Pakize Suda: Kadir asilsa bana asilirdi

Pakize SUDA
Haberin Devamı

Devir değişti. Taciz bile ceple yapılıyor artık. Nerde o eski tacizler. İnsan taciz edildim diye göğsünü gere gere ortaya çıkardı. İnanmayana çimdiklenen kaba etlerini gösterirdi. Şimdi ne göstereceksiniz. Cep telefonunu. Adam çıkıp ‘‘Bir yanlışlık olmuş. tuşa üç kere basacağıma bir kere basmışım’’ ya da ‘‘Yanlışlıkla telefonun üstüne oturmuşum. ekrandakiler iradem dışında yazılmıştır’’ dese ya da Kadir gibi ‘‘Ben herkese sevgi dolu mesaj çekerim rol arkadaylarımı motive etmek için’’ dese ne diyeceksiniz.

Yarın mahkemede Faruk Tınaz dahil bütün oyuncular ceplerini önlerine koyup Kadir'den gelmiş mesajları hákime gösterseler ne yapacaksınız.

Size söylüyorum Çelik ve Buket kardeşlerim. Ortada atılmış parmak mı var, zorlanmış kapı mı var, mıncıklanmış kalça mı var?..

Yalnış yoldasınız. Amacınız Kadirizmi çökertmekse ikinizin yaşının toplamından fazla yeğeni vardır Kadir'in. Belki konuyla alakası yok ama olsun.

Bir kaşının kalkığına bütün Türkiye'nin hayran olduğu bir insana çamur atmak öyle kolay değildir. Çelik bey, siz kaldırabilirseniz kaldırın birini, on metre gidemezsiniz, salıverirsiniz kendinizi.

Seni da televizyonda gördüm Buketçiğim. Elinde pet şişe, Kadir'in burnunun dibinde, saçlarını arkaya savurup kahkaha atıyordun. Atılmaz(!) Vücut dili diye bir şey vardır. İnsanın ağzı ‘‘İstemem’’ derken, bacağı ‘‘Hadi gel gidelim’’ derse olmaz. Erek kısmı duyduğuna değil, gördüğüne inanır. İnanır da inanır.

Kadir'i 30 senedir tanırım ben. Asılsa bana asılırdı. Gerçi bana asılma ihtimali olduğu yıllarda cep telefonu yoktu, ama o zaman da başka yollar vardı. Erkekler daima bir yolunu bulmuşlardır.

Tamam çapkındır ama ‘‘mahallenin namusununu koruma içgüdüsü’’ çapkınlığının önündedir. Eskidden şarıkcı-oyuncu kısmını mahalleden sayardı, demek ki mankenleri de katmış. Bence Buket'i tüm erekeklerin değilse de diğer erkeklerin kem gözlerinden himayesine almak istedi. Kız cahil, anlayamadı, ‘‘İmdat Çelik’’ diye bağırdı. İlla bir erkek koruyacak kız kısmını yani. Kadir olmazsa Çelik. En çok buna sıkıldım.

Kadirin yakınları, şu anda çevirdiği filmin yönetmeni, oyuncu arkadaşları, beyanat veriyorlar. ‘‘Kadir öyle şey yapmaz’’ diye. Yapmaz elbet. Ama onların demesi pek inandırıcı olmuyor kanaatimce. ‘‘Bozacının şahidi şıracı’’ gibi bir durum çıkıyor ortaya.

Kadirciğim. Sen en iyisi yanlış anlaşıldığını kendin anlat tehditsiz küfürsüz. Aslında Çelik tam senin sevdiğin insan tipine giriyor, sevgilisine sahip çıkan. Buket de öyle sevgilisine sadık. Bu ikisini korumak halkın kafasındaki Kadir İnanır imajına çok yakışır inan ki.

Yazarın Tüm Yazıları