Puannın ne önemi var?

İKİ rakip takım sahaya el ele çıkıyorsa... Stattaki tüm taraftarlar, birazdan karşılaşacak bu takımları trübünlere davet edip alkışlıyorsa... Maç içerisinde kıyasıya mücadele edecek bu futbolcular, birbirlerine şans diliyorsa... Skorun, kimin puan aldığının ne önemi var?

Olur mu öyle şey, diyeceksiniz. Her ikisi de önemli diyeceksiniz. Bu seferlik bir şey demeyin lütfen. Belki son günlerde milletçe yaşadığımız üzüntülerin yarattığı, içimizde gizli kalmış bir özlem bu. Bu dayanışma fotoğrafı hiç de sıradan değil çünkü.

Merak ettim, dünkü maçın oyuncularının doğum yerlerini araştırdım; içlerinde, Ganalı, Brezilyalı, Uruguaylı, Senegalli, Fransız, Danimarkalı, Malili, Hollandalı, Faroe Adaları vatandaşlarının da olduğu bu futbolcular, tesadüfen el ele tutuşmuyorlar elbette. Ellerini tuttukları, Kırcaalili, Mardinli, Trabzonlu, Dargeçitli, İzmirli, İstanbullu, Konyalı, Antalyalı, Rizeli futbolcularla inanılmaz güzel bir mesaj verdiler bence.

Bu ülkede yaşayan, para kazanan sporcular olarak, kimisi ülkesi, kimisi de misafir olduğu ama belki de hayatının sonuna kadar yaşayacağı bu ülke için el ele tutuştular ve alkışlandılar.

Durup dururken yapılan bir Fair Play gösterisi de değil bu dayanışma.

Bu fotoğraf; bu ülkede yaşayan ve çalışan, görevli görevsiz tüm insanların, ama futbolcu, ama basketbolcu ya da İngilizce öğretmeni, Arapça mütercim tercümanı, evinizde çalışan bir Filipinli veya Moldovalı bir yardımcı ya da üst düzey bir Alman şirket yöneticisi ve ailesi olsun... Hepsinin dileği terörü yaratanları bu fotoğraftan dışarı atmak. Futbol gibi güçlü bir endüstrinin, diğerlerine de örnek olacak bir mesajıydı bu. Şimdi tekrar soruyorum; Kimin kazandığının ya da skorun bir önemi var mı?

STADIN UĞURSUZU OLUR MU?

DÜN Fenerbahçe’nin de sahanın da en iyisi kaleci Volkan’dı. Güzel gibi görünse de bu durum Fenerbahçe açısından çok iyi değil aslında. Kalecisi devleşen bir takımın verdiği pozisyonlar gelir hemen akla. Dünkü maçta beğendiğim diğer bir isim de Kasımpaşlı Tehoue. Tek santrfor olarak oynayıp da bu kadar pozisyon bulan ve güçlü fiziğiyle çok iyi mücadele eden bir futbolcu yabana atılmamalı. Dünkü maçın Fenerbahçe açısından başka bir boyutu daha vardı; şu meşhur ’uğur’ meselesi. Evet, uğursuz geldiğine inanılan bir statta alınacak bir galibiyet bu nedenle önemliydi. Öyle ya, ligin başında Fenerbahçe bu statta Belediye’den bir ceza yemişti. Olan bizim turkuaz formaya olmuştu. Bu durum sadece Fenerbahçe için geçerli değil elbette. Örneğin F.Bahçe Stadı Galatasaray’a uğursuz gelirken, son milli maçta öyle olmadı ama Ali Sami Yen de Fatih Terim’e uğurlu geliyor diye bilinir. Sonuçta Fenerbahçe ligde de toparlandı ve bir istikrar yakaladı diyebiliriz. Dün de gördük ki, Fenerbahçe bu ligin en büyük şampiyonluk adayı.

Maçın 3 adamı:

1- FB Kaptanı 2- Kasımpaşa Kaptanı 3- Taraftar
Yazarın Tüm Yazıları