Sokakta ölmüş köpekler vardı

RUMUZ: DONDURMA

Rüyamda bir kutu dondurma almak için bizim mahallenin hemen yanındaki dükkana girdim ama burası pahalı diyerek çıkmak istedim. Dükkanın önü masalarla dolmuş, sandalyeler ve müşteriler oturmuşlardı. Masa ve sandalyeler çok sıkışıktı, aralarından geçemedim.

"O masaya bak, öbür masaya bak, sandalyeler masalar sıkış sıkış; genç bir bey, alışveriş yapmaya niye girer ki buraya?" dedi bir ses, "Dondurma alacaktım" dedim, içeri girdim.

Bir çocuk, bir külah dondurmayı ayakkabıma düşürdü. Dükkan sahibi silmek istedi ama beyaz havlu peçete isteyip kendim sildim. Arka kapıdan çıktım ama arka kapı ön kapıydı. Çöpler dağınıktı. Birbirine yakın yerlerde 3-4 grup köpek ölüsü vardı. Birinin kanı üzerindeydi ama koku yoktu sanırım. Atlayarak geçmeye çalıştım, imkansızdı. Üç bir yanım köpek gruplarıyla doluydu.

Önümde 2-3 kadın, biri yaşlı, biri orta yaşlı, diğeri daha genç kadınlar vardı, yaşlısı "Aman Allah’ım nasıl geçeceğiz buradan?" diyordu, baktım pisliğe değmeden atlayamayacağım, köpeklere de basamam, hemen öndeki caddeye yöneldim. Cadde ıslaktı, kış kiri vardı etrafta sanki. Oradan su sıçratmadan geçtim. Kamyonlar su sıçratıyorlardı. Genç olan kadın hemen önümdeydi, geçmek isterken tuttum, sağdan geçmesini söyledim. Ben geçtim, onlar gerideydi, "Gelin gelin" diye işaret yapıyordum.


YORUM: Rüyada alışveriş yapmak, sosyal yaşamla uyumlu olma çabasını ve istekleri; rüyada dondurma görmek, eğlence ve keyif arayışını; köpek ise, yakın bir dost veya koruyucu bir erkek karakteri sembolize eder. Rüyada bir kapıdan dışarı çıkmaksa, uzaklaşılmak istenen bir konunun varlığına dikkat çeker. Sizin rüyanızda, dondurma almak üzere girdiğiniz kalabalık mekandan rahatsız olmanız ve dondurmanın ayakkabınıza düşürülmesine bağlı olarak, son günlerde kendinizi yalnız hissettiğinizi veya ait olduğunuz sosyal çevrelerden rahatsızlık duyduğunuzu ya da şu an iletişim halinde olmadığınız eski dostlarınızı özlediğinizi ve bu durumun rüyanıza yansımış olabileceğini söyleyebilirim.

Rüyada ön plana çıkan diğer bayanlar da, şu an çevrenizde bulunan sizinle aynı duyguları paylaşan bazı kişileri sembolize ediyor olabilir. Rüyanın genelinde ön planda olan, arka kapılardan çıkışlar, çöp manzaraları, ölü köpekler, kan görüntüleri, kokular ve yollardan sıçrayan çamurlar, sizi memnun etmeyen koşullar içerisinde bulunduğunuzu, bu koşullardan en az zararla kurtulma arzusunda olduğunuzu gösteriyor gibi geldi bana.
Yazarın Tüm Yazıları