Sömestr tatilinin kaçırılmayacak yurt içi fırsatları

Çocukların dört gözle beklediği yarıyıl tatili cuma günü başlıyor. Çocuklarınızla birlikte yorgunluğunuzu unutacak ve yeniden enerjiyle dolacağınız birbirinden farklı yurt içi seyahat fırsatlarını sizin için seçtik.

Haberin Devamı

1- ADIM ADIM BURSA:
BURSA, IZNİK, TRİLYE TURU

Sömestr tatilinin kaçırılmayacak yurt içi fırsatları
Tatilbudur, 30-31 Ocak. Fiyatı: 175 TL. (444 0 484)

Turun ilk durağı, bir dönem Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan İznik’teki Ayasofya Müzesi. Sonrasında Osmanlı’nın kurucuları Osman Bey ve Orhan Bey türbelerinin bulunduğu muhteşem manzaraya sahip Tophane Tepesi, Karagöz ve Hacivat’ın hikâyesine ev sahipliği yapmış Ulu Cami ve meşhur Koza Han gezisiyle Bursa’ya doyacaksınız.

 

2- KÜLTÜR DOLU İKİ GÜN:
ESKİŞEHİR TURU

Sömestr tatilinin kaçırılmayacak yurt içi fırsatları
Coraltravel, 30-31 Ocak. Fiyatı: 199 TL. (444 0 684)

Haberin Devamı

Son yıllarda gerçekleştirilen kültür, sanat ve mimarlık atılımlarıyla bir dünya şehri haline gelen, hatta ‘Anadolu’nun Venedik’i olarak adlandırılan Eskişehir’de çocuğunuzla çok güzel zaman geçireceksiniz. Turun ilk  gününde Odunpazarı, Atlıhan, Karikatür Müzesi, Cam Müzesi’ni gezecek, ikinci gün ise Kütahya’da bulunan Aizonai Antik Kenti, Zeus Tapınağı, Germian Sokağı ve Macar Evi’ni göreceksiniz. 

 

3- DOĞAL ALANA DÖNÜŞ: 
İKSİR RESORT TOWN SOMESTR PROGRAMI

Sömestr tatilinin kaçırılmayacak yurt içi fırsatları
İksir Resort Town, 25-29 Ocak. Fiyatı: 699 TL. (0366 616 10 16)

Karne tatilinde çocukları kampa yollamaya ne dersiniz? Programda çocuklar; binicilik eğitiminden ahşap atölyesinde hediyelik eşya yapımına kadar, onlarca deneyim kazanarak, hem eğlenip hem öğrenirken, unutulmaz anılarla dolu bir sömestr tatili yaşayacak. Ayrıca kamp süresince çocuklarınızın neler yaptığını, İksir Resort Town’un web sitesi ve Facebook sayfasından takip edebileceksiniz.

 

4- KARADENİZ’DE BİR DE BU ROTADAN İLERLEYİN:
UÇAKLI GİRESUN, ORDU YAYLALARI VE ŞEBİNKARAHİSAR TURU 

Sömestr tatilinin kaçırılmayacak yurt içi fırsatları
Jolly, 29-31 Ocak. Fiyatı: 685 TL. (444 0 644)

Haberin Devamı

Sömestr tatilinde seçiminiz yeşilin türlü tonlarıyla bezenmiş bir doğa, macera ve keşif yapmaksa bu turu kaçırmayın. Atatürk’ün korumalığını yapan Topal Osman’ın mezarı bulunan Giresun Kalesi, Zeytinlik Mahallesi’ndeki Rum evleri, Meryem Dağı ve Şebinkarahisar göreceğiniz yerlerden. Bu arada Tamzara’yı gezerken Tamza Suyu’nun tadına mutlaka bakın. 

 

5- DOĞU ANADOLU’NUN İNCİSİNE YOLCULUK: KARS VE ÇILDIR GÖLÜ TURU

Sömestr tatilinin kaçırılmayacak yurt içi fırsatları
Fest Travel,  29 - 31 Ocak. Fiyatı: 1.795 TL (0212 216 10 36)

Kars’ta kış manzarasını doyasıya yaşamak istiyorsanız bu tur çok iyi bir fırsat. Doğu Anadolu Bölgesi’nin tatlısu göllerinden Çıldır, ayakta kalmış yapılarıyla ortaçağın en görkemli yerleşimlerden. Turda Çıldır dışında Doğu Anadolu’nun en zengin müzelerinden Kars Müzesi ve Allahuekber Dağları’nın eteğindeki Sarıkamış’ı gezeceksiniz. Ayrıca kaz ziyafetini es geçmeyin.

Yazarın Tüm Yazıları