Sigarada geri adım atılmasın

BAZI kötü alışkanlıklar istemezseniz de bağımlılık yapar. Bağımlılık, kişinin kullandığı maddeyi bırakmaması, alınan dozun giderek artması ve bundan zarar gördüğü halde kullanmaya devam etmesidir.

Sigara, alkol, uyuşturucu oldukça zararlı alışkanlıklardır. Sigaranın içinde boya sökücü aseton, akü yapımında kullanılan kadminyum, çakmak gazı bütan, temizlik maddesi amonyak, fare zehiri arsenik, böcek öldürücü ilaçlarda bulunan metopren ve naftalin olduğunu biliyor musunuz?
Buna rağmen ülkemizde sigara içenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Zararlı uyuşturucular arasındaki en yaygın olanı şu anda sigaradır.
Biliyorsunuz ki son yıllarda bir devlet politikası haline gelen kapalı alanlarda sigara içilmemesi uygulaması, ayrıca sigaranın zararları hakkında sürdürülen kampanya ve çalışmalar tüketiciler adına, halk sağlığı adına, kamu yararı adına oldukça sevindiricidir. Bu kampanyalardan hangi nedenle olursa olsun geri adım atılmamalı, vazgeçilmemelidir. Hatta içilmemesi için daha ağır yaptırım ve şartlar ortaya konmalıdır.
Mustafa GÖKTAŞ-ÇETKODER Genel Başkanı

Halk Ekmek’te kusurlu ürün

BÜYÜKŞEHİR’in Halk Ekmek büfelerinden Çayyolu’nda da var. Ancak ekmekler diğer semtlere göre farklı.. Yanmış, şekli bozuk (yamuk) ekmeği alan da satan da rahatsız. Tepki ve şikayetler kâr etmiyor, değişen birşey yok. Ürün sorumlusuna yapılan başvurulara yanıt verilmedi, Bölgeden oy alınmadı diye cezalandırmada sınır tanımayan anlayış, belediyede her yere hakim olmuş. Beğenmediğine ‘kusurlu ürünü’ dayamak hangi akla mantığa sığar, kamu hizmetindeki belediyecilikle ne kadar bağdaşır?
Ç.T.

Arapların dostluğu nerede kaldı


İKTİDARIN bu kadar yoğun dünya devletlerine yaptıkları tatlı seyahatler sonunda, her demeçte Türkiye’nin dünya devletleri nezdindeki büyük itibarı palavrası nerede kaldı? Bırakın batı devletlerini ve de üçüncü dünya ülkelerini, dindaşlarımız diye yere göğe koymadığımız, her türlü avantaları onlara sunduğumuz Araplardan bile dostluk ve haklı olduğumuz konularda destek göremediğimiz bir yana, Türkiye aleyhine tutumlar sergiliyorlar.
Hangi ülke, Türkiye’nin haklı olduğu konuda, destek verdi bırakın tarafsız kaldı, bilakis aleyhimize çalıştı, en azından köstek oldular.
Türk milletinin artık bu saygınlık palavralarına kanmaması, inanmaması gerekir diye düşünüyorum. Hamdi YALÇIN

KISA... KISA...


FOTOĞRAF eğitimi sürecinde ortaya çıkan ve işitme engelli gençlerin fotoğraflarından oluşan “İşitme Engelli Gençlerle Fotoğraf Eğitimi Projesi” sergisi Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi’nde 19 Mart’a kadar sürecek.
TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, ’Irak Seçimleri ve Bölgeye Etkileri’ konulu toplantıya çağırıyor. Bugün 14.30-17.00’de. Yer; TÜRKSAM. (Oğuzlar Mahallesi, Barış Manço Cad. 1388. Sok (eski 32. Sok), No: 52, Balgat turksam@turksam.org)

AKP tipi demokrasi: Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırıp tek-elde toplamak istiyorlar amaç; kendi çalıp, kendi oynamak...
Bize de seyretmek düşüyor...
Engin BALIM

GÜNÜN SÖZÜ

- (Soru üzerine) Bahis oyunları kumara girer mi? Tabii girer... Milli Piyango da girer. Emeksiz bir para kazancı oluyor.”
(Prof. Bayraktar Bayraklı)
Yazarın Tüm Yazıları