Serena ve diğerleri

KIRMIZI Grup’ta bulunan Serena Willimas İlk maçında Alman Angelique Kerber’i çok üstün bir oyun ile rahat yendi.

Haberin Devamı

Serena gerçekten farklı bir tenis oynuyor. Ancak dünyanın diğer en iyi 7 tenisçisi her an patlamaya hazır birer saatli bomba. Kimin ne yapacağı belli olmayabilir. Favorilerden herhangi biri beklenmedik şekilde yenilebilir. Fakat turnuva eleme usulü değil. Yani bir maç kaybetsen bile bavulları toplayıp İstanbul’dan ayrılmıyorsun. İki maçta yenilsen bile averaj ile gruptan çıkıp şampiyon dahi olabilirsin.
Serena‘nın bu sene turnuvalardan kazandığı para ödülü 9 buçuk milyon dolar. Dün korta bastığı andan itibaren banka hesabına 500 bin dolar daha aktarıldı. Böylece 10 milyon dolara ulaşmış oldu. Eğer İstanbul’dan hiç maç kaybetmeden ayrılır ise ilaveten 2 milyon dolar daha kazanacak.

Dünyanın en iyi kadın tenisçilerini saha kenarından sadece bir iki metre uzaklıktan antrenmanlarını izlemek bana büyük keyif veriyor. Oyucuların gergin olmuyorlar, toplara daha rahat vuruyorlar, Çok daha mütevazi hareket ediyorlar ve en önemlisi onlar da gülebiliyorlar...

Haberin Devamı

Lİ NA SÜPRİZ YAPABİLİR

Turnuva başlamadan önce Li Na’yı antrenman yaparken izledim. Geçen yıl geldiğinde Li’yi eski bir tenisçi olan eşi çalıştırıyordu. Fakat zamanla bu eş ve aynı zamanda koçluk ilişkisi Li Na’ya zarar vermeye başladı. Çünkü her şey çok monoton ve heyecansız devam ediyordu. Li Na ani bir karar alarak Fransa Açık’ta eski dünya bir numara Justine Henin’nin antrenörü Arjantinli Carlos Rodrigez ile anlaştı.

Bu sefer eşi tribünde oturuyordu. Li ise Carlos ile kortta çalışıyor, antrenörü onu sağa sola koşturuyordu. Li Na büyük bir istek ve kararlılık ile toplarına vuruyordu. Mola esnasında ise Carlos’un söylediklerini hararetle dinliyordu. Gördüğüm şu ki Li Na yeni antrenörü sayesinde İstanbul’da sürpriz yapabilir.

Yazarın Tüm Yazıları