Sıra tutku testinde..

İLK kez 1997 yılında gittim Lizbon’a.. Fenerbahçe Lazaroni ile kamp yapacaktı..

Haberin Devamı

Takım Pareirra ile şampiyon olmuş, Şampiyonlar Ligi’nde 7 puan toplamış, Manchester United’ı evinde yenen ilk takım olmuştu.. O kampta Benfica-Porto maçını seyrettim.. Tutku derbilerinden birini..
Benfica Stadı’na Euro 2004’te tekrar tekrar geldim.. Işık Stadı olmuştu adı.. Etkileyici bir atmosferi vardı.. En önemlisi o stadı dolduran taraftar “Tutkunun peşinden koşmaya” çok alışıktı.. Ne Chelsea’ye benzer Benfica taraftarı, ne de Basel’e.. Benfica taraftarı; Lazio gibi, Pana gibi, River gibi, Boca gibi ve Fenerbahçe gibi, Galatasaray gibi, Beşiktaş gibi bir tutkunun peşinden koşar yaşamları boyunca..
BİR ÇOK MOTİVASYON
F.Bahçe için zorluk derecesi yüksek bir eşleşme.. UEFA gelecek yılki Şampiyonlar Ligi finalini Benfica’nın sahasına verdi.. Bu büyük motivasyon kaynağı.. Porto gibi ezeli rakibin 7 puan önünde şampiyonluğa koşuyor Benfica.. Bu da çok önemli bir motivasyon.. Ara transfere milyonlarca pound harcayan bir İngiliz ekibini eledi Benfica.. Bu da artı bir motivasyon.. Eusebio’lu günleri özledi.. Tutkuyu besledi yıllarca..
Ve şimdi kendisine çok benzeyen bir takım var karşısında.. Kadıköy’de Benfica, Luz Stadı’nda F.Bahçe teste çıkacak.. Tutku testine.. Kim geçerse bu testi.. Onun yeri Amsterdam olacak.. Ve büyük ihtimalle Ağustos’ta Monaco..

Haberin Devamı

Yapma Caner!

TÜRKİYE’nin en büyük yeteneklerinden biri Caner.. Ersun Yanal döneminde, henüz gencecik bir çocukken CSKA’ya transfer oldu Vestel Manisa’dan.. Orada süreklilik gösterdi.. Fenerbahçe’ye karşı Şampiyonlar Ligi’nde sınav verdi.. Galatasaray’daki kısa döneminde inişli-çıkışlı bir grafiği vardı.. Ve Fenerbahçe’ye transfer oldu.. Son maçlarda Fenerbahçe için çok değerli işler yaptı.. Yarı finale getiren golü attı.. Marsilya maçında harikaydı.. Mönchengladbach karşısında da öyle.. Bu Caner’in bir yüzü.. Bir de diğer yüzü var.. Sürekli hakeme itiraz eden.. Kızdığı zaman taraftara, hocasına tepki gösteren.. Agresif.. Sinirli.. Sürekli kart görmeye açık hareketler yapan yüzü.. Caner bu hafta Eskişehirspor karşısında cezalı.. Caner Benfica karşısında cezalı.. Çok basit nedenlerden, sürekli hakemlere itiraz etmekten ya da sinirlerine hakim olamadığı için rövanş faulleri yapmaktan alıyor bu kartları.. Bunları da yapmasa Sarışın Çocuk.. O kadar büyür ki.. Kendisi bile şaşırır..

Haberin Devamı

Doğru ve yanlış

SALI gecesi Arena’da, perşembe gecesi Roma’da iki Türk teknik direktörünün basın toplantısını izledim.. İkisi de gururluydu.. İkisi de bu işin devamının geleceğini söylüyordu.. İkisi de birkaç takviye ile hiçbir takımdan geride olmadıklarının sinyalini veriyordu.. Galatasaray Terim’e, Fenerbahçe Kocaman’a güvendi.. Sonucu ortada.. Bu başarıda onlar kadar büyük pay sahibi Aysal ve Yıldırım’ı da kutlamak gerek.. Kötü günlerde doğru strateji izledikleri için.. Ve desteklemek gerek.. Birgün bu ülkeye en büyük kupayı getirmenin yarışını olanca hızıyla devam ettirmeleri için.. Paçalarından aşağı çekmeye çalışanlara da, “Bir onlara bakın, bir de kendinize” deme vakti.. Artık kendinize gelin.. Aklınızı futbola verin.. Yoksa makas çok ama çok açılacak..

Yazarın Tüm Yazıları