Sandıkta görüşürüz Mesut Bey

GÜNLERDİR gündemden düşmeyen TT Arena’daki taraftar protestosu yazılıyor çiziliyor. Ben de buna benzer yaşanmış bir olayı yazmaya karar verdim.

Haberin Devamı

Büyük bir taraftar gurubunu, üstelik statta yükselen bir ses tonuyla alaşağı etmek, tuttukları, tutkunu oldukları takımlarının ismini geçirerek aşağılamak gerçekten cesaret işidir. Bu cesareti nedeniyle Toki başkanını nasıl konumlandırmak gerekir onu size bırakıyorum. Ancak 2002 yılında yaşanan bir olayı hatırlatmak isterim;
Fenerbahçe’nin Malatyaspor ile oynayacağı maçtan bir kaç gün once dönemin Başbakanı sayın Mesut Yılmaz bir TV kanalında Can Ataklı’nın konuğuydu. Mesut Bey sohbetin bir yerinde öyle bir laf etti ki, belki de o söz nedeniyle seçim kaybetmiş bile olabilir:
“Allahın izniyle bu sene de Galatasaray’ı şampiyon yapacağız.”
İşte Mesut Bey’in bir Galatasaray taraftarı olarak belki de samimi duygularla ettiği söz buydu. Peki sonra..? Fenerbahçe kapalı tribününde Malatyaspor karşılaşması öncesinde devasa bir pankart açıldı; “Sandıkta Görüşürüz Mesut Bey” yazıyordu.
Fenerbahçe’nin Malatyasporla 2-2 berabere kaldığı maçtan sonra Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ne yaptı peki..? Basın toplantısı düzenleyip, “O pankartı açanları artık stada almayacağız, onlar Fenerbahçeli olamaz” deyip Sayın Başbakan Mesut Bey’e kamuoyu önünde özürlerini ve bağlılıklarını bildirdi mi? HAYIR. Hatırlatmak istedim.

Haberin Devamı

Efes Pilsen Basketbol Takımı

YENİ yasaya göre Efes Pilsen isminin değiştirileceğini sanırım herkes biliyordur. Bu ülkede basketbol deyince akla gelen, en az “Beyaz Gölge” kadar, Eczacıbaşı kadar, basketbolu bu millete sevdiren yatırım yapan bir kurumdur Efes. Şimdi yeni yasadan sonra ismi Anadolu Efes ya da başka bir şey olacakmış. Ama ben yazılarımda ya da sohbetlerimde, daha doğrusu zihnimde o ismi asla değiştirmeyeceğim. Televizyonlardaki, yazılı basındaki ve kamuoyundaki herkese tavsiye ederim.

Yazarın Tüm Yazıları