Schaerbeek’te seçim

19 Eylül Salı günü yayınlanan "Yurt Dışında Siyaset" başlıklı yazım yurtiçinde ve yurtdışında çok iyi karşılandı. İlk kez bir yazıma karşı çıkan olmadı.

Vatandaşlarımızın, eski vatandaşlarımız Türklerin ve çift pasaportlu Türklerin yaşadıkları ülkelerde karşılaştıkları ayrımcılıkları örnekleyen iletiler aldım. Ayrımcılıklarla mücadele konusunda değişmeyen düşüncemi tekrarlayacağım:

Uyum sağlamak, eğitim ve ekonomi alanlarında güçlenmek, hukuk ve yasa bilgisi edinmek ve siyasetle ilgilenmek.

* * *

Ancak 19 Eylül yazımla ilgili olarak bir uyarıcı açıklama geldi. Onu sizlerle ve 8 Ekim 2006 seçiminde oy verecek Brükselli Türklerle paylaşmak istiyorum:

Derya Bulduk’un adaylığını onaylamak için Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmesini isteyen FDF’in açık adı "Front Democratique des Francophones" ("Fransızca Konuşanların Demokratik Cephesi"). FDF, Belçika genelinde MR (Mouvement Reformateur) adıyla bilinen partinin içinde yer alıyor. Yani MR ile FDF aynı parti.

"Schaerbeek"liler söz konusu FDF partisini MR (Mouvement Reformateur) olarak biliyorlar.

"Schaerbeek"lilerin dikkatine sunmamı istedikleri husus şu: Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmediği için Derya Bulduk’u adaylıktan atan ve onu istifaya zorlayan FDF partisi Schaerbeek’te MR (Mouvement Reformateur) olarak biliniyor.

Mouvement Reformateur’ün 8 Ekim seçimlerindeki adayı halen belediye başkanı olan Cleryfayt.

Cleryfayt’
ın Schaerbeek Belediye Başkanlığı için en büyük rakibi Sosyalist Parti’den Adalet Bakanı Onkelinx.

Onkelinx’in en büyük kusuru Fehriye Erdal’ı elinden kaçırması.

* * *

Ermenilerin en büyük destekçisi olan MR (Mouvement Reformateur), Ermeni soykırımı iddialarını ders kitaplarına sokmaya çalışıyor; Ermeni soykırımı iddialarını inkar etmeyi cezalandıran bir yasa çıkartarak Belçika’da yaşayan Türklerin ve Türk kökenli Belçikalıların siyasete girmelerini engellemek isteyen parti, her iki konuda da parlamentoya yasa tasarısı sunmuş durumda.

Bir tarafta Ermeni iddialarının yılmaz savunucusu MR’ın adayı Cleryfayt, bir tarafta Fehriye Erdal’ı elinden kaçıran Adalet Bakanı Onkelinx.

Bu sakal ve bıyık çelişkisinde sağlıklı karar vermek Schaerbeek’li Türk kökenli seçmenlere düşüyor. Fehriye Erdal işi bir hata ama Ermeni soykırımı fesadı bozulması gereken bir tuzak!

* * *

Benzer bir yıpratma politikası Belçika’nın Flaman bölgesindeki Beringen’de de yürütülüyormuş. Hedefin adı Selahattin Koçak. Seçim listesinde ikinci sıradaymış. Yani seçilmesi kesin gibi. Bu olasılık karşısında, en çok seyredilen televizyon programında (Terzake06-VTR) ve ülkenin en çok okunan gazetesi De Standaard’da "Bir yabancı belediye başkanı olabilir mi?" sorusuyla Koçak karşıtı kampanya yürütüyor.

Türk kökenli politikacıların artık Belçika’da işleri çok zor. Belçikalı Türklerin dikkatine!

Bir başka uyarı da Türkleri birbirine düşürme politikası konusunda. Buna da dikkat !

Bir televizyon sokakta yürüyen Türkleri ya da Türk kökenlileri çevirip falanca adayı destekliyor musunuz, diye soruyorsa, bunun açık anlamı nedir? Nifak ve fesattır!

Nifak ve fesat ancak birleşerek etkisiz hale getirilebilir.
Yazarın Tüm Yazıları