SAMİMİ YALANCILAR!

Gün geçmiyor ki, gerek ülkemizden gerek dünyadan canımızı sıkan haberlerle karşılaşmayalım. Günlük hayata yetişmenin paralelinde her şeye rağmen iyi şeyler düşünerek iyiye yönelmek gayesiyle hayata tutunma çabamız sırasında bizi iyileştirenlerin en başında gelenlerdendir o. Sağaltıcı ve binlerce yıldır yeryüzündeki en güçlü değiştirici olarak bilinen... Devinimini bir an dahi duraksamadan azimle sürdüren…

Ne olduğunu tahmin ettiniz sanırım.

Sanat!

Ruhu evrene açan ve insanı hayata katan kanat…

Birçok alanda gösterir kendini, insanlar aracılığıyla.

Kimi yazar.

Kimi çizer.

Kimi düşünür.

Kimi keşfeder.

Kimi çalar.

Kimi oynar.

Oyunculukta; ‘oynayan’ değil, ‘hayattaki ‘AN’ları yaşatan, kendimizi ve o ‘An’ları fark etmemizi sağlayan, ‘mış gibi’ yapan değil, ‘gerçek’i tüm doğallığıyla ortaya çıkarabilmektir esas olan.

Bunu da metod olarak benimseyenlerin başında gelen kişidir Eric Morris.

/images/100/0x0/55eb2c7af018fbb8f8b01b4cJack Nicholson, Greg Mullavey, Sue Lyon, Michael Parks, Linda Crystal, Teri Garr, Arnold Schwarzenegger, Johnny Depp ve Matthew Fox gibi sayısız dünya yıldızı tarafından benimsenen bu metodda hızlı oyunculuk çözümleri ve uzun kuramsal konuşmalarla oyuncunun kafasını karıştırmak yerine eğitimciye bağlı olmaksızın kendi tarzını oluşturması amaçlanır.

İşte bu amaçla, Uniact Studio’da, oyuncu ve oyuncu adaylarına, bir haftalık workshop yapmak için Türkiye’ye gelen Eric Morris’in Newyork Temsilcisi Anthony Vincent Bova, bu süreçte workshopa katılanlarla Sesli Diyalog ve Alt Kişilik çalışması yaptı ve iyi bir sonuçla tamamladığı workshop sonrası mutlu olduğunu belirtti.

Workshop bitiminde öğrencilerle bir araya gelen Anthony Vincent Bova, insanların samimiyetini, yalın oluşlarını, İstanbul’u, yemeklerini çok sevdiğini belirtiyor.

Boğaz’a bakarken ve kültürel zenginliğimizin bu kadar geniş olduğunu fark ettiği anlarda birkaç kez duygulanmış.
Workshopa katılanlarla bir arada olduğumuz o gece, anlıyoruz ki; Bova, sadece, oyuncuların duygusal, fiziksel, psikolojik, entelektüel, hatta manevi ve ruhani olarak gerçekçi bir karakter yaratmayı nasıl başaracaklarını, kendilerini nasıl ifade etmeleri gerektiğini, oyuncuya oynadığı karakteri nasıl ‘gerçek’leştireceğini öğrencilere aktarmakla kalmıyor. Bunun paralelinde oyunculuğun en önemli hususlarından birinin altını da çiziyor. Tıpkı eğitmenliği dışında o gece şahit olduğumuz hayatındaki duruşu gibi.

Samimiyetin!

E, ne de olsa, samimi yalancı değil midir oyuncular?
Yazarın Tüm Yazıları