Saat 10'da Kordon'da

Sessiz bir gemi gibiyim

Erkeklerden 26’ın ‘Beni tanımalısın’a verdiği cevap hoşuma gitti. Bakar mısınız nasıl da gerçekçi: ‘Bazen sakin, bazen sinirli, bazen aceleci, bazen rahat, bazen ruh hastası, bazen de aklı başında... Anlayacağın herkes gibi normal biriyim. İnsan üstü özelliklere sahip bir erkek arıyorsan. O kesinlikle ben değilim!’ Sanırım, erkeklerdeki bu ses tonu etkiliyor beni. Çığırtkan bir şey yok, abartmıyor, neyse o, durumu net ortaya koyuyor. Bir de kadınlardan ‘Temiz Kalp’inki fazlasıyla ilgimi çekti: ‘Beni tanımalısın çünkü

sana ihtiyacım var. Durgun sularda ilerleyen sessiz bir gemi gibiyim. Sevgili değil arkadaş arıyorum. Kendisiyle barışık, samimi biri. Erkekler sevgili aradığına göre tercihim kadınlar. Ama yanlış anlamayın, ben lezbiyen değilim. Gerçekten bir arkadaş arıyorum. Her şeyi konuşabileceğim, paylaşabileceğim, birlikte gülüp, güzel vakit geçirebileceğim biri.’ Ben mi yanılıyorum? Bu bir yardım çağrısı sanki. Onu yalnız bırakmayacağınız biliyorum...

ERKEK

masterdemedici@yahoo.com

RUMUZ: 26

Yaş:
26. İş: Araştırma görevlisi. Beni tanımalısın çünkü: Bazen sakin, bazen sinirli, bazen aceleci, bazen rahat, bazen ruh hastası bazen de aklı başında... Anlayacağın herkes gibi normal biriyim! İnsan üstü özelliklere sahip bir erkek arıyorsan, o kesinlikle ben değilim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Hayatımı ve dertlerimi paylaşabileceğim, her yere birlikte gidebileceğim, el ele dolaşabileceğim, bir anımı bile ayrı geçirmek istemeyeceğim, dinleyebileceğim, tarafından dinlenebileceğim ve yanında ruhumu dinlendirebileceğim biri. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Sen, gözlüğüm, kol saatim, sigaram, kitaplarım. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Proof of Love. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Kitaro, Vangelis, Jean Micheal, Sting, Bryan Adams. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Ev taşıyan arkadaşıma yardım etmemek için ‘Şehir dışındayım’ demiştim. En beğendiğim ünlü: Antony Hopkins, Nicole Kidman. En sevdiğim kitap: Gülün Adı, Foucault Sarkacı-Umberto Eco. Yatak odamda: Sadece yatağım ve yaklaşık 1600 kitap var. En rahatsız olduğum an: Üst kattaki komşuların sabahın 5’inde mobilyaların yerini değiştirmesi.

endless_romance@mynet.com

RUMUZ: TENDER

Yaş:
30. İş: Ekonomist, İngilizce öğretmeni ve çevirmen. Beni tanımalısın çünkü: Ancak bu şekilde, nezaketin, romantizmin ve aşkın hálá var olduğuna inanabilirsin. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Bir hanımefendi arıyorum. Ve bu zamanda kalmadığını bilecek kadar kadın tanımışlığım var. Hanımefendi derken, bazı önemli değerlerini hálá koruyan, kadınla erkeğin birbirinin tamamlayıcısı olduğuna inanan ve mümkünse masumiyetini koruyan birini kastediyorum. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, onurum, dostlarım, yazabilme yeteneğim ve elbette ki o aradığım hanımefendi. En sevdiğim albüm: Elvis Presley, Sinatra, Dean Martin, Sezen Aksu. En beğendiğim ünlü: Mel Gibson. En sevdiğim kitap: Yakın tarihimize ait tüm araştırma ve inceleme kitapları. Yatak odamda: Tek eksik orayı varlığıyla anlamlandıracak bir hanımefendi! En rahatsız olduğum an: Emrivakilerle karşılaştığım anlar. Bir de bana yalan söylenmesi.

dokuzsekizlik@hotmail.com

RUMUZ: 9 SEKİZLİK

Yaş:
24. İş: İnşaat sektörü. Beni tanımalısın çünkü: Bahar geldi, üstüm başım aşk kokuyor! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Sabahları sen uyurken sessizce seni seyretmek istiyorum. Sere serpe dağılmış saçlarını koklamak istiyorum. Seni başkalarında bulamamak istiyorum. Ben körkütük aşık olmak istiyorum. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Gitarım, annem, sigaram, kağıt ve kalem. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Joe Black’teki havuzun başındaki sevişme sahnesi iyiydi. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Kıraç, Bir Garip Aşk Bestesi. En sevdiğim ünlü: Meg Ryan. Yatak odamda: Bir ben varım, bir de istersen sen. Ben gitar çalarım sen şarkı söylersin. Sen karikatürleri çizersin, ben balonları yazarım. Her şeyi paylaşırız. En rahatsız olduğum an: Vaktinden önce uyandırılmak.

tutsak_turku@mynet.com

RUMUZ: UMUDA EZGİ

Yaş:
24. İş: Bilgisayar operatörü. Beni tanımalısın çünkü: Kedinde bulduğun o sıcaklığı bende de bulabilirsin. Hem kıl, tül problemin olmaz! Seni saatlerce sıkılmadan dinleyebilirim. Sen’de beni okşayabilirsin. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Sabaha kadar oynayabileceğim, parmaklarıma dolayabileceğim, uzun ve mümkünse kızıl saçlar. Günün yorgunluğunu silecek kadar içten bir gülüş. İçinin güzelliğini dışa vuran bir yüz. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Türküler, Nescafe, sigara, özgürlüğüm ve uyku. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Ezgi’nin Günlüğü ve Bülent Ortaçgil. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Evet bu kadarı bana da yetmedi!’ En beğendiğim ünlü: Che Guevera. En sevdiğim kitap: Gorki’nin bütün kitapları. Yatak odamda: Bir bağlama, bir gitar, tütsüler, mizah dergileri, yalnızlık ve bir adet yatak var. En rahatsız olduğum an: İnsanın başına her türlü felaketin gelebileceği Türkiye gibi bir ülkede, ben neredeyse her an rahatsızım!

eastanbulist@yahoo.com

RUMUZ: İMAN

Yaş:
24. İş: Mühendis. Beni tanımalısın çünkü: İlginç biriyim. Yolları, aklı ve dişleri kırık insanları severim. Sinek kaydı traşlılardan, fazla düzgün olanlardan hiç hoşlanmam. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Sarhoş, küfürbaz ve çorapları sarkmış kadınları severim. Adım gibi biliyorum, ayaklarına resim yaparken sen de beni seveceksin. Hatta aşık olacaksın. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Balık, şarap, çakıl taşları, sakallarım ve su. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Ağır Roman. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Yansımalar, Ömer Faruk Tekbilek. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Seni saraylarda yaşatacağım anne!’ En beğendiğim ünlü: Ömer Hayyam, Bukowski. Yatak odamda: Ter kokum, güneş ve bozuk para var. En rahatsız olduğum an: Zorla yaş pasta yemem için ısrar edilmesi. Hiç hoşlanmam.


KADIN

cleanhaert@kahkaha.com

RUMUZ: TEMİZ KALP

Yaş:
20. İş: Yönetici asistanı. Beni tanımalısın çünkü: Sana ihtiyacım var. Durgun sularda ilerleyen sessiz bir gemi gibiyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Sevgili değil arkadaş arıyorum. Kendisiyle barışık, samimi biri. Erkekler sevgili aradığına göre tercihim kadınlar. Ama yanlış anlamayın, ben lezbiyen değilim. Gerçekten bir arkadaş arıyorum. Her şeyi konuşabileceğim, paylaşabileceğim, birlikte gülüp, güzel vakit geçirebileceğim biri. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, alışveriş, huzur, mutluluk ve güven duygusu. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Titanic. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Sezen Aksu, Duman, Candan Erçetin. Yatak odamda: Kitaplarım ve sessizliğim var. En rahatsız olduğum an: Büyük bir kalabalığın içinde kendini yapayalnız hissetmek.

vahşikiz270@mynet.com

RUMUZ: VAHŞİ KIZ

Yaş:
35. İş: Bilgisayar işletmeni. Beni tanımalısın çünkü: Erkeğin sokakta sevgilisi, yatakta fahişesi, mutfakta annesi olabilen kaç kadın tanıyorsun ki? Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Zeki, tarama özürlü (evet kel!) ve selvi boylu olman yeterli. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Sigara, kitaplarım, özgürlüğüm, dostlarım ve iç çamaşırlarım. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Mesajınız Var filminin tamamı. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Sezen Aksu, Masum Değiliz Hiçbirimiz. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Şarjım bitiyoooor!’ Yatak odamda: İç çamaşırlarım, fantezilerim ve ben varım. En rahatsız olduğum an: Sanal alemde tanıştığım, yazdıklarına ve kişiliğine aşık olduğum bir adamın konuşma özürlü bir salak olduğunu fark ettiğim an.

cherry10@superposta.com

RUMUZ: CHERRY

Yaş:
25. Beni tanımalısın çünkü: Her zaman güler yüzlü, bakımlı ve dürüst olan samimiyetsizlikten nefret eden birini kim tanımak istemez ki? Hem bak, bahar geldi, kuşlar, böcekler... Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Bakımlı, hoş, esprili, ayakları yere sağlam basan, adam gibi bir adam. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Kot pantolonlarım, makyaj malzemelerim, meyveli pasta, alışveriş ve mizah dergileri okumak. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: İngiliz Hasta. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Sezen Aksu, Tarkan, Eminem. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Arkadaş kalabiliriz.’ En sevdiğim kitap: Ahmet Ümit, Patasana, Sis ve Gece. Yatak odamda: Yatağım, ayna ve yastıklar var. Er rahatsız olduğum an: Hazırlıksız regl olmak.

ozel_68@hotmail.com

RUMUZ: DURU

Yaş:
35. İş: İdareci. Beni tanımalısın çünkü: Dürüstlüğüm, merhametim ve sevecenliğim alışkanlık yapıyormuş! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Huzur, sevgi, paylaşım, en önemlisi dürüstlük ve sadakat varsa, ben de varım. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, onurum, inançlarım, insanları sevmek, kitap okumak. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Titanic. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Sezen Aksu. En beğendiğim ünlü: Betul Mardin. En sevdiğim kitap: Köstebek, Nefes Nefese. Yatak odamda: Sadakat ve iyiniyet var.

eylulkiziyim@mynet.com

RUMUZ: EYLULKİZİ

Yaş:
23. İş: Yaşamak için çalışıyorum, çalışmak için de okuyorum. Beni tanımalısın çünkü: Ben kadarım. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Farkımın farkındayım. Vazgeçemeyeceğim 5 şey. İnsana yabancı olmayan her şey. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Paris’te Son Tango. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: MFÖ. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Balık burcuyum.’ En beğendiğim ünlü: Cem Yılmaz. En sevdiğim kitap: Martı. Yatak odamda: Denizden çıkardığım yıldızlar var. En rahatsız olduğum an: ‘Sahne’de rolümü unutmam.

durusafir@mynet.com

RUMUZ: AŞK BÖCEĞİ

Yaş:
27. İş: Finans. Beni tanımalısın çünkü: Bunu söylersem sence heyecanı kalır mı? Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Huzur istiyorum yanındayken. Kalabalıklar içindeyken bile bana dünyanın sadece ikimiz için döndüğünü hissettirebilecek birini arıyorum. Adı aşk olsun lütfen! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem ve tüm sevdiklerim. En sevdiğim aşk filmi: İhanet. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Zuhal Olcay, Sezen Aksu. En beğendiğim ünlü: Can Dündar. En sevdiğim kitap: Tanrı Kadın, Adı Aylin, Tavuk Suyuna Çorba. En rahatsız olduğum an: Beceriksiz insanlarla birlikte toplantıya girdiğim an. Hiç bitmiyor, hiçbir sonuç alınamıyor. Of ki ne of.


GÜNÜN FAVORİSİ * * * * *

laledal@tnn.net

RUMUZ: PRENSES

Cinsiyet:
Kadın Yaş: 47. İş: Tercüme bürosu sahibi. Beni tanımalısın çünkü: Kendime karşı bir direnç başlattım. Şöyle ki, ben uzuuuun bir süredir hiç konuşmuyordum kalbimle. Onu kendi haline bırakmıştım. Onu dinlemiyor, ilgilenmiyordum. Ama şimdi derin dondurucudan çıkarttığım bir kalbim var. Kulak vermek istiyorum ona. Yine sıcak gülümseyişler, arzular, sevgiler yaşasın istiyorum. Ben kendimi tekrar bir kadın gibi hissetmek istiyorum. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: İşim, çocuklarım, gururum ve hayatıma girebilecek kişi. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Zeki Müren, Muazzez Abacı, Sezen Aksu. En sevdiğim kitap: Füreyya. Yatak odamda: Birlikte olduğum kişiden başka ne isterim ki?


Dikkat, dikkat! Bu oyunu oynamak istiyorsanız... Kendinize bir internet adresi edineceksiniz, bir rumuz icat edeceksiniz, yukarıdaki sorulara cevap vereceksiniz ve şu adrese bana göndereceksiniz: saat10kordon@hurriyet.com.tr Anlaştık mı?
Yazarın Tüm Yazıları