Sigortalar kan kusturuyor

04.02.2011 tarihinde saat 19.00’da Çankaya, Sancak Mahallesi 510. Sokak’ta 06 T 6773 plakalı aracın, kullanmakta olduğum 06 THF 05 plakalı araca hasar vermesi nedeni ile karşılıklı olarak kaza raporunu tanzim ederek servisimize başvurdum.

Haberin Devamı

Gerekli müracaat işlemleri yapılıp aracımızı sigorta eksperinin görmesi ve kaza tutarını belirlemesinden sonra aracın tamir işlemi gerçekleşmiş araç teslim edilmiştir. Bizim kaza masraflarını, karşı taraf olan 06 T 6773 plakalı aracın sigorta firması EURO Sigorta’nın ödemesi gerekiyordu. Bu sigorta şirketi kaza raporunda 06 T 6773 plakalı aracın kullanıcısı Erdem Yasemin’in kaza raporundaki imzası ile ehliyetteki imzası aynı değil diye ödeme yapılmayacağını bildirmişlerdir. Beni ne ilgilendiriyorsa...
Konu ile ilgili Ankara’daki EURO Sigorta’ya gittim, muhattap bulamadım. Mahkemeye başvurabileceğimi söylediler. Bize İstanbul merkezden bu şekilde bildirdiler bilemeyiz diyorlar. İstanbul merkezi aradım, orası da aynı şekilde cevap veriyor. Mahkemeye başvurabilirmişim... Ben sade bir vatandaşım. Nereye hangi mahkemeye gidilir onu da bilmiyorum. En sonunda Mevlüt Karabuga isimli kişinin mail adresini verdiler. Mail yollamamı istediler. Yolladım üç gün oldu hala ne arayan ne de soran var.
Kazada haklı taraf olmamızdan ötürü mağdur durumdayız. Karşı tarafın imzası tutmuyor diyerek bizi ilgilendirmeyen konu yüzünden bir kez daha mağdur ediliyoruz. Yetkili kimse ile görüşemiyoruz. Bu nasıl bir anlayıştır.

Nevzat ASLAN

Haberin Devamı

Hızlı tren gecikiyor

2003 yılında Yüksek Hızlı tren başladığında bu türkü artık söylenmeyecek demişti TCDD yetkilileri ve Başbakanımız.
Yıl 2011 Ankara-Eskişehir yüksek hızlı trenini öğrenimim nedeniyle sürekli kullanmak zorundayım. Gün geçtikçe posta treni gibi oldu Ankara-Eskişehir
1 saat 5 dakika dediler 1,5 saate razı olduk ama son zamanlarda 2-2,5 saatten önce gelemiyoruz. Bizim köyün otobüsleri bile teknolojiye ayak uydurdu, su, çay, kahve, kek ücretsiz, muavin gözünüzün içine bakıyor birşey istiyorlar mı diye, koltuk arkalarına YHT’deki 1. sınıf yolcularda olan TV ekranı var, kendi USB’nizle istediğinizi seyrediyorsunuz. YHT’de de var ancak kendi reklamlarından başka bir şey yok. Radyo kanalı var ama kulaklık son zamanlarda verilmiyor, bön-bön bakıyoruz ekranlara. Hele bir de acıkır yada susarsanız 2-2,5 saatlik yolda yandınız. Su ve kek için neredeyse yol parası kadar ücret ödemeniz gerekiyor. Biz de öğrenciyiz ya ne kadar sürede gideceğimizi bilmediğimizden ana-babalarımızın anlattığı gibi ‘erzağımızı’ hazırlayıp öyle yola çıkıyoruz. Gecikme Konya Hızlı Treni nedeniyle diyorlar ya birde Konya Hızlı Tren seferi başlarsa biz yeniden Boğaziçi Ekspresi veya Doğu’yla gidip geliriz herhalde.

Buse ÖZEN

Haberin Devamı

Külüstür otobüsler kahvelerden beter

SAĞLIĞA zarar veriyor gerekçesi ile mekanlarda sigara içimini yasaklandı. Düşünce olarak kabul etmemize rağmen, niyetinin bu olduğuna bir türlü inanamıyoruz.
Konu karbonmonoksitten insanları korumaksa, önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hala serviste tuttuğu ve genellikle de ‘bizden olmayan’ mahallelerde hizmete soktuğu, bütün egzoz gazı sirkülasyonunun otobüslerin içinde dolaştığı 1990 model otobüslerin neden hala kullanıldığını sorgulansın.
İnsanlarımızı hala bu zehir yuvası otobüslerle taşımaya devam etmek neden?
Bu otobüsler genellikle Eryaman’da kullanılıyor. Şehir merkezine bir saat uzaklıkta, gidiş dönüş iki saat, bu araçları kullananlar, kahvehanelerde soluyacakları karbonmonoksitin 3-4 katını soluyorlar.

Haberin Devamı

Mustafa BİLGİÇ

KISA... KISA...

- ANKARA Üniversitesi, SBF İnsan Hakları Merkezi’nin düzenlediği ‘Kadının İnsan Hakları: Uluslararası Çerçeve ve Küresel Kadın Hareketi’ başlıklı söyleşi bugün 15.30’da üniversite SBF Konferans salonunda yapılacak. Konuşmacı; Prof. Dr. Yakın Ertürk.

Yazarın Tüm Yazıları