Sizleri birer yıldız yapacak

Karl Lagerfeld’in 34. yaşını kutlarken giymesi için Kate Moss’a hediye ettiği şifon yıldızlı tulum aslında her şeyi açıklıyor.

Bu yaz gökyüzünden yıldızları, doğadan çiçekleri, gökkuşağından renkleri çalıyoruz.

2008 ilkbahar- yaz koleksiyonları tanıtılırken izleyenleri en büyüleyen şeylerden biri de modanın dirilişine tanık olmaktı. Yeni formlar üzerine çok fazla kafa yoran tasarımcılar, tam da renkleri ve baskıları unuttular diyorduk ki, yaz beklentilerin aksine "sanatsal boyutu" yüksek, cesur renklere ve detaylara sahne oldu. Şovlarda bu kez aksesuvarları öne çıkarmak yerine, baskılar ve renkleri kullanan ünlü markalar, modasının hiç geçmeyeceğini düşündüğünüz puantiye ve çizgileri yine var etmeye devam ediyorlar. Çizgiler hemen hemen tüm renklerde karşımıza çıkerken, Karayip Korsanları’nı podyuma taşıyan Gaultier’in seksi denizcileri, Chanel’in kırmızı beyaz ceketleri içindeki sportif prensesleri, Missoni ve Kishimoto’nun dinamik kadınları kendinden emin adımlarla ilerlemeyi sürdürüyor. Siyah beyazın zaferi ise sıcak günlerde puantiye ile bir kez daha vurgulanacak. Valentino ve Givenchy bu gerçeği bizlere anlatmak için birbirinden çarpıcı tasarımlara imza atmışlar ve elbiselerini büyük noktalarla süslemişler.

Yıldızlar başrolde

Kreatif Direktörü Stefano Pilatti ile yeniden doğuşunu kutlayan Yves Saint Lauren, Chanel gibi yıldızları tasarımlarıyla buluşturan markalar arasında. Chanel’in en sportif yazlarından birine tanık olmaya hazır olun. Lagerfeld’in şaşırtan dehası feminenliğin tanımını her sezon yeniden yapmamıza neden oluyor. Denim kombinasyonları, bileklerine taktıkları küçük çantaları ve yıldızlarla süslü ipek elbise ve tulumları içinde boy gösteren top modeller, çok sportif bir görsellik sunuyor bizlere. Elbette couture ve lüksün kendini hissettirdiği bir yorumla. Amerikan bayrağının detaylarını ve renklerini koleksiyonuna ilham kaynağı yapan Lagerfeld, ipek şifonlarını süslediği yıldızlarını lacivertle buluştururken bu simgeyi demode bulanların aklını karıştıryor. Yıldızları gökyüzünden çekip, kendi gerçekliğimizin bir parçası yapıyor. YSL’nin elbiselerinde parlaklığıyla göz kamaştıran bu sembol, stiletto’larında, aynalı cam kolyelerinde ve kemerlerde başrol oynuyor. Elbiselerin üzerlerine eklenen yıldızlar parlaklıklarıyla göz kamaştırırken Pilati yıldızlar için "Evrenin, hayatın ve rüyaların simgesi" diyor.

Geçtiğimiz aylarda 34. yaşını kutlayan Kate Moss, Lagerfeld’in kendisine hediye ettiği lacivert ipek Chanel tulumuyla basının karşısına çıktığında yazın moda raporuna "yıldızları" eklemişti. Sonrasında model, aynı serinin ipek gömlekleriyle de farklı davetlerde boy gösterdi. Elbette bunu gündelik hayatta kullanmak zor ama moda çevreleri yine de bu sembolün "en sınırları genişletilebilir" trendlerden birini yarattığını söylüyorlar. Topshop gibi trend takipçisi birçok marka da sizleri bir "yıldız" haline getirmek için askılarına bu tarz parçalar eklemişler. Ancak yine de herkes bu konuda temkinli davranıyor, sadece özel hale getirmek istediği parçalarını yıldızlaştırıyor. Bir elbise veya ceket gibi...

Tişörtlerde ’art noeveau’ ruhu var

İstanbul hayranı, dünyaca ünlü tasarımcı Anna Sui Kelebek’e Naked için tasarladığı tişörtlerin hikayesini anlattı.

"Olduğun gibi ol ve öyle giyin" sloganıyla yola çıkan, Unitim Grubu’nun yeni konsept mağazası Naked, tanınmış 80 giyim markasını çatısı altında topladı. Anna Sui gibi dünyaca ünlü tasarımcılar marka için özel ürünler tasarladı. Bohem şıklığın öncüsü Sui, yeni tasarımlarını Kelebek’e anlattı.

n Naked için bir tişört yaratma fikri nasıl ortaya çıktı?

- Bu fikir ilk duyduğumda çok hoşuma gitti. İstanbul’da bu tarz mağazaların açılıyor olması çok heyecan verici. Hiçbir yerde bulamayacağınız en moda kıyafetleri bu butiklerde bulabiliyorsunuz. Bu da benim için önemli.

n Tasarımın çıkış noktası ne oldu?

- Tişörtü tasarlarken art nouveau hareketinin Viyana’daki öncülerinden sanatçı Koloman Moser’in bir posterinden ilham aldım. Uluslararası nitelikteki bu dekoratif üslup, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde farklı isimlerle ortaya çıktı. Avusturya’daki adı, "Secessionstil".

n Tasarım çizginizin kendine özgü enerjisini bu tişörtlere nasıl yansıttınız?

- Bütün tasarımlarımda art nouvea akımından esinlendim. Gelecek sonbahardaki koleksiyonumda, 1960’ların rock posterlerindeki art nouveau stilini ve soyut desenlerin karışımlarını kullandım. Naked tişörtlerinin de bu tarza yakın olmasını istedim.

n Naked’dan başka hangi ürünleriniz olacak?

- İlkbaharda yeni Anna Sui parfümü Dolly Girl Lil’ Starlet ile tanışacaklar.

n Daha önce Türkiye’ye geldiniz mi?

- İstanbul’a iki yıl önce gelmiştim ve şehre tam anlamıyla aşık oldum!

n Yaz modasında neleri ön plana çıkardınız?

- 1930’lu ve 40’lı yılların Hollywood’daki ihtişamını yansıtıyor tasarımlarım. En çok Sable Starr, Cyrinda Foxe, Jane Forth ve Donna Jordan’dan ilham aldım.

n Hangi aksesuvarları öneriyorsunuz?

- Küçük hasır şapkalar, iki renkli peruklar! Ayrıca bilekte simli çorapların ipek şemsiyeler ve yılan derisi platformlara çok yakışacağını düşünüyorum.

MODA HABER

Bir telefonla bikini siparişi

Tıpkı online supermarket alışverişleriniz gibi, hiçbir farkı yok. OYE bikini markası hayatınızı daha da kolaylaştırmak için evlere bu bikini mayo hizmetini başlatmış. Web sitesinden istediğiniz model ya da modelleri telefon ederek sipariş ediyorsunuz, modeller ertesi gün evinize bırakılıyor. Karar verirken arkadaşlarınızın ve yakınlarınızın fikrini almak için tam 48 saatiniz var.

Sonra kararınızı bildiriyorsunuz. Kapınızda ödeme yapıyorsunuz. www.open-youreyes.com

OYE Beymen dışında, V2K Designers’da, online olarak da www.chichiqueen.com de bulunuyor.

Poşu moda oldu

Mavi Jeans’in yeni ilkbahar-yaz koleksiyonunda yer alan yemeni, poşu ve şallar, markanın etnik kültürlerden beslenen stilini ön plana çıkarıyor. Akdenizli ruhuyla tasarladığı ürün ve aksesuvarlarıyla temalarını oluşturan tasarım ekibi, son yıllarda tüm dünyada trend haline gelen yemeni, poşu ve şalları farklı bir yorumla kombinasyonlarına eklemiş.

Bu yaz erkekler, etno-maskülen

Şıklığına önem veren erkekler için Tween, yaz aylarında minimal, yalın formlar ve etnik detayları kullandı. Koleksiyonda apoletler öne çıkarılırken, dar formlu gömlek ve pantolonlara adapte ediliyor. Kaftan yakalı gömlekler ise stil sahipleri içinÉ Ana renkler, taş, kum ve mavinin tonları.

Şeker gibi

Geçtiğimiz yıl Marc Jacobs koleksiyonuyla hayatımıza giren babetler, bu yıl Twigy’nin şeker gibi yorumuyla yeniden karşımızda. İçine özel Amazon reçineleri katılarak hazırlanan ve anti bakteriyel özellik taşıyan rengarenk modeller, İnci ve Twigy mağazalarında bulunabilir. Fiyatı: 39.90 YTL.
Yazarın Tüm Yazıları