Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 10:11

Her öğrencinin dört gözle beklediği sömestr tatili yarılanmak üzere... Planlar tatil gelmeden yapılmıştır ama bizim yine de “Şu kısacık değerli tatilimde ne yapsam?” diyenler için önerilerimiz var. İşte size konserden sinemaya, sergiden kitaba, tiyatrodan kardan adama kadar etkinlik rehberi.

Haberin Devamı

‘Kardan adam’ tarifi

Yaşadığınız şehir sömestr tatilinde beyazlara bürünürse karın tadını da çıkarabilirsiniz. “Benim kardan adamım herkesinkine benzemesin” derseniz fotoğraftaki gibi bir aile ya da başka ‘sanat eserleri’ de yapabilirsiniz.
Klasik bir kardan adam için şu malzemelere ihtiyacınız var:
1 adet havuç
1 adet şapka
1 adet şal
250 gr kömür ya da taş
Alabildiği kadar kar

OKUYUN

Sömestr tatili kitapsız olmaz dedik ve Radikal Kitap Editörü Derviş Şentekin’den gençler için 10 kitap önerisi istedik:

İlk Gençlik Çağına Öyküler / Yazar: Selim İleri
Kıyıya Vuran Kız / Yazar: Stefan Boonen
Kafamda Bir Tuhaflık / Yazar: Orhan Pamuk
Sandalda Bir Çocuk ve Bir Ayı / Yazar: Dave Shelton
İstasyonda Vals / Yazar: Burcu Aktaş
Yalınayak Gen / Yazar: Keiji Nakazawa
Galata’nın Tembel Martısı / Yazar: Behiç Ak
Mevzumuz Derin / Yazar: Ahmet Büke
Küçük Prens / Yazar: Antoine de Saint-Exupery
Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku / Yazar: İlhami Algör

Haberin Devamı

EĞLENİN

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
Madagascarlılar Türkiye’de

Yer: Ankara/İstanbul
Tarih: 30 Ocak-8 Şubat

Madagascar filminin karakterleri, orijinal film senaryosundan ilham alınarak hazırlanan Madagascar Live canlı sahne şovuyla Türkiye’ye geliyor. Gösteri aslan Alex, zebra Marty, zürafa Melma ve su aygırı Gloria’nın New York Hayvanat Bahçesi’nden, Kral Julien’in çılgın Madagascar dünyasına uzanan kaçış serüvenlerini konu alacak. Gösteri ilk olarak 23 Ocak’ta Bursalıların karşısına çıktı. Şov 30-31 Ocak ve 1 Şubat’ta İstanbul Ülker Sports Arena’da, 6-7-8 Şubat’ta ise Ankara Congresium’da olacak. Biletler Biletix’te.

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
Tatilde ‘isyan’ başkadır

Yer: Jolly Joker Bursa
Tarih: 30 Ocak

‘İsyan’ şarkısıyla uzun süre müzik listelerinin başından inmeyen Halil Sezai, 30 Ocak’ta Jolly Joker Bursa’da olacak. Başrollerinde oynadığı ‘İncir Reçeli 2’ filminin soundtrack’inde yine söz ve müziği kendisine ait iki yeni şarkı ‘Kafası Kendinden Bile Güzel’ ve ‘Galata’ yer alıyor. ‘İsyeeaann’ diye bağırmak isteyen Bursalılar, Halil Sezai sizi bekliyor. Bilet fiyatları 34-102 lira.

Haberin Devamı

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
Kraliçe’ İzmir’de

Yer: Container Hall, İzmir
Tarih: 7 Şubat

Rock müziğin kraliçesi Şebnem Ferah, 7 Şubat’ta İzmirlilerle buluşacak. Okulda ikinci döneme “Sil baştan başlamak gerek” derseniz Ferah, Container Hall’de olacak. Kraliçeye sahnede Ozan Tügen, Metin Türkcan, Buket Doran, Aykan İlkan, Serdar Barcin ve Ceren Akyıldız eşlik edecek. Saat 21.00’de başlayacak konserin biletleri Biletix’te.

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
‘Buz’un sevimlileri İstanbul’da

Yer: Volkswagen Arena
Tarih: 6-7-8 Şubat

Tüm dünyada milyonlarca izleyiciye ulaşan ve her yaştan tutkunu olan ‘Buz Devri Canlı’, Türkiye’deki hayranlarıyla buluşuyor. ‘Buz Devri Canlı’ karakterlerinin buz pateni şovu, 6-8 Şubat tarihleri arasında 3 gün üst üste 11.00, 15.00 ve 19.00 saatlerinde İstanbul Volkswagen Arena’ya inşa edilecek özel buz pateni sahnesinde sergilenecek. Gösterinin bilet fiyatları 166 ile 56 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
Sleep Party People ve tavşan maskeleri

Yer: Salon İKSV, İstanbul
Tarih: 6 Şubat

Danimarkalı grup Sleep Party People, Garanti Caz Yeşili kapsamında 6 Şubat’ta Salon İKSV’de olacak. Grup, sahneye tavşan maskeleriyle çıkıyor. Kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini 2010’da yayınladılar. Ardından 2012 yılında ‘We Were Drifting On a Sad Song’ adlı çalışma geldi. Avrupa ve Asya turlarıyla dinleyici kitlelerini iyice genişleten grubun son albümü ‘Floating’ 2014’te dinleyicilerle buluştu. Saat 22.00’de başlayacak konserin bilet fiyatları ayakta 40, öğrenci 25 lira.

GEZİN

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
Sömestr tatilinde kayak keyfi

Haberin Devamı

Yer: Uludağ, Bursa
Tarih: 30 Ocak-3 Şubat

Tatil dönemini eğlenceli ve verimli geçirmek, kayak ve snowboard sporunu öğrenmek isteyen gençler, Kamp Dünyası ile Uludağ’a gidiyor. Monte Baia Kayak okulu öğretmenleri ve Kamp Dünyası grup liderleri eşliğinde gerçekleştirilecek ‘Sömestr Kayak ve Snowboard Kampı’, kayak ve snowboard sporunu öğrenmek isteyen veya becerilerini geliştirmek isteyen 9-14 ve 15-17 yaş grubuna yönelik. 30 Ocak-3 Şubat tarihlerinde düzenlenecek kampta öğrenciler tüm aktivitelere gruplar halinde programlı bir şekilde katılıyor. Detaylı bilgi için: www.kampdunyasi.com.tr

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
Joan Miró seni bekliyor

Haberin Devamı

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul
Tarih: 8 Mart’a kadar

Barselona doğumlu Katalan ressam ve heykeltıraş Joan Miró’nun eserlerinden oluşan sergi, Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 20. yüzyılın çok yönlü sanatçısı Joan Miró’nun olgunluk dönemine odaklanan sergi, ‘Joan Miró. Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar’ adını taşıyor. Sergide yağlıboya ve akrilik tablolar, taşbaskı ve aside yedirme baskılar da dahil olmak üzere 125 eser yer alıyor ve Miró’nun assemblage tekniğiyle bir araya getirdiği heykellerinin tüm aşamaları model ve çizimlerle beraber sergileniyor. Bu eserlerin yanı sıra halılar, dokumalar, seramik ve şiir kitapları gibi sanatçının farklı tekniklerdeki çalışmaları da yer alıyor. Kimi eserler ve sanatçıya ait kişisel eşyalar ise dünyada ilk defa İstanbul’da sergileniyor.

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
Bu sergide her şey küçük

Yer: Rahmi Koç Müzesi, İstanbul
Tarih: 16 Haziran’a kadar

2014 yılında 20’nci yılını kutlayan Rahmi M. Koç Müzesi, tarihte oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi ve vitrin süsü olarak kabul edilmiş bebek evlerinden oluşan ‘Hayallerle Dolu Küçük Evler Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturuyor. Müzedeki diğer sergi ‘Çanakkale Destanının İlk Halkası
-Troyalı Hektor’ ise 27 Şubat’a kadar görülebilir. Giriş ücretleri yetişkin12.5, öğrenci 6 lira.

İZLEYİN

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
Üçkâğıtçı Johnny Deep

ABD’li aktör Johnny Deep’in yeni filmi ‘Üçkâğıtçı Mortdecai’ yarın vizyona giriyor. Diğer başrol oyuncusu Gwyneth Paltrow. Müzayedeci Mortdecai, çalınmış bir tablonun peşine düşer. Söylentilere göre bu tablo, Nazi altınlarıyla dolu kayıp bir banka hesabıyla bağlantılıdır. İngiliz gizli servisi MI5, müzayedeciden, borçlarının silinmesi karşılığında tabloyu getirmesini ister. Sonrasında ise olaylar, olaylar...

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
‘İçimdeki Ses’e kulak ver

Engin Günaydın’ın senaryosunu yazdığı ve başrolünde oynadığı ‘İçimdeki Ses’ de yarın vizyona girecek yapımlardan. Günaydın’ın yanı sıra, Leyla Tuğutlu, Füsun Demirel, Ersin Korkut, Onur Buldu ve Hamdi Kahraman rol alıyor. Film, kendi dünyasında yaşayan bir yazarken, güzel ve zengin Ayşıl’ın kendisine aşık olmasıyla şaşkına dönen Selim’in iç sesiyle renklenen komik dünyasını anlatıyor.

‘O gemi bir gün gelecek’

Yayınlandığı sırada fenomen haline gelen ‘Leyla ile Mecnun’ dizisinin senaristi Burak Aksak’ın yazıp yönettiği ‘Bana Masal Anlatma’, vizyonda. Hande Doğandemir ve Fatih Artman’ın

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
başrollerini paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Devrim Yakut, Cengiz Bozkurt, Erdal Tosun, Yılmaz Erdoğan, Gökçe Bahadır ve Gürkan Uygun da yer alıyor. Filmde dolmuş şoförlüğü yapan Rıza’nın, günün birinde hem güzel hem de iyi kalpli bir kız olan Ayperi ile tanışmasından sonra yaşadığı olaylar anlatılıyor. Filmden öne çıkan spoiler ise ‘Leyla ile Mecnun’a selam çakan, duvardaki ‘O gemi bir gün gelecek’ yazısı... Aksak’ın mizahını sevenlerdenseniz film vizyondan kalkmadan yetişin.

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
Süngerbob beyazperdede

Sevilen çizgi dizi Süngerbob Karepantolon’un beyazperde uyarlaması olan filmde Süngerbob’un kıyıdaki kahramanca macerası anlatılıyor. Paul Tibbitt’in yönettiği animasyonun orijinal seslendirme kadrosunda ise Antonio Banderas, Tom Kenny, Clancy Brown ve Rodger Bumpass gibi ünlü isimler yer alıyor. Film 6 Şubat’ta vizyonda olacak.

Sömestr bitmeden yapılacak 16 etkinlik
Mezun işsizlerin oyunu

Yer: Üsküdar Stüdyo Sahne, İstanbul
Tarih: 29-31 Ocak

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ‘İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı’, Üsküdar Stüdyo Sahne’de olacak. Askerden dönmüş gencin ekonomik kriz sırasında iş bulma serüveni komediyle anlatılıyor. 29 Ocak’ta saat 20.00’de, 31 Ocak’ta saat 15.00’te. Biletler biletiva.com’da.

‘Leyla’nın Evi’ Ankara’da

Yer: Ankara Devlet Tiyatrosu, Tarih: 2 Şubat

Zülfü Livaneli’nin romanından uyarlanan ‘Leyla’nın Evi’, 2 Şubat’ta Ankara Şinasi Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor. Nedim Saban tarafından sahneye taşınan oyunda Ayça Varlıer, Celile Toyon, Ahmet Uz, Dicle Alkan, Halim Ercan ve Fatih Dönmez var. Livaneli’nin eski İstanbul şarkıları ile Ayça Varlıer’in yorumladığı hip hop tarzı müzikler hoş bir çelişki oluşturuyor. Bilet fiyatları tam 67, öğrenci 47 lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!