Sizin çocuğunuz ne kadar yükseği hedefliyor

Erkek çocukların favori kanalı Disney XD bir koçluk programı başlatıyor. Çocuklara her zaman daha yükseği hedeflemelerini öğretecek programın yüzlerinden biri Kerem Tunçeri. www.disneyxd.com.tr/stunt/yuksegi-hedefle sitesine girip hedefini paylaşan ve gerçekten en yükseği hedefleyen biri, Tunçeri ile bir gün geçirecek

Rüzgar’la biz henüz günde 15 dakika Baby TV aşamasındayız ama eğer 8-14 yaş arası bir erkek çocuğa sahipseniz Disney XD kanalını mutlaka biliyorsunuzdur. Digiturk’te 162’de yayınlanan bu kanal oğlunuzun hayatının büyük bir bölümünü oluşturuyor değil mi? Oradaki karakterlerle yatıp kalktığını söyleseniz inanırım. Ama ben şimdi size kanalın yararlarından ya da zararlarından bahsetmeyeceğim. Farklı bir projelerini anlatacağım. İsmi ‘Yükseği Hedefle’. Bu bir koçluk programı. Çocukları yaşamdan keyif almak, yeni şeyler denemek ve başarıya ulaşmak için yönlendirmeyi amaçlıyor.
Projeyi başlatmadan önce Türkiye genelinde 8-14 arasında 606 erkek çocuk ve 606 ebeveyni arasında bir araştırma yapmışlar. Çocukların hangi alanlara ilgi duyduklarını, kimleri örnek aldıklarını ortaya çıkarmışlar. Bu doğrultuda ‘Yükseği Hedefle’ kampanyasının yüzlerini belirlemişler. İlk etabında Türk Milli Takımı ve Efes Pilsen’in başarılı oyun kurucusu Kerem Tunçeri; ödüllü spor fotoğrafçısı Yaşar Saygı ve spor gazetecisi Zafer Büyükavcı yer alıyor. Proje, katılımcı çocuklara, rol model olabilecek kişilerle hayatta bir kez yaşayabilecekleri bir deneyim şansı sunuyor. Üç ayda bir, ülkenin dört bir yanındaki çocuklara, gerçek potansiyellerine ulaşmayı öğrenmek üzere farklı alanlarda koçluk alma fırsatı sunacaklar.
Gelelim araştırmanın sonuçlarına. Katılımcı anne babalara önce kendileriyle ilgili sorular sorulmuş. Siz çocukken en beğendiğiniz ünlü kimdi sorusunun cevapları hayli ilginç. 1980’lere döndüğümüzde, annelerin yüzde 22’si Filiz Akın, bunu takiben Tarık Akan ve Ajda Pekkan (yüzde 18) ve Prenses Diana (yüzde 6) cevabını vermiş. Babaların yüzde 29’u Tarık Akan, yüzde 12’si Tom Cruise ve yüzde 7’si Micheal Jackson’u beğenmekteymiş.

ÇOCUKLAR RONALDO’YU ÖRNEK ALIYOR

Gelelim çocukların cevaplarına... 8-14 arasının yüzde 60’ı mutlaka birini örnek alıyor. Yüzde 33’ü bir sporcuyu yüzde 33’üyse bir aile bireyini. Bir müzisyeni örnek alanlar yüzde 10, oyuncuyu örnek alanların oranıysa yüzde 3. 12-14 arası çocukların yüzde 44’ü babalarını örnek alırken, 8-11 arası çocuklarda bu oran yüzde 36.
Erkek çocuklarının en çok örnek aldıkları ünlülere gelince... Yüzde 31’le Cristiano Ronaldo birinci. Yüzde 18’le Arda Turan ikinci. Diğerleri: Cem Yılmaz yüzde 15, Tarkan yüzde 9, David Beckham yüzde 3. Kenan İmirzalıoğlu, Obama ve Bill Gates’in ve Federer’in oranları yüzde 2.
8-14 yaş çocukların yüzde 41’i başarının zekayla ilgili olduğunu düşünüyor. Yüzde 45’iyse çok çalışmakla ilgili diyor. Yüzde 10’u yeteneğin, yüzde 2’si şansın etkili olduğunu söylüyor. En eğlenceli buldukları spor dalı tabii ki futbol. Oranı yüzde 58. Futbolu yüzde 31’le basketbol takip ediyor. Yüzde 4 de tenisin payı.

YAPABİLECEKLERİMİN SINIRI OLMADIĞINI SÖYLEDİLER

Proje kapsamında kazananın Kerem Tunçeri ile bir gün geçireceği bir de yarışma var. Katılmak için, hayranların www.disneyxd.com.tr/stunt/yuksegi-hedefle sitesini 3 Temmuz’dan önce ziyaret etmeleri, hangi başarılı kişiyle koçluk çalışmasını istediklerini seçmeleri, sorulara cevap vermeleri ve sonra bu yetenekli kişiyle tanışma ve koçluk fırsatı için neden kendilerinin seçilmesi gerektiğini anlatmaları gerekiyor. ‘Yükseği Hedefle’ koçluk programının 11 Temmuz-7 Ağustos arasında ikinci etabı dağcılık ve rüzgar sörfü alanlarındaki başarılı isimlerle devam edecek. Türk Milli Basketbol takımının ve Efes Pilsen’in başarılı oyun kurucusu Kerem Tunçeri projeyle ilgili “Küçüklüğümde annemle babam bana, yapabileceklerimin sınırı olmadığı söylerdi ve bu hayat boyu felsefem oldu. Disney XD’nin ‘Yükseği Hedefle’ projesi, yeteneklerimi, bilgimi ve deneyimimi, yeni nesil spor tutkunlarıyla paylaşmamı ve akıllarına gerçekten bir şey koyarlarsa ve yükseği hedeflerlerse yapamayacakları hiçbir şey olmadığını aşılamamı sağlayacak” dedi.
Yazarın Tüm Yazıları