Pilotlar İstanbul’u büyüledi tişörte YTL diye Euro ödendi

RED Bull Air Race Dünya Serisi’nin İstanbul ayağını izleyen İstanbullular şimdi, satın aldıkları lisanslı ürünler yüzünden Euro şoku yaşıyor. Bu da, yarış sırasında pazarlanan ürünlerin herhangi bir uyarı yapılmadan Euro cinsinden fiyatlandırılmasından kaynaklanıyor.

Redbull Air Race’in Sorumlusu Renate Steinacher, "Şayet etiketlenmeden kaynaklanan bir sorun yaşanmışsa, mutlaka telafi ederiz" diyor.

AMERİKALI pilot Kirby Chambliss’in birinci olduğu Red Bull Air Race Dünya Serisi’nin İstanbul ayağını izleyen İstanbullular şimdi, satın aldıkları dünyaca ünlü akrobasi pilotlarının lisanslı ürünleri yüzünden, kredi kartı ekstrelerinde euro şoku yaşıyor. Bu da, Haliç kıyılarında oluşturulan satış standlarında pazarlanan ürünlerin etiketlerinin euro üzerinden fiyatlandırılmasından kaynaklanıyor. Redbull Air Race’in Sorumlusu Renate Steinacher, "Şayet etiketlenmeden kaynaklanan bir sorun yaşanmışsa, mutlaka telafi ederiz" diyor.

Herhangi bir para birimi uyarısında bulunulmadan Air Race tişortlerin 30 yazan fiyat etiketleriyle satışa sunulması, kredi kartıyla ödeme yapan yarışseverlerin, YTL cinsinden aldıklarını düşündükleri ürünler için iki kat ödeme yapmasına yol açtı. Bu karışıklığa da gözlük gibi bazı ürünlerde satışların YTL cinsinden gerçekleştirilmesi neden oldu.

1.5 MİLYON İZLEYİCİ: Haliç’de eski Galata Köprüsü ile Atatürk Köprüsü arasında gerçekleştirilen Red Bull Air Race’ın İstanbul etabı, geçtiğimiz 29 Temmuz’da düzenlendi. Amerikalı pilot Kirby Chambliss’in bu sezon kazındığı üçüncü yarış olan İstanbul etabını 1.5 milyon İstanbullu izledi. Formula 1’den önce bu kez dünyanın en iyi pilotlarını gökyüzünde izlemek için İstanbulluları Haliç kıyılarına çeken Air Race’de, günün anısına pazarlanan lisanslı ürünler de yoğun ilgi gördü. Etiketler üzerinde her hangi bir uyarı bulunmaması yüzünden t-shirt için 30 YTL yerine 30 Euro, ödemek zorunda kalındı.

HATAYI FARK ETTİK: Arkadaşımız Ayşegül Akyarlı Güven, lisanslı ürünlerin satışında yaşanan fiyat karışıklığıyla ilgili olarak Red Bull Türkiye yetkilileriyle görüştü. Organizasyonun Redbull International tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen yetkililer, "Fiyatlardaki karışıklık, yarış sırasında standa gittiğimizde bizim de dikkatimizi çekti. Red Bull, bugüne kadar Avrupa’da gerçekleştirdiği her organizasyonunda fiyatları Euro üzerinden belirlediği için Türkiye’de bu sorun yaşandı. Ancak, uygulamanın karışıklığa yol açabileceği görülünce, fiyat etiketlerinde yazılı olmasa da bu zaman zaman anonslarla belirtilerek, izleyicilerin bilgilendirilmesine çalışıldı. Ne var ki, bu uyarı anonsları, kalabalık ve yoğun gürültü nedeniyle duyulmamış olabilir. Ancak, bu bizim değil, Redbull International’in bir organizasyonu olması ve Türkiye’de ilk kez gerçekleşmesi nedeniyle yaşandı" dediler.

TELAFİ EDERİZ: Redbull Air Race’in Sorumlusu Renate Steinacher ise fiyatlarda karışıklık olmaması için fiyatlandırayı YTL cinsinden yapmaya özen gösterdiklerine dikkat çekerek, "Gidip ürünleri bizzat kontrol ettiğimde herhangi bir karışıklık olmaması için ürünlerin YTL cinsinden fiyatlandırıldığını gördüm. Örneğin 70 Euro’ya sattığımız güneş gözlüklerinin üzerindeki etikette 140 yazıyordu. Bu güneş gözlüğünün YTL cinsinden fiyatıydı. Ancak, şu ana kadar bu sorunla ilgili net bir bilgimiz olmasada bazı ürünlerde bu hata yapılmış olabilir. Ürün fiyatının Euro olarak yazıldığının tespit edilmesi durumunda hatayı telafi ederiz. Kimseyi mağdur etmek istemeyiz" dedi.
Yazarın Tüm Yazıları