Radikal değişiklikler için güçlü duygular uyanıyor

Duyguları etkileyen ve değiştirmeye zorlayan olaylar, radikal değişiklikler yapmak için güçlü arzular uyandırabilir.

Yepyeni bir sistem arayışı içine girilebilir. Maddi değerler, şan, şeref ve zirveye odaklanan duygular, uzun vadeli hesapların yapılmasını sağlayacak. Bu arada kendini göstermek isteyenlerin ortaya koyduğu davranış baskı yaratabilir. Günün ilerleyen saatlerinde meydana gelen olaylar derinden etkileyici ve değiştirici olabilir.

İlginç bir sergi

Picasso’nun şimdiye kadar hiçbir yerde sergilenmemiş 20 eserinin de aralarında bulunduğu tam 135 eseri sergileniyor. ‘Picasso İstanbul’da’ adlı sergi, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergileniyor. 20. Yüzyılın en büyük ressamlarından biri olan Pablo Picasso’nun tüm dönemlerini kapsayan ve çeşitli koleksiyonlardan toplanan eserleri dün ziyarete açıldı ve bu muhteşem sergiyi 26 Mart 2006 gününe kadar görebilirsiniz.

Emirgan’da Boğaz’a hakim bir tepede yer alan ve Sabancı Ailesi’nin ‘Atlı Köşk’ olarak tanımladığı eski konut, Sakıp Sabancı Müzesi olarak 2002 yılında ziyarete açılmıştı. Konut şimdi de Picasso’nun eserlerinin sergilenmesi nedeniyle çeşitli konferanslar, eğitim programları ve film gösterileriyle Picasso’yu bize tüm ayrıntılarıyla tanıtacak.

Doğrusu bir döneme imzasını atmış ve dünyaya başka bir boyuttan bakılabileceğini işaret eden eserleriyle Picasso’yu incelemek, anlamak ve tanımak fırsatını yakalamış bulunuyoruz. Tabii eserlerini görmek ve hakkında anlatılanları dinlemek suretiyle ne kadar anlayabiliriz bilemiyorum, ama en azından sadece fotoğraflarını gördüğümüz eserlerin orijinallerini görebileceğimiz fikri bile bende heyecan uyandırıyor.

Sadece sanatseverlerin değil aynı zamanda içinde bulunduğumuz çağın gelişim sürecinde önemli basamak noktalarından birini oluşturan farklı görüşlerini yansıttığı eserlerini içinde bulunduğumuz çağı anlamak isteyen herkesin ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yazarın Tüm Yazıları