Refah'ın 8 yıl yaygarası

Emin ÇÖLAŞAN
Haberin Devamı

Temel eğitimin sekiz yıl olması Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi. Yakında Meclis'te görüşülecek. Çok önemli bir eğitim reformudur. Dikkat ediyorsanız, Refah Partisi aylardan beri bu konuda yaygara koparıyor ve imam hatip okullarının kapatılacağını(!) iddia edip insanların kafasını bulandırmaya kalkışıyor.

Tamamen yalan.

İmam hatip okulları kapatılmıyor.

Hadise şu: Bütün bağımsız ortaokullar gibi genel liselerin ve meslek liselerinin orta bölümleri kapatılıyor. Diğerlerinde olduğu gibi imam hatiplerin de lise bölümleri açık olacak ve öğrenciler burada istedikleri gibi eğitim görecekler.

O halde bu yaygara niçin koparılıyor? Millete bunca yalan nasıl söylenebiliyor?

Nedeni çok basit! Refah Partisi, imam hatip okullarını ‘‘Partinin arka bahçesi’’ olarak görüyor. Burada okuyan on binlerce çocuğumuzun sırtından siyaset yapmaya yelteniyor. İmam hatip öğrencilerini geleceğin Refah Partili militanları olarak görüyor.

Bir parti düşünün ki, 11-12 yaşındaki yavruların sırtından siyaset yapıyor ve gelecekte onlardan yarar sağlamayı umuyor!

***

Birileri almışlar arkalarına Kanal-7 isimli televizyon kanalını ve birkaç din tüccarı küçük gazeteyi, her gün binbir yalanla ve gerçekleri saptırarak milletin beynini bombardıman ediyorlar.

Bu yalanların temelinde sadece siyaset yatmıyor. İşin bir de ekonomik ve paraya ilişkin boyutu var.

Türkiye'deki imam hatip okullarının yönetim ve denetimi, sadece görüntü olarak devletin elinde. Bunları perde arkasından yöneten ise dinci kesim. Bu okullara genelde fakir fukara çocukları gidiyor. Dinci kesim bunlar için yurtlar, pansiyonlar açmış.

Bu kesim, okullarda, yurt ve pansiyonlarda hem on binlerce küçük çocuğu barındırıp besliyor, hem de buralara mal satıyor. Onca yurt ve pansiyonun yemesi, içmesi, yatması ve günlük çarkının dönmesi için emme basma para tulumbası habire çalışıyor.

Bir kesim bunlar için para veriyor, bir kesim ise verilen paraları mal ve hizmet satarak geri alıyor. Böylece, ortaya çok büyük bir imam hatip pazarı çıkıyor.

***

Bütün bu olup bitenin ardında ise din tüccarlığı ve din sömürüsü yatıyor. Halkımız, Refah kesimi tarafından her vesile ile din duyguları gıdıklanarak kandırılıyor. İmam hatip olayı bunun sadece bir boyutu.

Refah Partisi çok büyük bir aldatmaca içinde. Bu yöntemle milleti kandırmaya kalkışıyor.

Cennetin anahtarı onlarda!

Onlar inançlı, geri kalan kitleler değil!

Asker, imam hatip okullarına karşı! Asker, dinsiz imansız!

Acaba bu ‘‘dinsiz imansız’’ askerler 12 Eylül sonrasında imam hatip okullarını niçin kapatmadılar? Tam tersine, niçin yenilerini açtılar?

***

Şimdi imam hatip okulları konusunda binbir yalan söyleyip milletin kafasını bulandırmaya çalışanlar öylesine Müslüman kimselerdir ki, işlerine gelince, örneğin Tansu gibilerin yolsuzluklarını bile aklayıp paklarlar!.. Ve bu konuda kendilerine sorulan sorulardan bir tanesine bile yanıt veremezler! Bunların Müslümanlığı bu kadardır.

Bunların Müslümanlığı, fakir fukarayı ‘‘Adil düzen’’ safsatasıyla kandırıp oyları cebe atıncaya kadardır.

Aynı yalanlara dayalı oyun, şimdi imam hatip okullarının, küçücük çocukların sırtından oynanmak istenmektedir.

***

Bunların bunca yaygara koparmasının bir nedeni daha var. Bunu biliyorlar, ama açıktan söylemeye korkuyorlar!

Diğer meslek liseleri gibi imam hatiplerin orta bölümleri de kapatılınca, bu okullara lise birinci sınıftan itibaren öğrenci alınacak. Başka bir deyişle, öğrenciler bu okullara 11 yerine 14 yaşında girecek. O yaşa gelmiş bir öğrenci, biraz daha gözü açılmış olacağından, imam hatibe gitmek istemeyecek. Normal liseyi tercih edecek ve sonuçta Refah Partisi ‘‘arka bahçesini’’ elinden kaçırmış olacak!

Bütün bunlardan korkuyorlar!

O yüzden habire yalan söylüyorlar.

O yüzden her gün ‘‘İmam hatip okulları kapatılıyor’’ diye propaganda yapıyorlar. Ellerinde kime ait olduğunu bilmediğimiz, ancak Refah'ın propaganda ve yayın organı olan Kanal-7 var. Diğer kanallar dansöz oynatıp cıvık magazin ve eğlence programları düzenlerken, maç nakli ve reyting kavgası verirken, adamlar iğne deliğinden içeri giriyor!

***

Burada hükümete çok önemli bir görev düşüyor. Başbakan Mesut Yılmaz, bu konu Meclis'e geldiği zaman bir basın toplantısı yapsın ve bütün gerçekleri kamuoyuna açıklasın.

Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, işin içyüzünü millete anlatsın.

Propaganda silahını din sömürücülerinin elinden alsınlar, onların yalanlarına teslim etmesinler.

Haaa, hükümet bir şeyden daha hiç korkmasın...

Aynı kesimler habire bir başka yalanı yaymakla meşguller!.. ‘‘Bu yasa çıkarsa ANAP biter, DTP biter...’’

Hiç ilgisi yok. Ne ANAP biter, ne de DTP... Tam tersine, böylesine önemli bir eğitim reformunu gerçekleştirdikleri için toplumdan alkış alırlar.

Yeter ki gerçekler millete anlatılsın. Yeter ki imam hatip okullarının kapatılmadığı, bu konuda söylenenlerin yalan olduğu millete düzgün bir biçimde aktarılsın.

Refah Partisi, 11 yaşındaki imam hatip öğrencisi çocukların sırtından siyaset yapmaktan artık vazgeçsin. Suç olması, ayıp olması bir yana, Allah indinde günahtır. Bıktırdılar ve işin tadını kaçırdılar.

Yazarın Tüm Yazıları