Rafael Nadal’ın rüyası gerçek oluyor

DÜNYANIN gelmiş geçmiş en iyi tenisçisi kabul edilen Roger Federer ile dünyanın 1 numarası Rafael Nadal’ın Avusturalya Açık final maçı gerçekten keyifliydi.

İspanyol solak Nadal, geçtiğimiz yıl kariyerinin en iyi sezonunu yaşamıştı. Üç farklı zeminde en prestijli turnuvaları kazandı. Fransa Açık (toprak), Wimbledon (çim), olimpiyat oyunlarında (sert zemin) altın madalyanın sahibi oldu. En büyük amacı ise dün ilk kez final oynadığı Avusturalya Açık’ı kazanmaktı. Nadal, final yolunda Federer’den aşırı sıcaklarda iki saat daha fazla kortlarda kaldı. Avusturalya Açık tarihinin en uzun maçı olan Verdasco karşılaşması Nadal’ı yormuştu.
Federer ise az bir yüzde farklı ile final öncesinde favori gösteriliyordu. 27 yaşındaki İsviçreli tenisçi, solak tenisçiler ile antrenman yapıp finale iyi hazırlanmıştı. Zeminin süratli olması da onun lehineydi. Gladyatörlerin savaşında 15 bin kişilik Rodlaver Arenası’nda boş yer yoktu.

Basit hata vurdu

İki tenisçi daha önce 18 kez karşılaştıkları için birbirlerini çok iyi tanıyorlardı. Maçın 1. setini kazanmak iki taraf için de önemliydi. Federer, iki basit back hand hatası ve serviste bir çift hata ile maçın ilk oyununa zayıf başladı. İleryen oyunlarda denge kuruldu. Önemli ilk seti 7-5 Nadal kazandı. Nadal var gücü ile Federer’in back hand’ine aşırı spin’li vuruşlar yaparak onu hataya zorladı. Federer de Nadal’ın back hand’ine slice (kesik) alçak toplarla cevap vererek Nadal’ın temposunu bozup, dizlerini kırmaya zorlayıp onu yormaya çalıştı. Ve ikinci seti 6-3’le Federer kazandı. 3. sette ise Federer’in altı kez Nadal’ın servisini kırma fırsatını elde etti. Ancak İspanyol raket gerideyken inanılmaz derecede savaşarak Federer’in özgüvenini kırdı ve seti 7-6 kazandı. Dördüncü sette Federer toparlandı ve setlerde (6-3) eşitliği sağladı: 2-2.

Herkes "Nadal yoruldu mu acaba?" derken, İspanyol tenisçi yeniden doğdu ve inanılmaz derecede mücadele ederek Federer’i adeta yıldırdı. Rafeal Nadal böylece final setini 6-2 ve ilk kez bir İspanyol olarak Avustralya Açık’ı kazandı. Nadal, rakibinin, Pete Sampras’ın 14 grand slam şampiyonluğu rekorunu yakalamasına da izin vermedi. 1,62 milyon Avustralya Doları’nın da sahibi oldu.

Evet, belki Federer daha iyi bir tenisçi. Ancak Nadal daha iyi bir savaşçı.

Basit hata; Federer 64, Nadal 41 tane.

Direkt puan; Federer 71, Nadal 50.
Yazarın Tüm Yazıları