Parfümlerimi başkaları kullanıyordu

Rüyamda, eski erkek arkadaşımın annesi bana parfüm alıyordu.

Haberin Devamı

RUMUZ: GÜNAYDIN
Rüyamda, eski erkek arkadaşımın annesi bana parfüm alıyordu. Onu sürüyordum. Sonra, başka bir gün, çantamdan yine başka bir parfüm ve rujumu çıkartıyorum. Önümde kocaman, yuvarlak bir ayna var. Tam rujumu sürecekken, yanıma tanımadığım bir insan geliyor ve parfümümden sürüp gidiyor. Değişik bir evdeyim. Daha sonra, bu kişi yine geliyor. Bu sefer yanında başka bir kadın var. Bizi gören bir kadın daha geliyor yanımıza, yine tam rujumu sürecekken, bir tanesinin eli çarpıyor ve rujum bozuluyor. Ben de yaymaya çalışıyorum. Kırmızı rujun rengini düzeltmek zor tabii. Sonra çantamdan parfüm alıp sürüyorlar, ama ilk önce kokluyorlar. Ben parfüm sürmüyorum, koklamıyorum da...

YORUM: Rüyada görülen çanta, kişilik sınırlarını, kişinin kendine özel bir alan yaratma isteğini, rüyadaki başka unsurlarla kıyaslandığında (bazen) uzaklaşma ihtiyacını sembolize eder. Rüyada ruj görmek, dikkat çekme ihtiyacını veya kişinin kafasındaki gizli amaçları; hoş kokan bir parfüm ise, kişinin daha iyi koşullara ulaşma ümidini ifade eder. Tüm bu unsurlar bir arada düşünüldüğünde, erkek arkadaşınızın annesinin size parfüm hediye etmesi, erkek arkadaşınızla ilişkinizin sizi daha iyi koşullara taşıdığını veya taşıyabileceğini düşündüğünüzü, ruj ise yeni bir yaşama kavuşma yolunda yaptığınız planları simgeliyor olabilir.

Haberin Devamı

Bu varsayımdan yola çıktığımızda, parfümünüzü ve rujunuzu çantanızdan almaları, size ait plan, rol, alan veya hayallerin başka kişiler tarafından alınması endişesini taşıdığınızı gösterebilir veya hali hazırda böyle bir durum yaşanıyor olabilir. Tabii bu benim yorumum, önemli olan ise, sizin rüyanızda gördüğünüz bu objelere ne tür anlamlar yüklediğiniz.

Bir de her rüyada yaptığımız gibi ufak bir hatırlatma: Son günlerde makyaj malzemesi alışverişi yapmak üzere kalabalık bir alışveriş merkezinde bulunduysanız veya arkadaşlarınızla bu konularda fazlaca sohbet ettiyseniz, gerçek yaşamınızdaki olaylar rüyanıza bu hikayeyle yansımış olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları