Seçim Sizin Sarah Burton ya da Tuvalet Kağıdı

Bu hafta, Londra’da yapılacaklar listesinde Ripley’s Belive It or Not Museum (Ripley’in İnan ya da İnanma Müzesi) ve London Eye vardı. Yediğim içtiğim benim olsun, bu şehirde modaya dair bulduklarımı anlatayım istedim size.

İlk hafta Buckhingam Sarayı’nı ziyaret etmiştim. Sarayda bu yaz Ekim’in ilk haftasına kadar Cambridge düşesi Kate Middleton’un gelinliği sergilendi. Ben de son günlerinden birine yetiştim sanırım. Gelinlik Alexander Mcqueen’den Sarah Burton’ın tasarımı. Kate Middleton’un gelinliği son derece sade ve zarif. Özellikle de Elizabeth-David Emanuel’in tasarladıkları Lady Diana’nın gelinliğine kıyasla oldukça sade. Tüm işlemelerin ve dantellerin el yapımı oluşu gelinliğe ayrı bir zariflik kazandırmış. Gelinliği tamamlayan ayakkabılar da aynı şekilde Alexander Mcqueen ekibinin tasarımı.
Saray’da ayrıca gelinliğin nasıl tasarlandığı ve nasıl dikildiği, işlendiği barkovizyonda Sarah Burton tarafından detaylı olarak anlatılıyor.
Cambridge Düşesi’nin gelinliği kesinlikle hayranlık uyandırıcı. Fakat ben Ripley’s Müzesi’ndeki gelinliklere de en az Kate’in gelinliği kadar hayran kaldım. Bu gelinlikler ve gelinliği tamamlayan takılar tümüyle tuvalet kağıdından yapılma. Evet yanlış okumadınız tuvalet kağıdı! Tabi bunlar da Kate’in gelinliği gibi tümüyle el yapımı ve inanılmaz bir emek sonucu yapılmış. Bu gelinliklerde fikre ve emeğe bayıldım. Fotoğraflara bakın siz karar verin.
Gözleriniz Londra’nınki Kadar Güzel Olsun
London Eye (Londra’nın Gözü) Londra’nın simgelerinden biri? Burada büyük kapsüller içinde, hareketli olarak panoramik Londra manzarasını seyretmek büyük keyif... Bu kapsüllerde özel partiler, doğum günü kutlamaları yapabileceğiniz gibi, evlenme teklifi için de ayrı bir organizasyon yapabiliyorsunuz. Bir de Hen Parties (Tavuk Partileri) var ki bu partiye beyler alınmıyor. Kapsülde manzara eşliğinde şarap veya şampanyanızı yudumlarken kız arkadaşlarınızla muhabbet ediyorsunuz. Ve 50’ler stilindeki uzman makyaj ekibi Powderpuff Girls (Pudra ponponu kızları) de sizlere mini bir retro makyaj tecrübesi yaşatıyor.
Dumanlı bakışlar için Marlene, kırmızı dudaklar için Dita, bronz bir makyaj için Sahara, oyuncak bebek olamk için Rosie, renkli bir göz makyajı için Scarlet ve oldukça doğal bir makyaj için Venus seçenekleri var.
Kararı makyajdan sonra verebilirsiniz, Londra’nın mı gözü güzel sizinki mi?
Denemedim ama kulağa eğlenceli geliyor. Bir gün olur da denemek isterseniz http://www.londoneye.com adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Şimdilik bu kadar. Haftaya sizin için biraz daha gezeceğim.
Yazarın Tüm Yazıları