Sevenler dile geldi

Haberin Devamı

GEÇEN haftaki “seviyorsan çık konuş bence” yazısından sonra İzmir’i sevenler coştu. Mail üzerine mail geldi. Meğer ne çok sevenin varmış İzmir. Her şeyden önce, okuyacaklarınız gerçek mektuplar. İzmir’e aşk, sitem, küskünlük, umut, endişe, hoşgörü ya da kırgınlık mektupları. İçinde her şey var, çünkü bu mektuplar, sevenlerin mektupları...
İzmir’i yönetecekler satır satır okusun, koynunda saklasın, çıkarıp çıkarıp baksın diye bu mektuplar. Seçimlere kadar siz yazdıkça, ben yayınlayacağım. Daha iyi, daha güzel bir şehirde yaşamamız için elimden ne geliyorsa yapacağım.
Okura not: Aşk mektubunun en güzeli, kısa olanı. Daha çok görüş için, ne olur daha kısa olsun mektuplar! Vesikalığımın altında, mail adresim de var.

Haberin Devamı

Hepimizin hayalleri var
Dün gazetede yazınızı iki, üç, hatta dört kez okudum. Öyle hoşuma gitti ki. İzmirliyim. İzmir’de doğdum, İzmir’de okudum, iş hayatıma İzmir’de başladım, İzmir’de aşık oldum, evlendim. Son 3 yıldır İzmir’de yaşamıyorum, ailemi ziyarete her geldiğimde bin bir sitemle ayrılıyorum aşık olduğum şehirden. Neler neler düşlüyorum oysa ki, İzmir için...
1. Bir şehir, girişi ile yansıtmalı kendini ve güzelliklerini. Havayolu, gar, otogar ve giden yol ile çevresi orman, çiçeklerle kaplı olsa.
2. Asansörden başlayıp Konak-Kemeraltı ve Barlar Sokağı’na kadar olan tüm alan Old City olsa. Roma’da, Verona’da, Antalya’da ya da Eskişehir’de yapıldığı gibi.
3. Bornova artık tam bir yığın, üst üste bina ,trafik yığını. Gençler için kültür sanat ve bilim parkı yapılsa.
4. Alsancak’ta şöyle Ege sofrasını göreceğimiz restoranlar sokağı olsa... Buram buram ıhlamur, adaçayı, zeytinyağlı yemekler koksa.
5. Kadifekale çok önemli bir eser. Bu tarihi doku neden değerlendirilemiyor. Etrafında bir turizm ofisi bile yok. Çay bahçeleri, restoranlar, el işi satan kadınlarımız yok, bomboş. Kadifekale’ye İzmir’in en güzel foto noktası dense mesela, oraya her saat belediye servis kaldırsa.
Filiz Aslan

Tramvay istemiyoruz!
Hayalimdeki İzmir, içinden tramvay geçmeyen bir şehir. Tramvayın ne getirip ne götüreceğini her gazetecinin bilmesi ve İzmirlilere anlatabilmesi gerekir. Bunu size daha önce de yazmıştım, ama bu konuda sizden “tık” yok. Selamlar.
Tuna Erinçler

Haberin Devamı

Benim güzel ama sahipsiz İzmir’im
Açıkçası bu konu ile ilgili çok fazla elektronik posta gönderileceği ve sizin de bu konuda samimi olmadığınızı düşünmüştüm. Ne mi istiyoruz?
1. Büyükşehir Belediye Başkanımızın rahmetli Ahmet Piriştina gibi halkın içine çıkmasını, evinden işine metro ile gidebilmesini ve haftada bir gün de olsa makam arabasıyla değil de sıradan bir arabayla kimselere belli etmeden bir semte gidip sorunları yerinde görebilmesini.
2. İzmirli takımların şikeci Bizans takımlarından daha çok önemsenmesini.
3. Başkanın, hükümete yaptığı eleştirilerin %1’ini ilçe başkanlarına da yapmasını. Saygılarımla.
İzmirli Sercan

En esprilisi
Baharcım, hayalimdeki şehir New York! Sevgiler.
Murat B.Han

Haberin Devamı


Fotoğraflar için teşekkürler
Fotoğraf sanatçısı Nejdet Düzen o kadar güzel İzmir fotoğrafları çekiyor ki, onu da paylaşmak istedim. Sayfada gördüğünüz fotoğraflar ve geçen haftaki tarihi Asansör kadrajı da ona ait. Bir de not eklemiş:
Hayal ettiğim İzmir, sokaklarında rahatlıkla dolaşacağımız, her kesime uygun oturma alanlarıyla donanmış, Avrupa standartlarında ve görüntüsünde kafeleri olan bir İzmir’dir.

Sevenler dile geldi

Sevenler dile geldi

Fotoğraflar: Nejdet Düzen

Yazarın Tüm Yazıları