Sav’ın ‘akıl odası’ CHP’nin 14. katında

CHP Genel Merkezi’nde Deniz Baykal 12. katta, Genel Sekreter Önder Sav 10. kattaki odalarında çalışırlar.

Haberin Devamı

Sav, gerektiğinde çalışmalarını 14. kattaki VIP katında sürdürür. Hakkında herkes odasına giremez söylentisi vardır; daha doğrusu her isteyen 10. kata çıkamaz, deniyor. Aksine çıkar; hatta kapısının önünde bekleyebilir, gerektiğinde odasına girebilir.

Ama 14. kata kimse çıkamaz. Buna ancak 10. kattaki sekreteri karar verir.Özellikle özel temaslarını buradan yürütür. Dolayısıyla kendisini korumaktan,
saklamaktan öte normal makamı dışındaki bir yerde de çalışarak kendisine vakit kazandırıyor anlamındadır.

Bu anlattıklarımız Genel Sekreter’in CHP’den/CHP’lilerden kopuk olduğu anlamına hiç gelmiyor. Aksine partinin sorunları ile o kadar yakından ilgilidir ki, bu hastalık derecesinde sayılabilir.

Özellikle kurultay delegasyonu üzerinde etkin bir gücü olan Önder Sav’ın, 14. kattaki odası ‘akıl odası’ olarak adlandırılmaktadır.

Peki Önder Sav, Kılıçdaroğlu konusunda nasıl karar vermiştir? Siyasi kulislerde söylenenler şöyledir: Baykal’ın geri dönüş olasılığının partiyi sıkıntıya sokacağını düşünen Önder Sav, pazar günü Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi: “İl başkanları toplantısı öncesinde, önlerine bir isim koymalıyız. Aksi halde, aday olmayacağı için il başkanları net bir karar alamazlar.”

Sav, Baykal’ın dönüşünün partiyi sıkıntıya düşüreceğini görüyordu. Bu noktada Karayalçın’ın adaylığını desteklediği çerçevesinde bir konuşma yaptılar.

Daha sonra ikili bir temas yapıldı sürecin nasıl işletileceği konusunda. Bu görüşmeler sırasında Sav ile Kılıçdaroğlu arasındaki yakınlaşma sürecini Hakkı Suha Okay üstlendi.

Pazar akşam saatlerinde iş netleşiyor. Önder Sav ile Deniz Baykal’ın 53 yıllık dostlukları göz önüne alındığında karşılıklı vefa duygularını kestirmek zor.

Baykal mı, Sav mı bu duyguyu daha çok yaşamıştır?

Siyasi varlıklarını Baykal’a borçlu olanlar dışardan ne demiştir. Önder Sav, bazı isimlerin Baykal’ı geri dönüşüm konusunda yanlış yönlendirdiğini düşünüyordu.
“Geri dönme konusunda arkanızda olurum ama bu konuyu partide tartıştırmam” demişti?

Ama Baykalcılar, kendisini ateşliyorlardı.

CHP’nin kurumsal kimliği mi, Baykal mı?

Baykal’a en büyük iyilik kurumsal tavır takınmaktı ve öyle oldu.

“Kandırıldım” diyen Baykal’la ve aday gösterilen Kılıçdaroğlu ile görüşmelerini Sav açıklamalı... Bazı isimlerin nasıl değişime uğradıklarını CHP’liler de bilmelidir.

Yıldızlı, Tekin’in önüne neden geçti

MUHATABAMIZA soruyoruz:

İl başkanlarının açıklamasını yapan Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı kimdir?

Önder Sav’a en yakın isimlerden biridir.

Açıklamayı en büyük il olarak İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in yapması gerekmiyor muydu?

Önder Sav öyle talimat vermiş.

Önder Sav, kendisini istifaya davet eden MYK üyeleriyle yüz yüze gelmiş midir?

Henüz bilinmiyor.

ANAP 27 yaşında


DP Adana İl Başkanı Yavuz Tekeli, 20 Mayıs 1983’te kurulan 27. yaşındaki Anavatan Partisi’nin Demokrat Parti misyonunun partilerinden biri olduğunu belirterek, Anavatan Partisi’nin de üstlendiği DP misyonu çerçevesinde Türkiye’ye hizmet ettiğini bildirdiğini...

Takdir-i ilahi

BAŞBAKAN “Ne yapalım takdir-i ilahi. Madenci oldu mu, bunu göze alacaksınız. Şükredin ki, bir işiniz var. Ne yapalım, elimizden bir şey gelmiyor. Yapacak bir şey yok” diyen başka bir Avrupa ülkesi Başbakanı var mıdır?
M. YAYKINLIOĞLU

Yarın Dünya Süt Günü

21 Mayıs Dünya Süt Günü; tüm dünyada merkezi ve yerel yöneticilerin katılımı ile coşkulu bir biçimde kutlanmaktadır... Çocukların beslenmesinde ve gelişmesinde en önemli besin maddesi olan süt tüketiminin özendirilmesi, çocuklara süt içme alışkanlıklarının kazandırılması için yapılan bu etkinlikler büyük bir önem kazanmaktadır.

Ülkemizde süt tüketimi, diğer Avrupa ve gelişmiş dünya ülkelerine göre oldukça geridir. ABD’de kişi başına ortalama yıllık 292, AB ülkelerinde 342.5 litre süt tüketiliyor. Dünyanın en genç nüfusuna sahip olan ülkemizde ise bu tüketim 146 litre ile sınırlı kalmaktadır.

Bilinçli beslenmenin önemini birinci planda tutuyoruz. Çocuklarımıza süt içme alışkanlığını kazandırmak ve bu günü bir bayram coşkusu ile kutlamak istiyoruz.
Temel hedefimiz, çocuklarımızın beslenme alışkanlıklarında süt ve süt ürünlerinin birinci önceliği almasıdır.

Vahap OSMANOĞLU-İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Başkanı

Ayağa kalkmak

EĞER Sayın Kılıçdaroğlu grup toplantılarına girişte, utançla seyrettiğimiz, ayağa kalkma ve alkışlanma geleneğini sürdürürse onun simgesi halini alan Gandi sözcüğüne büyük gölge düşürür.
Prof. Dr. Nihat G. KINIKOĞLU

YOLUN AÇIK OLSUN

DOLAN barajın kapakları nihayet açıldı, artık vitrin değişiyor, bu demokratikleşme selinin ve ‘Büyük Yürüyüş’ün önünde hiç kimse duramaz.

Halkın iktidarına yol açan CHP’de tarihleşen Deniz Baykal’a binlerce teşekkürler.

Yolun açık olsun ‘Gandi Kemal’...

İrfan GÖKALP-Tek Gıdaİş Sendikası kurucusu

GÜNÜN SÖZÜ

“Erdoğan içerden başka, dışardan başka görünüyor.”
Mehmet Ali Birand

Yazarın Tüm Yazıları