Sıvalar dökülmüş

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tılsım bozuldu.. Ronaldo'nun iki golü, Kadıköy'ü yerle bir etti.

Forvetsiz, topallayarak oynayan F.Bahçe bu yenilgiyle büyük de yara aldı.. Bir yalı düşünün.. Manzarası ve dış görünümü enfes.. İçine bir giriyorsunuz, kırık dökük.. Sıvaları dökülmüş, dolapları berbat. Bu F.Bahçe takımının iyi bir savunması var. Siz, dünkü maçı ölçü almayın.. Orta sahasında sayısız alternatifi bulunuyor.. Ali çıkmış, Mehmet girmiş, hiç farketmiyor. Kulübedekiler, belki de sahadakilerden iyi.. Ama ne yazık ki, bu takımın forveti hak getire.. Oktay dışında, nitelikli hücum oyuncusu bulunmuyor. O da Mustafa Denizli tarafından ancak 80. dakikadan sonra oyuna alınıyor. Beşiktaş karşısında Ali Güneş-Serhat ikilisiyle sahaya çıkılmış.. Ali Güneş'ten forvet mi olur? Serhat derseniz, tam anlamıyla, ‘‘savruk’’ bir oyuncu.. Onun, F.Bahçe'yi kurtaracak kıvama gelmesi için daha kırk fırın ekmek yemesi gerek.. Denizli ikinci yarıda hatasını anlamış olacak ki, forvet oynattığı Ali Güneş'i sağ kanada Ali Akdeniz'in yerine çekti, Andersson'u ileriye aldı. Ama, Andersson da sahada ‘‘kalp diliyle’’ yaşadığını bir kez daha kanıtladı.

ALTIN BULDULAR

Beşiktaş, bu görüntüdeki F.Bahçe karşısında ‘‘beraberliğe yatan’’ bir havadaydı. Onlar da bakır beklerken sahada altın buldu. Orta sahada alan savunması yapan, sadece Yasin'i, Ceyhun'un üzerine veren siyah beyazlılar, zaman zaman üç forvetle oynamasına rağmen ilk yarıda hücumda fazla etkili olamadı. Tümer profesyonelce davransa, belki de F.Bahçe sahada bir kişi eksik mücadele etmek zorunda kalacaktı. Ancak, Z.Mirkoviç'e gereksiz ‘‘efelik’’ yapınca, o da oyundan atıldı ve Beşiktaş'ı sahada lidersiz bıraktı.

Siyah beyazlı takımın en iyi oyuncusu Ceyhun'a oyunda kaldığı sürece top vurdurmayan Yasin ile iki golün sahibi Ronaldo idi. Şurası bir gerçek ki, F.Bahçe'ye acilen çok kaliteli forvet gerek. Sarı lacivertliler Fatih'i matihi bir kenara bıraksın da, önce bir forvet alsın. Yoksa, bu ligin sonu hüsranla bitebilir. Dağın fare doğurduğu, iki takımın da futbol adına fazla bir şey sunamadığı maçta, Beşiktaş'ın Ronaldo'nun ayağından kazandığı beraberlik golü ofsayttı.. Ancak bu, F.Bahçe'nin yenilgisine kesinlikle mazeret olamaz.. İyi oynayacaksın, güçlü olacaksın, hakkını zorla alacaksın.. İşin gerçeği bu...
Yazarın Tüm Yazıları