Seyir Defteri

Ümmetçi sağ. Hareketçi sağ. Demokratik sağ.

Haberin Devamı

Bir de buna Demokratik Sol’u ekleyin... Özal bunu yaptı işte. “Falan partinin devamıyım” demediği için de büyük akıllılık etti.

***

Bu sözler merhum Ecevit’e ait... 80’li yıllarda söylemişti.

***

Nereden aklıma geldi? Geldi. Belki de AK?Parti’nin yeni stratejisi çağrışım ettirdi. Özal bunu parti’yi kurarken, yâni başlangıçta yapmıştı, Tayyip Erdoğan ise başlangıçtan 10 yıl sonra yapıyor. Yâni bir başlangıç daha... Taze bir başlangıç... Merkeze doğru süratli bir yayılış.

 ***

Farkındaysanız ANAP ve DYP yok olduğundan beri, Merkez Seçmen de kayboldu. Hayır. Kaybolmadı. Bir yere saklandı.?Nereye? AK?Parti’ye... Ama bunu söylemedi. Gizledi. Çıkıp göğsünü gere gere söyleyebilmesi için, merkezi sembolize eden temiz isimlerin, AK?Parti vitrininde gözükmesi lâzım... Lâzım ki mahalle halk, yadırgamasın. Süleyman Soylu en güzel örnektir. Şimdi başka Süleyman Soylular da katılırsa 10 yıldır “Partimi arıyorum” diyen klâsik merkezciler, yeni adreslerini bulacaklardır. Pazar günkü Kongreyi bir de bu açıdan izleyin.

Haberin Devamı

Not: Demek ki neymiş? Yalman ve Özkök Paşalar gelip ifade verselermiş, Balyoz sanıkları için -meğer- daha da kötü olacakmış.

Yazarın Tüm Yazıları