız maçı için büyük moral oldu son şampiyona.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları