Serdar Turgut: Kahrolsun ‘W’ harfi

Serdar TURGUT
Haberin Devamı

İstanbul Valiliği, Nevruz kutlaması yapmak isteyenlerin başvurusunu, dilekçelerinde Nevruz'u ‘‘V’’ harfi ile değil ‘‘W’’ ile yazdıkları gerekçesiyle reddetti.

Bu konuda ne yazacağım diye düşünürken yazılabilecek her şeyi Latif Demirci dün Hürriyet'in ekinde tek bir kare çizgiyle söyledi.

Arka planda bir halka açık tuvalet gözüküyor. Kapıda ‘‘VC’’ yazıyor.

Kapının önündeki gişe memuru ile bir adam konuşuyorlar. Adam memura, ‘‘La Maho, hayırlı olsun da yanlış yazmışındır bunu... WC değil midir yani babo?’’ diyor.

Tarihte her zaman olduğu gibi, bir büyük ideolojik geri zekálılık daha sanatçının tek fırça darbesiyle yerlere savrulup gidiverdi böylece.

***

Aslında Latif'in çizgisi, olacakların da işareti bence.

Çok kısa süre içinde (belki yarın, belki yarından da yakın) emniyet güçleri, ülke çapında bir tuvalet operasyonu başlatırlarsa en azından ben buna hiç şaşırmam.

Operasyonun amacı, var olan bütün halka açık tuvaletlerdeki ‘‘WC’’ yazısını silip yerine ‘‘VC’’ yazmak olacak. Aslında şu anki düşmanımız olan ‘‘W’’ harfini tuvalet kapılarından tamamen silmeye de gerek yok. Harfin tek kolunu silin, diğerini hafifçe uzatın, bakın hain ‘‘W’’ oluverdi size ‘‘V’’.

***

Aman doğu illerindenseniz ve çalışıp çabalayıp kendinize bir adet BMW almışsanız bunu hemen elinizden çıkarın.

Gerçi BMW'nin sınıfsal bazı çağrışımlar yaptırdığı kesindir. Yani açıkça söylemek gerekirse, zengine fazla dokunmaz kimse ama olsun, bu işler kritik.

Ne olacağı belli olmaz. Yok illa da BMW'mi isterim diyorsanız, o zaman bir zahmet gidip sanayiye o kahrolası ‘‘W’’ harfini ‘‘V’’ olarak değiştireceksiniz, başka çare yok.

Tamam tamam biliyorum; yani BMV boya markası gibi duruyor, öyle BMW'nin şıklığı katiyen yok ‘‘V’’li markada, ama Türkiye için buna katlanacaksınız, tamam mı?

***

Düşmanın nerede ortaya çıkacağı belli olmuyor.

Daima tetikte olmak zorundayız.

Ben geçenlerde bir haber okumuştum; galiba bizim THY, Amerika'da iç seferlerde bağlantı yapmak için TWA ile konuşmalar yapmış.

Yanılıyor da olabilirim, ama eğer doğruysa bu, THY içindeki vatan hainlerini de tek tek ayıklayıp gereğini yapmak gerekiyor.

Ya TWA aklını başına toplayıp o meşum ‘‘W’’yi atacak ortasından ve bunu o güzel ‘‘V’’ ile değiştirecek, ya da biz içinde hiç hain kelime bulunmayan United Airlines veya American Airlines gibi bilinci yerinde bir şirketle işi bitireceğiz. Bu tespiti ben yaptım, ilgilileri ben uyardım, bunu da unutmayın. İleride Hürriyet'ten ayrılırsam, öyle başka gazeteye filan katiyen transfer olmam. Hürriyet'ten direkt derin devlete geçeceğim, bunu da bilin.

***

Anneler babalar! Onlar işyerindeyse babaanneler veya her kim çocuğa o anda bakıyorsa işte o! Dikkatli olun, hiçbir şeyi şansa bırakmayın.

Genç kızları, oğlanları kafalarında walkmen'leriyle sakın ha sokağa salmayın.

Devlet mekanizması bir kez harekete geçti mi onun nerede duracağı bilinmez.

Hiç durmaya da bilir.

Ben bu walkmen'lerden yıllardır şüphelenmişimdir zaten.

Kafasında walkmen ile sokakta dolaşan insanların suratına bakın, daima mutlular.

Sokaklarımızda insanı böyle daima mutlu kılacak herhangi bir şey olmadığını hepimiz biliyoruz.

Şimdi gerçek ortaya çıktı. Bu vatan hainleri de walkmen'leriyle sessizce aramızda dolaşarak ‘‘W’’ harfinin ve dolayısıyla da bölücülerin propagandasını yapıyorlardı.

Enselenmedikleri için de öyle aptal aptal gülümsüyorlardı.

ARTIK OYUN BİTTİ!

Bu işe de el koyduk, tamam mı?

***

Yazıyı bu aşamada bitiriyorum.

Ancak benim bir teorim var, onu da belirtmem gerekiyor.

Biz bu Avrupa Birliği'ne girmeyi amaçlıyoruz ya...

Olacağını hiç tahmin etmiyorum ama bir gün bu hedef gerçekleşirse...

O gün diğer Avrupa devletleri aynen Birlik'ten çıkacaklar. Ben böyle düşünüyorum.

Ve biz Avrupa Birliği'ni tek başına temsil etmek gibi bir abuk işe girişmiş olacağız ister istemez.

Birlik'ten çıkan ülkeler ne yapar, acılarını nasıl dindirirler bilemem, ama herhalde başka bir ad altında alternatif bir örgüt kurarlar artık.

Yazarın Tüm Yazıları