Seyirci gelirse

TENİSTE ulusal karşılaşmalardaki seyirci desteğinin önemini "Dünkü Acı Ama Gerçek! Küme Düştük" başlıklı yazımızda Fed Cup örneği ile anlatmıştık.

Bu yazımda ise ev sahipliği yapacağımız bir başka önemli turnuvadan bahsetmek istiyorum. Davis Kupası Avrupa-Afrika 3. Küme karşılaşmaları bugün başlıyor. 3 Mayıs’a kadar sürecek bu önemli milli etkinlik İstanbul TED Kulübü kortlarında yapılacak. Milli takımımız Yunanistan, Ruanda ve Madagaskar ile aynı grupta mücadele edecek. Diğer grupta da İzlanda, Lüksemburg, Bostwana ve Estonya yarışacak.

Turnuvada Türkiye’yi Marsel İlhan, Haluk Akkoyun, Ergun Zorlu ve Barış Ergüden’den oluşan takım temsil edecek. Antrenörümüz ise, eski Davis Kupası oyuncularından Erhan Oral.

Ulusal takımımız kamp dönemi ve oynadıkları turnuvalar ile Davis Kupası’na gayet iyi hazırlandı.

Ülkelerin 2 grup halinde mücadele edeceği ve averaj sisteminden dolayı her puanın önemli olduğu turnuvada başarılı olma şansımız yüksek. Yeter ki, seyirci gelsin.

Vefakar tenisçiler

Ekonomik krizi bahane ederek bir çok büyük şirket tenisten desteğini çekti. Ancak Davis Kupası öncesi bizi sevindiren en önemli olay, eskiden tenis oynayan ve şimdi büyük şirketlerde üst düzey yöneticilik yapan kişilerin bu turnuvaya destek verip, sahiplenmesi. Uzun yıllar Genç ve A ulusal takımlarda oynayan Koray Öztürkler (Turkcell İletişim ve İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı), geçmişte Davis Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden Muzaffer Arpacıoğlu (Peugeot Türkiye Genel Müdür Yardımcısı) ve yine performans tenisinde başarılı sonuçlara imza atan Sedat Birol (Eczacıbaşı Sağlık Grubu Başkanı), görev yaptıkları şirketlerin bu organizasyona sponsorluk yapmasını sağladı. Öztürkler, Arpacıoğlu ve Birol gibi vefakár tenisçilerin çoğalması en büyük dileğimiz!
Yazarın Tüm Yazıları