Saraç Türkiye’nin imajını değiştirecek

Bursa’da benim can dostum Faruk’un olay olan ‘Padişah’ın Esvabı’ adlı defilesini izlemeğe gittim. Bursa’nın meşhur Koza Hanı’nın görkemi içinde yapıldı defile.

Haberin Devamı

36 Padişah, 6 valide sultan ve 1 şehzade kıyafetinden oluşan defilede Faruk, defilenin koreografı ve dostum Uğurkan Erez ile mankenler gözyaşları ile ayakta alkışlandılar. Bu arada yıllardır Faruk’un defilelerini sunan TRT’de bir zamanlar ana haberden kadın programlarına varıncaya değin başarılı işlere imza atan Didem Tolunay’dan TRT’nin niçin yararlanmadığını merak ettim. Defile sırasında ve sonrasında Bursa AK Parti Milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Ali Kul, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ve eşi, Baymak’ın yakışıklı patronu Murat Akdoğan ile sohbetler ettik. Amma esas haber Faruk ’dan bizim dost meclisinde yemek sırasında çıktı.
Faruk, “İlk defa benim can ve de, güzel dostum Şenay Düdek ve şuan burada bulunan dost meclisime bir projeden bahsetmek istiyorum. Ben bir İstanbul kokusu çıkartıyorum. “İstanbool” adında bir parfüm. İstanbul’un artık bir kokusu var. Çünkü hepimiz nereye, hangi ülkeye gidersek gidelim; İstanbul’a döndükten sonra bir iç çekişimiz var. Parfümü eylül ayında çıkarmayı düşünüyorum. Sembolüm “lale” dedi. Neden lale? olduğunu ise şöyle açıkladı.
 
Erkek ve kadın için ayrı

Haberin Devamı

Öncelikle ben İstanbul’u bir kadına benzetiyorum. Kadın gizemli, tılsımlı aynen İstanbul gibi, Gelelim sembolüm Lale’ye. 1730 yılında İstanbul Lalesi vardı . Ama Patrona Halil İsyanı’yla beraber İstanbul Lalesi kayboldu. 280 yıl sonra, ben tekrar bir eylül ayında İstanbullularla “İstanbul Lalesi”ni buluşturuyorum. Çiçeklerin içersinde tek kokusu olmayan “lale”, bende ne yapıyorum? Laleyi simge olarak kullanıp, ona bir koku veriyorum. Onun kokusunun adı da “İstanbool” olarak çıkıyor. Tabi erkeğini de çıkaracağım. İstanbul bugün dünyadaki beş metropolden, bence bir tanesi. İstanbul tanıtılırken, Turkish Rakı Muhabbeti ve Kapalı Çarşı’da Fes bir de halı tanıtılıyor. İstanbul’un kendine özgü bir kokusu olsun istedim.

Geliri yetimhanedeki çocuklara

Ben sanayici, iş adamı değilim. Ama gelirini eğitime harcayacağım. Yetimhaneden 18 yaşındaki çocukları alıp, Bursa’da açacağım okulda okutacağım. Hiçbir ücret almadan kendilerine iki yıl İngilizce eğitim vereceğim. 750-1000 TL arası aylık bağlayacağım. . Bugüne kadar yetimhanedekilere kimse bakmadı. Ben annemi 11 yaşında kaybettikten sonra o çocukluğumdaki annesizlikle başka noktalara gidebilirdim. Onun için onlara böyle bir çıkış noktası buldum benim gibi olmaları, vatana, millete hayırlı insanlar olabilmeleri için. Duty free’lerin hepsinde satılacak. Türkiye’deki yüzü hiç tanınmamış bir genç kız ve delikanlı olacak.
Dünya için adaylar benden çıktı
Sohbetin burasında Faruk’a ‘İstanbool’un dünya markası olabilmesi için iki dünya starı tarafından tanıtılması gerektiğini söyledim. Bu konuda da dünyadaki yoksul çocukların yanında olan Brad Pitt ile Angelina Jolie ismini verdim.. Kısmetse Faruk’un Bursa’da mayıs ayı sonunda açacağı YÖK tarafından izni alınan ‘Faruk Saraç Moda ve Tasarım Meslek Yüksek Okulu’ da medya ilişkilerini yürütecek Oğuzhan Toracı devreye girdi. Oğuzhan tam iki yıldır Hollywood’daki Thingk Entertainment Film Şirketi’nin Türkiye temsilciliğini yürütüyor. Bu arada Brad Pitt ile Angelina Jolie’nin tanışmalarına vesile olan Mr.&Mrs Smith filminin yapımcısı Lucas Foster bu şirketin ortaklarındani Yazışmalar başladı bile.

Haberin Devamı

Hollanda Kraliçesi ile ortak çalışma

Bu arada Hollanda Kraliçesi’nin özel İmage Maker ve tasarımcısı Sheila de Vres. De Faruk’un konukları arasında. Randevuyu onlar talep etmişler iki ay önce. “Seninle bir defile yapalım” demiş kraliçe adına Faruk:
“Burada da sembol lale. Çünkü lalenin soğanı bizim ülkemizden gitmiş ama Hollanda sahip çıkmış. Eylül ya da Ekim ayında bir defilemiz var. Bir ayağı İstanbul’da, bir ayağı Hollanda’da olacak. Ben tamamen İstanbul Lalesi’ni giysiye taşıyorum, kendisi Hollanda Lalesi’ni giysiye taşıyor. Ama ortaklaşa aynı podyumu kullanacağız, Uğurkan Erez’in katkılarıyla. Defilemin adı “Aşk Kumaşı”, lalenin diğer bir adı da “Sevginin Yüzü”. Parfümlerde de bu olacak. Sevginin Yüzü’nü mavi şişede bayan parfümü olarak çıkartıyorum. Aşk Kumaşı’nı kırmızı şişede erkek parfümü olarak çıkartıyorum. Bunu sevgililer günü için bir düşünün.

Haberin Devamı

Sırılsıklam aşık

Üç şehir dolaşınca malzeme de akıyor. Podyumlarda olduğu kadar ekranlarda da büyük başarıyı yakalayan Atilla Saral ile sohbet ettik. Atilla En son “Sarı Levhalar” diye bir belgesel çekti, kendi projesiymiş.. Karavanla Türkiye’yi dolaşmış. Bana “Bize kalan mirasları anlattım, biraz kendi dilimizle. TRT Türk içindi bu proje.” diyor. Şimdi de Gencay Gürün’ün sahneye koyduğu ‘Çılgın Ruh’ da hayatının ilk tiyatro denemesini yapmaya başlamış. Oyunda Atilla ile birlikte İlkay Saran, kocasından yeni ayrılan İnci Türkay, Melda Gür, Levent Ulukut, Melis Eronat, Oylum Talu var. Mayıs ’da İzmir’e geliyorlar. . Atilla Volga Sorgu’nun bir sinema filmine başlıyor bu arada. Nur Sürer, Menderes Samancılar, Özlem Tekin, Erkan Can, Ümit Davala var Cem Yılmaz da yalnızca Volga’ya bir jest yapıp konuk oyuncu olacak.. Kaledeki yalnızlık’.filmin adı. İstanbul’da çekilecek. Bir kalecinin yaşadığı yalnızlık. Aslında bu diğer insanlarında yaşadığı yalnızlıkla da orantılı bir şey. Volga’nın ilk senaryosu ve ilk yönetmenlik deneyimi olacak. Bu arada Atilla güzel bir ilişki yaşıyor. . Tiyatrodaki rol arkadaşı İnci Türkay olduğu söyleniyor. Bu konuda çok yakın arkadaşım olduğu için baskı yapmadım. Bakalım kokusu ne zaman çıkacak?

Haberin Devamı

Özge ile İlker ayrıldılar

Podyumların ve ekranların en başarılı yüzlerinden Özge Ulusoy’ la, sevgilisi yakışıklı oyuncu İlker İnanoğlu’nu sonunda ayırdılar. Şaka şaka. Özel yaşamlarında çiftin ilişkileri çok güzel gidiyor. Allah nazardan saklasın. Özge ile İlker Kanal D’ in reyting rekorları kıran dizisi ‘Arka Sokaklar’ da bildiğiniz üzere birlikte oynuyorlardı. Fakat artık Özge diziden ayrıldı. Daha doğrusu o bir başrol oyuncusu oldu. Yakında Star TV’ de başlayacak olan ‘Ateşe Yürümek’ adlı dizide Yavuz Bingöl ile oynuyor. Özge ile Bursa’da defilede karşılaştık. Muhteşem, kibar, saygılı, tek kusuru sigara içiyor. Hem de biraz fazla. Yakında bırakacakmış, söz verdi. İnşallah!

Haberin Devamı

Biraz da Bursa dedikoduları

*Bursa’ya Kamil Koç ile gittim 25 yıl sonra ilk otobüs yolculuğum. Bayıldım. Özellikle Umut Yüce’nin servisi ikramlar harika. Beş saatlik yolculukta iki şoför sırayla kullandı.
* Üç Hanım Kızlar Türbesi, Çekirge’deki Karagöz-Hacivat Müzesi, Mevlidin yazarı Süleyman Celebi’nin türbelerini ziyaret ettim.
* Bursa’da eğlence tavan yapmış. Özellikle yaklaşık iki bin kişilik “Bursa Suare Gösteri Merkezi” hem bar havasında, hem de konser alanı. Nisan ayı içersinde Mor ve Ötesi, Sıla, Dj Burak Yeter, Volkan Konak ve Mustafa Ceceli’ nin canlı sahne performanslarına ev sahipliği yapacak.
*Biraz daha alaturka ve gazino sevenler içinde “Bademli People” unutulmamalı. Bursa’nın en sosyetik semti ve birçok iş adamının evinin Bademli’ de olmasından dolayı, Bursa Cemiyet Hayatı’nın da uğrak yeri. Her cumartesi Emirkan sahne alıyor. Bursa, İstanbul’daki eğlence yaşamı kadar da pahalı değil üstelik.
*Nisan ayının sonunda Bursa Nilüfer Lions Kulübü’nün 30. Yıl kutlaması yapılacak ve Cenk Eren’in sahne alması planlanılıyor. Geceden elde edilecek en az kırk bin liralık gelirle, hayır kurumlarına yardım yapılacak.
* Bademli’ de Yeni açılmış olan Lopetş Steakhoese mutlaka gidin. Enfes etleri var. Ayrıca balık, kebap, İtalyan mutfağına da hakimler. Serdar Ertan Endüstri Mühendisi ama New York French Culınary Institute’de eğitim almış. İşin başında gencecik başarılı bir işletmeci.
*Bursa Köşküm’süz olmaz. Buranın sahibi Fahri Balcı harika bir insan. 1978 yılından beri artık B ursa ile bütünleşmiş. Yldız Tilbe, Hakan Taşıyan, Sertap Parman, Songül Ülkü, Ahu Tuğba daha kimler çalışmadı ki. Finali orada yaptık dostlarla. Altıparmak’da.
*Bursa’da iki güzel insan tanıdım. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Berrak Kurtuluş ve Faruk Saraç Moda-Tasarın Okulu’nun açılmasında bence en büyük etken avukat, iş adamı ve eğitmen Rıdvan Yavaşcan.

Yazarın Tüm Yazıları