Rüya sembolleri

n ÖRÜMCEK: Örümcek, dişi ve şefkatli duyguları gösterir.

Rüyanın seyrine göre, kişinin çevresindeki tuzaklara dikkat etmesi gerektiğine işaret edebilir. Geleneksel yorumda, din bütünlüğü göstergesidir.

n MARTI: Rüyada görülen martı, rüyayı gören kişinin çevresindeki sosyal statüsü yüksek birini gösterebilir. Rüyayı gören kişiye bir martı hediye ediliyorsa, o kişiden gelecek yardıma işaret eder. Geleneksel yorumunda, kavgacı bir kişiyle tanışılacağı şeklinde açıklanır.

n FARE: Rüyada görülen fare, ürkeklik göstergesidir veya gerçek hayatta yaşanan endişe ve kaygılara işaret eder.

n BÖCEK: Rüyada görülen böcek, küçük ama sürekli sıkıntılara ve olumsuz koşullara işaret eder. Kızgınlık, yıpranmışlık ya da kirlenmişlik duygularına işaret ediyor da olabilir. Geleneksel yorumunda, sevindirici bir haber alınacağı şeklinde açıklanır.

n İPEKBÖCEĞİ: Rüyada görülen ipek böceği, rüyayı gören kişinin yaşamında oluşmaya başlayan yeni değişikliklere ve bir geçiş dönemine işaret eder.

n CANAVAR: Rüyada görülen bu tür canavarlar kararları simgeler. Kişiyi kovalayan canavarlar yüzleşmekten korkulan problemleri işaret eder. Geleneksel yorumunda, kişinin zorluklarla karşılaşabileceğini ya da düşmanlarını sembolize eder.

n KÖPEK: Rüyada görülen köpek saldırgan bir köpek değilse, bir dostu, dostane bir davranışı ya da bir arkadaş ortamını sembolize eder. Rüyadaki köpek saldırgan tavırlar sergiliyorsa, rüya sahibi kendini eleştirilere açık veya öfkeli bir ortamda hatta tehdit altında hissediyor olabilir. Kişi çevresindeki kişilere temkinli yaklaşmalıdır. Geleneksel yorumda köpek, iyiye işarettir.

n KEDİ: Rüya sahibi kediyi seviyorsa, rüyada görülen kedi kişinin dişi yönlerini ve sezgisel yanını, rüya sahibi kediyi sevmiyorsa, kişinin çevresinde bulunan vefasız kişileri sembolize eder. Rüyada görülen kara kedi ise duruma bağlı olarak olumlu ya da olumsuz bir haberci olabilir.

n KARINCA: Rüyada görülen karınca, uzun zamandır yürütülen çalışmaların sonucunun alınacağının, emeklerin kısa zamanda sonuçlanacağının ifadesidir. Geleneksel yorumunda bolluk, bereket anlamına gelir.
Yazarın Tüm Yazıları