Sakıp Ağa anıldı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Sakıp Sabancı, ölümünün dördüncü yılında, Sabancı Center’da düzenlenen bir törenle anıldı.

Sabancı’nın ailesinin, dostlarının ve yakın arkadaşlarının bir araya geldiği Sakıp Sabancı’yı Anma Gecesi’ne yaklaşık 700 kişi katıldı.

Şevket Sabancı, Suzan Sabancı-Haluk Dinçer çifti ve kızları Ceyda ile oğulları Haluk, Bülent Eczacıbaşı, Halis Komili, Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç da anma gecesine katılanlar arasındaydı. Kemal Çakmak, Salih Memecan, Cafer Zorlu, Güngör Kabaklı gibi sanatçıların Sakıp Sabancı karikatürlerinden oluşan karma serginin açılışıyla başlayan gece, Nevzat Atlığ şefliğindeki koronun Sakıp Sabancı’nın en sevdiği Türk sanat müziği şarkılarını seslendirmesiyle devam etti.

Sıra lalelerde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile 13 Nisan - 1 Temmuz tarihleri arasında "Laleler Heykel ve Tasarım Sergisi" düzenleniyor. Sergi için 12 sanatçı farklı materyallerden heykeller tasarladı. Cemil İpekçi ve Arzum Onan’ın tasarladığı laleleri Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde görmeniz mümkün. Lale mevsimi bahar ayında bitse bile, İstanbul sokakları temmuz ayına kadar lalelerle bezenmiş bir şekilde rengárenk kalacak gibi görünüyor.

Roomy’de eğlence

Niso İpekel, 42. doğum gününü geçtiğimiz gece Bebek’deki Roomy adlı gece kulübünde kutladı. İpekel’in doğum gününü kutlamaya gelenler arasında Zeynep Fadıllıoğlu, Sudet-Edip İlkbahar gibi ünlü isimler vardı. İpekel, Gökhan Yüzbaşıoğlu’nun sahibi olduğu Roomy’yi doğum günü kutlaması için bir geceliğine kapattı.

Defile zamanı

Ünlü modacı Ayla Dümer, 2008 ilkbahar-yaz kreasyonunu 16 Nisan Çarşamba günü Teşvikiye’deki atölyesinde düzenleyeceği defileyle tanıtacak. Dümer, her sezon olduğu gibi atölyesini mini bir podyuma çevirecek ve ünlü mankenlerin sunacağı modellerini görücüye çıkaracak. Ayla Dümer, sezon defilesi için iki aydır hummalı bir çalışma dönemi geçirdiklerini ve ekibiyle birlikte yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyledi.

En beğenilen şirketler belli oldu

Türkiye’nin en yenilikçi iş ve ekonomi dergisi Capital’in gerçekleştirmiş olduğu "Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2007" araştırmasının sonuçları açıklandı... Önceki gece Ritz Carlton İstanbul’da yapılan ödül töreninde, dereceye giren şirketler ödüllerini alırken, Ferhat Göçer de şarkılarıyla geceye renk kattı.

Araştırmaya insan kaynakları ve istihdam çözümleri konusunda dünya lideri olan Adecco destek verdi. Araştırmaya göre Türkiye’nin en beğenilen 20 şirketinin ilk üçünü Turkcell, Koç Holding ve Arçelik oluşturdu.

Acar’dan yeni bir sergi

Ressam İsmail Acar, Uluslararası İstanbul Lale Festivali kapsamında yer alan sergisini Yıldız Sarayı’nda açıyor... Sergide Acar’ın 50’den fazla ’Lale’ ve ’İstanbul’ temalı eseri yer alacak. Acar’ın eserlerini 40 yıldır kapalı olan Büyük Mabeyn’de görebilirsiniz. 13 Nisan Pazar günü saat 13.30’da verilecek brunch’la açılacak olan sergi, 11 Mayıs’a kadar gezilebilecek.
Yazarın Tüm Yazıları