Oscar'lara doğru

Bu benim 19’uncu Oscar’ım olacak. Dile kolay tam 18 kez üç değişik tiyatroda ödül töreni izlemişim. “Shrine”, “Dorothy Chandler” ve “Kodak” yeni adıyla “Dolby” tiyatrosunda.

Haberin Devamı

Ancak hiçbir zaman kulise, yani röportaj odasına alınmamıştım. 86’ncı Oscar ödül töreni için 2 Mart’ta “Back Stage” denen sahne arkasındaki röportaj odasında benim gibi çok şanslı ama az sayıda meslektaşlarımla birlikte yer alacağım ve heykelciği taze kazanmışlara soru sorabileceğim. İlk yorumlarını alabileceğim. Onların sahneden indikten sonraki ilk izlenimlerini dinlerken mutluluk hareketlerini doyasıya seyredebileceğim. Bu anı tam 18 yıldır beklemiştim. Nihayet gerçekleşecek. Elbette heyecanlanıyorum. Çünkü bir tür “Upgrade” oldum akreditede! Yani sınıf atladım onca yıl sonra.

Tahminlerim de var. Kim alır, ya da kim almalı diye. Belli başlı dallarda sıfır çektiğimde oldu, hepsini bildiğimde. Kişi tahminleri duygusal da olabiliyor. Örneğin “En İyi Kadın Oyuncu” dalında Cate Blanchett “Blue Jasmine” ile kesin favori. Ama benim gönlüm Sandra Bullock’tan yana. Venedik’te “Gravity” (Yerçekimi) için röportaj yaparken “Heykelcik için beklentiniz var mı?” diye sormuştum. “Kim istemez ama şansım olmadığını biliyorum” demişti. Aday gösterildi Meryl Streep, Judi Dench, Amy Adams gibi. Bullock bütün filmi tek başına götürdü. Ama önünde bir Cate Blanchett gerçeği var.

Haberin Devamı

Oscarlara doğru

“En İyi Erkek Oyuncu” dalında Leonardo Di Caprio şeytanın bacağını kıracak mı? “”The Wolf of Wall Street”te kendini aşıyor. Jüri belki bu kez kendisine insaflı davranabilir. Ama diğer yandan da olağanüstü bir Chiwetel Ejiofor karışında dimdik duruyor “12 Years Slave”deki (12 Yıllık Esaret) nefis oyunu ile.

Oscarlara doğru

“En İyi Yönetmen” olarak “Gravity” filminin Meksikalı Alfonso Cuaron’u ile “12 Yıl Esaret” in yönetmeni Steve Mc Queen sanki ile at başı gidiyorlar.

“En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dalında Jennifer Lawrence “American Hustle” ile ikinci kez arka arkaya heykelciğe ulaşması bekleniyor. Burada da duygusal davranılacak olursa “Ye, Dua Et Sev” filmi için Roma’da yaptığım röportajda beni kucağına oturtmak için davet eden Julia Roberts’i seçerdim.

Haberin Devamı

Oscarlara doğru

“En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” da favorim. “Dallas Buyers Club” da nefis bir portre çizen şarkıcı – aktör Jared Leto. Ve “En İyi Film” için tartışmasız Steve McQueen’in eseri “12 yıllık Esaret”i favori görüyorum.

Tam 24 dal var. “En İyi Yabancı Film” mutlak İtalya’ya gidecek. Katıldığı bütün festivalleri ve Golden Globe’u silip süpüren “Muhteşem Güzellik”i bir tek Belçika adına yarışan “The Broken Circle Breakdown” belki zorlayabilir.

“En İyi Çizgi Film”de kimse “Frozen”ın (Karlar Ülkesi) yanına yaklaşamaz.

“En İyi Orijinal Film Şarkısı” için canlı sahne alacak U2’nun “Mandela, Long Walk to Freedom” filminin “Ordinary Love”ı ile heykelciğe rahat uzanır.

Haberin Devamı

Evet 86’ncı Oscar Ödül törenlerinin akışını, ayrıntılarını, dedikodularını, güzelliklerini buradan okumaya devam edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları