Penaltı imdada yetişti!

GAZİANTEPSPOR maça öyle bir başladı ki, golü erkenden attı hatta ikiyi ve üçü de bulabilirdi. Ev sahibi ilk 15 dakika müthiş oynayarak, Beşiktaş’ı sahasına hapsetti. Kartal, değil G.Antep kalesine gitmek, nefes bile alamıyordu... Herhalde Tolunay Hoca da kenarda hayıflanıyordu; “İlk maçta niye bu kadar farklı yenildik?” diye..

Haberin Devamı

Beşiktaş ilk maçta turu garantilemişti. Müthiş oyanayan Rüştü, Gaziantepspor’un 5 tane yüzde yüzlük gol pozisyonlarını kurtarmıştı. O skorun rahatlığıyla gelen Beşiktaş, penaltı gelene kadar herhalde korku yaşamıştır. Futbolcular, “Bu G.Antep bize burada zor bir gece yaşatacak” der gibilerdi ki, Serdar Kurtuluş’un bloğu imdada yetişti. Kısacası bu penaltı olmasaydı, Kartal’ın işi Antep’te çok zordu. Çünkü, ev sahibi ekip, penaltıdan sonra risk alarak, tüm hatlarıyl hücum etti... İkinci golün gelmesi kaçınılmazdı. Çünkü Quaresma vardı, o ana kadar da Q7 İstinye Park’ta gezer gibiydi. Bir an kendi kendine “Bize bir gol daha lazım” demiş olmalı ki, müthiş deparıyla Almeida’ya yine klasik ‘al da at’ yaptırdı. Kısacası Q7 varsa sorun yok, Q7 varsa Almeida da var. Çünkü Almeida bu tip golleri atabilir. Ancak yoktan var edip, yaratıcılğıyla gol atabileceğini pek düşünmüyorum. Herhalde bunu Beşiktaşlı futbolseverler de anlamıştır.
Sorun takım savunmasında
Beşiktaş’ın defansında sorun yok, takım savunmasında sorun var. Rakip takımlar, Kartal’ın hücumcularını çok rahat geçip, orta sahada adam düşürüyorlar. Beşiktaş’ın ofansif ayakları, savunma yapmıyor; rakiplerinin yanında koşuyorlar. Çok rahat ekarte oluyorlar... Hücuma çıkan G.Antepli oyuncular, Beşiktaş defansıyla karşı karşıya, kalıyor. G.Antep, İnönü’de gollü bir mağlubiyet almış olsaydı, bu maç çok farklı olabilirdi ama ne olursa olsun penaltı Beşiktaş’a ilaç oldu. Kartal kanatlırını iyi kullanıyor. Hücum hattında sorun yok, ama takım savunmasında sorun var; yani hücum oyuncuları refakatçi gibi adam markajı yapıyorlar. Toraman’ın gereksiz sarı kart görmesi iyi olmadı, finalde oynayamayacak.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Ganziantep’in ilk 15 dakikadaki müthiş baskısını.

BEĞENMEDiM

Hürriyet’in agresif futbolunu ve tavırlarını...

DİKKAT

Tolunay Hoca adam gibi adamdır. Her maçta aynı mücadeleyi gösterir.

 

Yazarın Tüm Yazıları