Seçim yapmak kolay değil

Tasarımcılar, zıtlıkların uyumundan doğan ve özellikle detaylarda yoğunlaşılan yeni sezon koleksiyonlarında, çıkış noktası olarak siyah-beyaz birlikteliğini seçti.

Yeni sezonda tasarımcılar silüetleri daha keskin ve net hatlarla ortaya çıkaran koleksiyonlarıyla göz dolduruyor. Bu aslında şu demek; etnik ve hippi bir ruha sahip karmaşık kombinasyonların içinde kendini kaybetmekten hoşlanmayan, anahtar parçalarla zengin bir gardırop oluşturmak isteyen ya da klasik dokunuşlardan vazgeçemeyen zevkler için yeni sezon sürprizlerle dolu.

Peki ya sınırları tam olarak çizilmeyen bir dünyaya aitseniz? Modayı önemseyen ama izinden gitmek için kendi yolundan da taviz vermeyen... O halde işin dozunu arttırmak için aksesuvarlardan yardım almak gerekecek. Zıtlıkların, birbiriyle uyum içinde kullanıldığı koleksiyonlarında tasarımcılar renkleri baş tacı ediyorlar. Bunlar arasında beyaz vazgeçilmezler arasında yer alırken, detaylarda ona eşlik eden siyahla kıyafetler tepeden tırnağa farklı bir ruha bürünüyor. Biraz nostaljik, biraz retro, biraz pop bir dokunuş, modernizmi esas alarak sadelikle örülüyor.

Zıtlıklar detaylarda yoğunlaşıyor

Sıcak mevsimde gündüzleri koton elbiseler, maskülen çizgilerle son şeklini almış. Bunun dışında, etekleri fırfırlı veya volanlı etekler, üzerine düz spor tişörtler ve spor ayakkabılarla bir araya getiriliyor. Sezonun başrol oyuncusu şortlar, mini ve diz üstü modelleriyle gece ve gündüz kullanmak için ideal. Bu şortları gündüzleri kısa, renkli gömlek ve spor ceketler, geceleri ise karpuz kollu viktoryen ve retro görünümlü gömlekler, altında simli babetler ve platform topuklarla kullanabilirsiniz.

Kontrastlarla hayat bulan koleksiyonlarda siyah-beyaz birlikteliği detaylarda yoğun olarak hissediliyor. Beyaz bir gömlek elbisenin düğmelerindeki siyah dokunuşlar ya da kısa straplez mini beyaz bir elbisenin göğüs altına eklenen siyah bir kemer, kıyafeti kesinlikle şık kılmaya yetiyor.

Rugan da sezonun en göz alıcı detaylarından... Büyük rugan kemerlerle tamamlanan gömlekler, geniş şapkalar, iri gözlükler, dolgu veya platform topuklu ayakkabılar, kesinlikle siyah olarak, dantellerle çevrelenmiş etek, bluz veya romantik elbiselerle buluşuyor. Dramatik bir görünüm yerine romantik ama gizemli bir tarz yaratmak şimdi çok moda!

YKM’de Anneler Günü için kozmetik, aksesuvar ve kıyafet konusunda birçok seçenek bulunuyor. Sezonun en moda trendlerini bulabileceğiniz mağazada koton elbiseler, kapriler, pantolon ve şortlar, siyah renkte aksesuvarlarla tam bir uyum içinde...

Hediyeniz annenize özel

Sadece Anneler Günü’nde değil, tüm özel günlerde sevdiklerimize farklı bir hediye almak için saatlerce o stand senin, bu stand benim geziyoruz. Biz bu yıl işinizi biraz kolaylaştıralım, markaların anneniz için hazırladığı sürprizleri sizlere aktaralım dedik. Böylece az vakit harcayarak, en "şık" hediyeyi siz seçebilirsiniz.

Motif Triko, yaz için renkli metal aksesuvarlı triko modellerinin yanı sıra, rahat kesimli, el işlemeli penyeleriyle de çarpıcı seçenekler sunuyor. Şıklık ve sadeliğin vurgulandığı koleksiyon, Boyner, YKM, Ender, Gencallar, Huzur ve tüm seçkin mağazalarda bulunabilir.

60’lı yıllardan yola çıkarak şık bir ayakkabı koleksiyonu hazırlayan Flo’da apartman topuklu yüksek modeller dikkat çekiyor. 49 ithal, 12 yerli markanın çiçekli, kristal taşlı birçok şık seçeneği mevcut.

"Herkesin annesi bir pırlanta" diyerek bu özel günü tasarımlarıyla daha özel kılan Zen, yakutlarla bezeli bu kalp ile annenize olan sonsuz sevginizi ölümsüzleştiriyor. Sizlere seçtiğiniz bir pırlantanın kemerine sevgi sözcükleri yazdırma imkanı da veren Zen, hediyenizi "kişiye özel" hale getiriyor. Bilgi için; www.zenpirlanta.com

Modern ve şık çizgisiyle, tüm annelere bu özel günün ayrıcalığını yaşatmayı planlayan Network, ipek şal ve inci kolyelerle kombinlenen şifon, keten ve kotondan tasarlanan koleksiyonunda, aksesuvar ve ayakkabı koleksiyonuyla da dikkat çekiyor.

Swatch’ın özel "Skin" modeli, bej rengi deri kayışı, parlak altın kadranı ve yanlarına eklenen kahverengi kristal taşlarıyla göz dolduruyor. Saat, özel ambalajında, iki küçük mumuyla birlikte şık bir alternatif. Tommy Hilfiger’ın bu altın kadranlı modelinin yanı sıra T-Box’da bu özel gün için hesaplı alternatifler var.

More&More, sade ve çiçek açan yaz koleksiyonunda annelerinize 44 bedene kadar seçim yapma şansı veriyor. Markanın ceket-pantolon takımları kadar, renkli trikoları, ince şifon bluzları da alternatifleriniz arasına rahatlıkla girebilir.

ALIŞVERİŞ SEPETİ

Avantajlı alışveriş

Faik Sönmez, trikolar, ipekten el işlemeli tunikler, simli, ipek el işlemeli atletler, boncuk işlemeli bolerolar, keten bluzlar, mercan, haki, mint, beyaz, kahve tonlarında üstler ile her tarza seslenebilen bir koleksiyona sahip. Ayrıca her 200 YTL’lik alışverişlerinizde 20 YTL, her 300 YTL’lik alışverişlerinizde 30 YTL lik hediye çeki kazandırıyor. Maksimum karta ise 9 taksit imkanı var.

Klasik ve modern

Adil Işık, Anneler Günü için hazırladığı özel koleksiyonunda tafta, dantel ve saten kumaşlara ağırlık vermiş. İri desenlerin kullanıldığı uçuşan şifon ya da lycra’lı vücudu saran elbiseler, dantel korseler, şifon bluzlar sezonun gözde parçaları arasında.

İnci Beyoğlu’nda

İnci, Beyoğlu’ndaki yeni mağazasının açılışında, Tuluyhan Uğurlu’nun "Dünya Başkenti İstanbul" eseriyle konuklarına hem farklı hem de keyifli bir açılış yaşattı. Caddede kurulan dev sahnede piyanosunun başına geçen Uğurlu, eski İstanbul görüntüleri eşliğinde markayı da nostaljik bir rüyanın parçası haline dönüştürdü. Beyoğlu mağazasıyla İnci, Türkiye genelinde mağaza sayısını 37’ye çıkardı.
Yazarın Tüm Yazıları