GeriHamur İşi Tarifleri Keten tohumlu ve muzlu ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keten tohumlu ve muzlu ekmek tarifi

Keten tohumlu ve muzlu ekmek tarifi

Sindirim sistemine faydalı, diyet dostu keten tohumundan harika bir ekmek tarifi! Hem afiyet, hem sağlık olsun.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet muz
  • Yarım su bardağı keten tohumu
  • 100 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 150 gram pekmez
  • 3 yumurta
  • 60 gram sıvı yağ
  • 60 gram esmer şeker
  • 80 gram yoğurt
  • 1 çay kaşığı vanilya

Keten tohumlu ve muzlu ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Vanilya, yumurta, esmer şeker, sıvı yağ ve pekmezi bir kapta çırpın. Bir çatalla ezdiğiniz muzları karışıma ekleyin.

Ayrı bir kapta unları, kabartma tozu, karbonat ve tuzu harmanlayın. Sıvı malzemelerle karıştırıp en son keten tohumunu ekleyin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.