Siyah lale

FENERBAHÇE'nin sistemsizlik içinde bir ‘‘Sistem anlayışı’’ var: ‘‘Yan top, frikik, Hooijdonk...’’ Top ortalanacak, Hooijdonk kafaya çıkıp golünü atacak.

Frikik olacak, Hollandalı'nın vuruşunda meşin yuvarlak barajı aşarak filelerle buluşacak.. Arada sırada Tuncay, o olmazsa diğerleri, kişisel becerileriyle takımlarını sevindirecek.. Tutarsa ne ala.. Tutmazsa, yandı gülüm keten helva..

F.Bahçe, futbol mutbol oynamıyor. Diyelim ki, Avrupa'ya çıktı. Bu futboluyla tur filan mı atlayacak? Ben, Daum'un haftalar geçtikce F.Bahçe'deki taşları yerine oturtacağını, sarı lacivertlileri iyi oynatacağını, geçmişin yaralarını saracağını sanıyordum, yanılmışım..

Bir tek Hollandalı

Takımda bir tek Hooijdonk var, ne yaptığını bilen.. Topu alıyor, veriyor, alan boşaltıyor, arkadaşlarına asist yapıyor, gol atıyor. Savunmadan bile top çıkartıyor. Arkadaşlarına sahada bir tek ‘‘Çay-kahve’’ pişirmediği kaldı. Aslında o başkalarına değil, diğerleri ona top atacak, pozisyona sokacak.. Nerdee?

F.Bahçe savunmasında Tomas, haddini bilerek oynuyor. Kapasitesinin dışına çıkmıyor. Luciano'da o da yok. Kendini ‘‘virtiöz’’ zannediyor. Ali Güneş'in elinden gelen bu kadar.. Orta sahada Selçuk, sahada var mı, yok mu belli değil. Gol atmasa, oynadığına inanmayacağız. Orta sahada takımı ayakta tutan tek isim Ümit Özat.. Tuncay'daki düşüş devam ediyor. Rebrov, ocak ayında gitmemek için kalan son barutunu kullanıyor. Yusuf ise yetenekli ve teknik kapasitesi iyi bir oyuncu. Ama, başrolde oynatınca tekliyor..

İyi bakın

Ankaragücü, Birinci Lig'in en eski takımlarından biri.. Ayrıca, bu ligde 22 yıldır ‘‘kesintisiz’’ mücadele ediyor. Kupa şampiyonlukları yaşamış, taraftarı olan bir kulüp.. Bu sezon yaptığı transferler ise tam bir fiyasko.. Harcadığı paraların yüzde 90'nı sokağa gitmiş.. Küme düşme tehlikesini yakından duymaya başladı. Aslında böyle bir F.Bahçe'den fark yemesi, gücünü ne denli yitirdiğinin başlıca belgesi..

F.Bahçe, sadece ve sadece Pierre van Hooijdonk'la ayakta duruyor.. Hollandalı, F.Bahçe'nin ‘‘Siyah lale'si..’’ O siyah laleye iyi bakın, nazara gelmemesi için dua edin.. Daum'u da, Aziz Yıldırım'ı da kurtaracak olan O.. Gerisi, koskoca bir hikaye!
Yazarın Tüm Yazıları