Rüyadaki rakamlar ne anlama geliyor

Köşeyi düzenli takip edenler bilirler; bazı rüyaların herkes için geçerli, evrensel anlamları mevcutken, bazılarının anlamı kişiye özgüdür.

Bazıları uzun yıllar belli anlamlar ifade ederken, dönemin koşul ve gündemi gereği rüyada geçici bir süre farklı anlamlara gelen semboller de vardır.

Örneğin rüyada görülen 4 rakamı, normal şartlar altında maddi dünya, istikrar, kesinlik ve stabilite anlamına gelirken; aynı 4 geçtiğimiz cumartesi gününden beri bir Fenerbahçeli ile bir Galatasaraylı’ya ayrı duygu durumları hissettirmeye başlamıştır!

Peki rüyada gördüğümüz sayılar genel anlamda ne ifade ediyor? İşte listesi:

1: Bağımsızlık, diplomasi, yetenek, başlangıç

2: İlişkiler, aşk, gizlilik, sırlar, kutuplaşma ya da umduğundan fazlasını bulma

3: Bereket, aile, sorunlara çözüm üretme, organizasyon

4: Maddi dünya, kesinlik, istikrar, güç

5: İnsan vücudu, beyin, sezgisel kuvvet, yaratıcılık

6: Huzur, denge, çekicilik, aşkta tatmin olma

7: Zaman, yaşamsal döngüler, yönetim, himaye

8: Doğruluk, adalet, yeniden doğuş, kavrama yeteneği

9: Hamilelik, doğum, tedbir, temkinli olma ya da yeni bir dönemin başlaması

Haftaya perşembe sayıların anlamlarına devam edeceğim.

Tsunami sizin gelecek endişenizi gösteriyor

RUMUZ: YARDIM

Geçen haftanın başında bir rüya gördüm. 7 yaşındaki oğlum ve ben sahilde yürüyoruz. Birden dalgaların yükseldiğini görüyoruz. Hemen tsunami aklıma geliyor ve oğlumu kucaklıyorum, o sırada dalga bizi yutuyor. Suyun içinde yönümüzü kaybedip, birbirimize sarılıp duruyoruz öylece. Birden dalgalar çekiliyor ve biz kendimizi bir kayanın üstünde kenetlenmiş bir halde buluyoruz. Dört gün sonra ikinci rüyamı görüyorum: Ben kırda tek başıma ava çıkmışım, bir güvercine ateş ediyorum. Güvercin biraz ileride yere düşüyor ve onu bulup elime alıyorum. Kuşun üstünde pembe bir kazak var, kazağı üstünden çıkarıyorum ve kurşun yarasını arıyorum, ama bulamıyorum. Yaralı olmadığına çok seviniyorum ve güvercini bırakıp, göklere doğru uçmasını izliyorum.


YORUM: Rüyanızda gördüğünüz tsunami, hayatınızda her şey normal akışında devam ederken oluşan ani değişikliklerin sizin ve oğlunuzun hayatını etkileyeceğine dair korkularınızı sembolize ediyor. Son dönemde kendinizi ve ailenizin mutluluğunu tehlikede hissediyor olmalısınız. Çocuğunuzla birlikte çıktığınız kayalık, eski güzel günlere duyduğunuz özlemi ifade ediyor. Olayları serinkanlı karşılamak, üstesinden gelmenizi kolaylaştıracaktır. İkinci rüyanız, yakın çevrenizde tanıdığınız birisine onu çok sevmenize rağmen istemeden zarar verdiğinizi ve bu hareketinizden duyduğunuz üzüntüyü gösteriyor.

RÜYA SEMBOLLERİ

KERTENKELE: Rüyada görülen bu sürüngen, içi dış görünüşü kadar kötü olmayan bir tanıdığı ya da telafi edilebilir kayıpları simgeler.

MUM: Yanan mum güzel bir gelecek ve umut ifadesidir. Sönmüş mum hayal kırıklıklarını, kayıpları ve boşa harcanan zamanı sembolize eder. Bilgelik ve aydınlanma anlamına da gelir. Geleneksel yorumunda evlilik, sevinç ve iyileşme habercisidir.

KEMİKLER: Rüyada görülen kemikler, kişinin zor zamanlar geçirdiğini ya da onu bekleyen zor zamanları ifade eder. Bazı konularda daha derin düşünülmesi anlamına da gelebilir. Geleneksel yorumunda mal sahibi olunacağını gösterir.
Yazarın Tüm Yazıları