GeriVodafone Red İle Dünya Avucunuzda Zarafetin kalesi: Viyana kahve evleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Zarafetin kalesi: Viyana kahve evleri

Zarafetin kalesi: Viyana kahve evleri

Viyanalıların en önemli buluşma noktası ¨kaffeehaus¨larda (kahvecilere verilen genel isim) kimsenin acelesi yok. Servisin de. Çünkü işini beyaz eldivenler, smokin ve zarafetle yapmak buradaki temel prensip. Eğer bunu baştan kabullenirseniz, hem birbirinden lezzetli pastaların, hem de asırlık Viyana kahve geleneğinin keyfine varabilirsiniz. Türkiye’den farklı olarak tüm tarihi Viyana kahveleri, lezzetli kahvaltılar ve öğlen menüleri de sunuyor. Sıkı bir Viyana kahvaltısı için sipariş etmeniz gerekenler; ¨Wiener Melange¨ (çikolatalı cappuccino), Croissant’ı andıran Kipferl, yuvarlak Semmel ekmeğiyle reçel ve klasik Viyana kahvesi.

Café Kleines: Franziskanerplatz, şehrin en şirin meydanlarından biri. Bu meydanın kalbinde yer alan Kleines, turistlerin değil, yerli halkın ve sanatçıların buluşma noktası. Eğer şanslıysanız, dünyaca ünlü yönetmen Hanaken’le karşılıklı kahve bile içebilirsiniz. 

Â

Zarafetin kalesi: Viyana kahve evleri


Café Central: Herrengasse ile Strauchgasse sokaklarının kesişim noktası Café Central adı gibi bir merkez. Her an önünde sıra var ama hızlı ilerliyor, korkmayın. Avizeler ve tonozlu tavanlarıyla, geleneksel bir Viyana kafesinin neye benzeyeceği konusunda en çarpıcı etkiyi yaratıyor.

Cefe Drechsler: Gumpendorfer Caddesindeki kahvenin geçmişi 100 yıla dayansa da ikinci dünya savaşı ile kapanıp 2007 yılında, 2007'de ünlü Mimar Terence Conran’ın dikkat çekici renovasyonu sonrası, modern bir 21. yüzyıl kafesi olarak hizmet vermeye başlamış. Şehrin bohemi tayfasının uğrak noktası. 

 

False