Para ile mutluluk alınmaz ama belki kredi kartı ile alınabilir

Şimdi tüm dünyada “Servet” denilince yeni Rus zenginleri akla geliyor.

Haberin Devamı

 “Kişisel servet”i 17.4 milyar dolar olan 40 yaşındakipetrol ve alüminyum kralı Roman Abramovich ve 14.5 milyar dolarlık maden kralı 51 yaşındaki Vladimir Lisin gibi isimlerin yanına, Mikhail Friedman’ı( 12.6 miyar dolar), Victor Vekselberg’i (10.4 milyar dolar) ekleyebilirsiniz.

Moskova’da bunların oturduğu semtin mağazasında bir deri ceketin üzerinde 5000 dolarlık etiketi gören Hüsnü Özyeğin tezgahtara “Fazla değil mi?” diye sorunca, tezgahtar “Sıfırları bir tane eksik gördünüz “ diye cevap vermiş geçenlerde.

Scott Fitzgerald’la Ernest Hemingway’in diyaloglarını nerede okumuştum hatırlamıyorum. Şöyleydi:

-Zenginler senden de benden de farklıdır.

-Evet, onların daha çok parası vardır.

Haberin Devamı

Geçenlerde iki Rus milyarderinin arasındaki görmemişlik yarışını anlattılar.

Birinci milyarder, “Bir uçak aldım, 8 saatte hiç yakıt ikmali yapmadan New York’tan Paris’e gidip geliyor” demiş. Onu dinleyen ikinci milyarder gülerek cevap vermiş:

-Benim şoför direksiyona geçti. 150 kilometre ile viraja girdi, lastiklerden ses gelmedi.

Birinci zengin anlatmaya devam etmiş:

-Pasifik’te bir mercan adası aldım. Sularında tam 300 çeşit balık var.

İkinci zengin yine gülmüş, karısındakini küçümseyerek konuşmuş:

-Benim şoför direksiyona geçti. Oto yolda 350 kilometreye çıktı. Sanki araba duruyor gibiydi.

Birinci zengin iyice sinirlenmiş, karşısındakine bağırmış:

-Ben sana uçaktan, adadan söz ediyorum. Sen bana şoförünü anlatıyorsun. Hepimizin kaç tane şoförü var, hiç övünüyor muyuz?

İkinci milyarder yine gülmüş ve açıklamış övüncünün nedenini:

-Benim şoförümün adı Michael Schumacher ama!

Kendilerinden “Oligarkh” olarak söz edilen Rus milyarderleri, Türk pazarında da fırtınalar estiriyor. Her gün gazetelerde ve internet sitelerinde bunlara ait haberler var.

Mesela hafta içinde Rusya'nın demir çelik üreticilerinden MMK (Magnitogorsk Iron&Steel Works) ile Türkiye'nin kömür ithalatçısı Atakaş Şirketler Grubu, 1.1 milyar dolarlık yatırımlaİskenderun'da yassı çelik tesisi kurmak üzere anlaşmışlar.2006 çelik üretimi 12.5 milyon ton, cirosu 6.4 milyar dolar olan MMK'nın net kârı ise 1.4 milyar dolarmış..

Haberin Devamı

Çoğu Yahudi kökenli olduğu için kendilerinden “Jewigarchs” diye de söz edilen yeni Rus zenginleri, Türkiye’de turizm sektörüne de ağırlıklı biçimde girdiler.

“Moskovski Komsomololets” gazetesinin bu konuyu işleyen haberinde “Türkiye'nin tatil bölgesinde bulunan 3 yıldızlı bir otelin maliyeti 3 milyon dolar, 5 yıldızlı bir otelinki de 15 milyon dolar. En lüks otelin maliyeti en fazla 150 milyon dolara çıkıyor. Bu rakamlar, Rus zenginler için çerez parası" denilmiş.

Bu “Çerez parası” lafına herhalde sizler de takılmışsınızdır. Şimdi California Valisi olan film yıldızı Schwarzenegger bir keresinde “Para mutlulukgetirmez. Eskiden 48 milyon dolarım vardı, şimdi 50 milyon dolarım var. Mutlulukderecem hiç değişmedi” demişti.

Haberin Devamı

Hayat böyle işte. Eskiden solculara “Moskova’ya” diye bağırırlardı, şimdi Moskova milyarderlerin mekanı.

ŞAKA

KOZMİK IŞINLAMA…

Başbakan Erdoğan, Kanal 24’te Mustafa Karaalioğlu ile söyleşi yaparken “Aday belirleme sürecinde kozmik dairede 38 saat uyumadan çalıştım” dedi…

“Kozmik daire”de aday belirlenirse, sonuçta tabii ki birileri de ışınlanır.

Erdoğan bunu da “153 arkadaşımızı listelere almadık” sözleriyle anlattı.

Şimdi de ışınlananlara “Biz ayrılmadık, beraberiz” mesajları çekerek Quantum Fiziği’nin doğruluğunu kanıtlamaya çalışıyormuş.

GENELKURMAY DA SİBER ALEMDE

 Genelkurmay’ın kendi internet sitesini kullanımı, internetteki haber sitelerini zorlayacağa benziyor. Çünkü bu sitede yer alan açıklamalar,hem “özel haber”, hem de “manşetlik haber” niteliğini taşıyor. Ayrıca internet sitelerini hazırlayanların işi yavaşlattıkları gece saatlerinde, Genelkurmay sitesi hareketleniyor.

Haberin Devamı

Önceki gece yarısı yayınlanan “Açıklama” da aynı nitelikteydi. Bizim duygu ve inancımızı da yansıtan bu açıklamanın son iki maddesini onaylayarak yeniden hatırlatalım:

-Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahiptir ve bu tür saldırılara gereken cevabı vereceği tartışılmaz bir gerçektir.

-Türk Silahlı Kuvvetlerinin beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir.

Yazarın Tüm Yazıları