22.6 saniyede neler oluyormuş FIBA görsün

Başını Pau Gasol’un çektiği, efsane isimlerin yokluğunda Dünya ve Avrupa kürsülerinin müdavimi İspanya’nın dünkü versiyonu görece çok yavandı.

Haberin Devamı

Son 15 yılın en güçsüz kadrosuyla gelmişler. Çaresizlikten 32 yaşındaki Lorenzo Brown’ı devşirmişlerdi ve bizim canımızı da en fazla o yaktı. Savunma sertliğini maçın gerektirdiği kadar yapamayan, hatayı rakipten bekleyen pasif bir görüntüde cansız başladık maça. 19 hücum ribaundu vermemiz rakibe ikinci şanslar yaratınca bir türlü skor liderliğini ele alamadık. İspanyollar tempoyu artırarak hücum tıkanıklarını aştılar. Melih odaya takipte gidebilmemizi sağladı.

POTA ALTINI İHMAL ETTİK

Renk körlüğünde pota altını ihmal ederek sadece yayın gerisinden hücum ediyor oluşumuz etkimizi çok azalttı. Furkan ve Cedi’nin üçlükleriyle ivme alan şok atağımızla ikinci yarı başında kafa attık maça. Karşılığında savunmada yumuşak kalıp rahat atış imkanı vermesek kıracaktık maçı. Düşen enerjimizle birlikte adam değiştirmeli savunmayla iyice dışarı ittiler bizi son çeyrekte.

Haberin Devamı

ALPEREN CANLANDIRDI AMA...

Alperen her iki pota altında ekmeğini taştan çıkararak 9-0’lık seriyle tekrar canlandırdı takımı. Baskı altındaki çekişmeli son 5 dakikada yanlış rotasyon, gömük savunma, şut seçimi ve alınan gereksiz teknik fauller yenilgimizi hazırlayan faktörler oldu. Bitime 22.6 saniye kala çok basit bir hatayla maçı ve liderliği İspanya’ya verdik. 22 saniye eksik oynatılan Gürcistan maçına yaptığımız itirazı, “O sürede sonucun değişeceğine ilişkin kesin kanıt yok” diye reddeden FIBA umarım, o sürede neler olabileceğini görmüştür.

Yazarın Tüm Yazıları