Saldırganlardan korunmak

Günlük hayatımızda karşılaştığımız olaylara gösterdiğimiz tepkiler yaşantımızı bazen hafif bazen ise ciddi boyutlarda etkileyebiliyor.

ÖrneÄŸin; bir iÅŸ yaparken karşılaÅŸtığınız bir kiÅŸi sizi öylesine ürkütebiliyor ki, yapacağınız iÅŸten vazgeçmek zorunda kalabiliyorsunuz. Saldırgan bir tutum içinde bulunan bir kiÅŸiyle karşılaÅŸtığımız zaman otomatik olarak saldırgan bir tavır içine giriveriyoruz. Â

Çeşitli zamanlarda ürküterek karşısındaki kişiyi sindirmeyi yöntem olarak benimsemiş kişilerle karşılaşılır. Şayet siz, tepkilerinizi kontrol etmeyi öğrenirseniz, bu kişilerin sizin üzerinizde etkili olması mümkün olmayacaktır.

Öncelikle böyle bir durumda kaldığınız zaman zihninizin içinde bir çember çizin. Sakin bir biçimde karşınızdaki kişiye bakın. Saldırıları çemberin içine kadar giriyor mu? Genellikle serinkanlı bir tutum içinde karşınızdaki kişiyi gözlemlemeye başladığınız andan itibaren onun etkisinin size zarar vermediğini göreceksiniz. Ve saldırılarına saldırıyla karşılık vermediğiniz zaman tepkilerinizi iyice kontrol etmeye başladığınızın farkına varacaksınız.

"Serinkanlı bir tutum içinde bulunun, tepkilerinizi kontrol altına alın" demek çok kolay. Yani söylerken sanki uygulanması çok basit bir işten bahsediliyormuş gibi gelse de, iş uygulamaya geldiği zaman durum hiç de öyle olmuyor. Bunu yaşayan herkes bilir. Bu durumda önce sizi ürküten, korkutan ve hareketsiz bırakan nedir, bunu anlamalısınız. Sonuç her ne olursa, olsun sizi korkutan, ürküten ve hareketsiz bırakan şey aslında sizin düşüncelerinizin yarattığı duygularınız sonucunda açığa çıkıyor. Burada önemli olan kişinin bu dış etkilere maruz kaldığı anda düşünce ve duygularını yakalayabilmesi, kendini takip edebilmesi. Ve bunu yapabilmek pek kolay değil. Fakat, sanıldığı kadar zor da değil. Sadece sizi ürküttüğünü hissettiğiniz biri ile karşılaştığınız zaman bir an için kendinizi unutmayı başarabilmeniz yeterli.

Düşüncelerinizi kendinizden bir süre için uzaklaştırmanız bunun için yeterli. Çok güçlü bir etki yaydığını ve bunun sizi sert biçimde etkilediğinin farkına vardığınız anda hemen oradan uzaklaşın. Bu en kestirme çözüm. Şayet bunu yapamıyorsanız, o zaman hayalinizde parmağınızı ileri doğru uzatıp çevrenizde ışıklı bir çember çizin ve onun enerjisinin bu çemberin içine asla giremeyeceğini düşünün. Sonra kendinizi nasıl hissettiğinizi kontrol edin. Bu kesinlikle çok işe yarar bir yöntemdir.

Duygularınız değişecek

Köklü değişiklikler yapmak için uygun koşulların oluştuğunu işaret eden gökyüzünün konumu farklı görüşe sahip topluluklar arasında iletişim ve haberleşmelerin kuvvetli olacağını gösteriyor. Yeni atılımlarda bulunmak ve istekleri ortaya koymak için bugün harekete geçilebilir. Cesaret gerektiren konuların gündeme geleceğini işaret eden gökyüzünün konumu heyecan uyandıran projeler yapılabileceğini ve uygulanabileceğini gösteriyor. Günün ilerleyen saatlerinde duygular değişecek ve daha tedbirli davranılacak.
Yazarın Tüm Yazıları