Scorpions’un müthiş önerisini sorgulama

Haberin Devamı

Erdem İpekçi anlattı, çok hoşuma gitti.
“Scorpions grubuyla Türkiye’de konserler için konuşuyorduk. Hem grubun üyeleri, hem de menajerleri İzmir’in EXPO adaylığından haberdar olduklarını söylediler. Menajerleri, Devlet Bakanı Egemen Bağış’ı tanıyormuş, hatta arayıp ‘Scorpions konserlerde bunun gönüllü elçiliğini yapabilir’ demişler...”
Müthiş bir hikaye...
Scorpions’a bravo... Demek ki bizim şu meşhur adaylık serüvenimiz, bir şekilde duyulmuş ve akıllarda yer etmiş.
Bu işin sevindirici kısmı, yani bardağın dolu tarafı...
Biliyorsunuz, ben genelde dolu tarafıyla ilgileniyorum ama boş tarafı da göz ardı etmiyorum.
Boş tarafını da elbette yazacağım. Daha doğrusu aklıma takılan soruyu soracağım, şeytanın avukatlığını yapacağım.

Erdem İpekçi kim?
Scorpions’u Türkiye’ye getiren UNILIFE şirketinin kurucu ortaklarından...
Erdem, bugüne kadar yaptıklarını anlattı. Türkiye’deki birçok konseri onlar yapmış. Bazılarını takip etmiştim, çok sükse yapan, ilgi gören, on binlerin gittiği konserler...
Zaten son yıllarda artan konser sayısı da bunu gösteriyor. Büyük partiler yapılıyor ve statlardaki dev organizasyonlar artıyor. Bir yandan da İzmir adına kıskanmıyor değilim...
Tabii bunun için bizim de Rüşdü Saraçoğlu gibi, Galatasaray’ın Arena’sı gibi statlara sahip olmamız gerektiğini de biliyorum.
Ve bütün gücümle bu konuyu işlemeye çalışıyorum. Neyse...
Konumuza devam edelim.

Haberin Devamı

Grup, Scorpions’u ikna etmiş.
Scorpions ve son yıllarda çokça adından söz ettiren LMFAO Türkiye’ye gelecek, ilk konserlerini de 7 Ekim’de İzmir Arena’da verecek.
Rock partilerini sevenler için güzel bir fırsat...
Ama İzmir için Scorpions’un desteğini almak bence çok daha önemli bir fırsat...
Scorpions gibi takipçileri fazla, bütün dünyada tanınan grupların ve sanatçıların desteğini almak bazen yapılan birçok diplomatik girişimden çok daha önemli...
Sanatın ve sporun kitleler üzerinde olağanüstü bir etkisi var.
Bu açıdan Scorpions’un bu yaklaşımını, samimi teklifini, Türkiye’ye gelirken EXPO konusunu da açmaları dikkat çekici...
Bu bardağın dolu tarafı...
Şimdi de boş tarafına gelelim...

Haberin Devamı

Acaba Scorpions’un bu açıklamaları EXPO Yönlendirme Kurulu’nun, Yürütme Komitesi’nin ilgisini ve dikkatini çekti mi? Birileri bir kenara bunu not etti mi?
Buradan yola çıkarak, dünyada tanınan, etkisi fazla, çok sevilen sanatçılar üzerinden bir lobi yapma stratejisi belirledi mi?
Bilemiyorum...
Ama merak ediyorum ve çokça sorguluyorum.
Örneğin dünyanın birçok coğrafyasına dağılmış, başarılı, kendini kanıtlamış, o ülkelerde tanınmış doktorlarımıza henüz ulaşılmış değil. Onlarla bir bağlantı kurulmuş değil. Kurulmayacak anlamına gelmiyor belki ama kurulmuş değil işte...
Bazılarıyla konuşuyorum, İzmir’in EXPO yarışında katkıda bulunmak için yanıp tutuşuyorlar. Ama hevesleri içlerinde mi kalacak, yoksa bunca yıllık birikimlerini ortaya koyabilecekler mi? Çorbada tuzları olacaklar mı, bir tuğla da onlar koyabilecek mi? Bunu da merak ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları