Şer Tepesi'nde silahlar konuşuyor


Ayşen GÜR
Haberin Devamı

Önce bütün Maltepeliler'den güzel ilçelerine Şer Tepesi dediğim için özür dilerim. Ama maalesef Maltepe, çeteleşmede İstanbul birincisi. Bu durum ilçede öyle bir kök salmış ki, artık kimse bir gün bu işin sona erebileceğini hayal edemiyor. Çeşitli çetelerin aralarında paylaştıkları sokaklara bölünmüş bir ilçe. Mübalağadan korkmasam, küçük bir Chicago'ya benzeteceğim, Al Capone'un Chicago'su tabii...

Sedat Peker, Mehmet Köymen, Mehmet Öztel, son yerel seçimlerde bağımsız belediye başkan adayı olan ve şimdi polisçe arandığı söylenen Mehmet Konan... Maltepe ilçesi çok zengin.

Maltepe'nin bu kötü şöhretinden bir an önce kurtulmasını, ilçenin çete reislerinin yuvası olmaktan çıkmasını ve belediyesinin düzelmesini ümit edelim. Hiç değilse biraz daha az silahlı, biraz daha az skandallı bir belediye! Çünkü bu haliyle, Türkiye'de bile biraz fazla kaçıyor.

Nişantaşı'nı hırsızlar soyuyor

Şehrin en değerli park yerlerine sahip Nişantaşı'nda otopark sorunu bir türlü çözülemiyor. Gündüz belediye adına sokakları işleten parkomatçılar sayılarının çokluğu ve terbiyesizlikleriyle insanları yeteri kadar rahatsız ederken, akşamları onların yerini tamamen yasa dışı bir çete alıyor.

Bütün İstanbullulara duyuru: Akşam saat 19.30'dan sonra Nişantaşı'nda parkomatlı bir sokağa arabanızı parkettiğinizde birisi sizden park parası alıyorsa, bilin ki bu parayı bir çeteye veriyorsunuz!

Size direnin, vermeyin diyemiyorum. Çünkü otopark çetesi İstanbul'un en dokunulmaz çetesidir. Bulaşmamak en iyisi. Sadece bilin, yeter. Parkomatlar kağıt üzerinde sadece sabah 9.00 akşam 19.30 arasında çalışıyor.

Beyazıt’ta bir servet yokoluyor

Çeşitli semtlerde çeteler böyle at koşturur, mermiler ve trilyonlar havada uçuşurken, Beyazıt'ta da yüz kızartıcı bir dram yaşanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en değerli servetlerinden biri, sayısız el yazması, görme engellilere yönelik 10 bin kaset, ülkenin en zengin süreli yayın koleksiyonunu barındıran bir Devlet Kütüphanesi parasızlıktan işlemez halde. Bir arazi olsaydı, şimdiye kadar binlerce talibi çıkardı!

Yazarın Tüm Yazıları